Er det rimeligt at bruge 3 timer hver dag ?

Er det rimeligt at bruge 3 timer hver dag ?

12. april 2011 - kl. 9:37 - af

Hej alle sammen, jeg går nede på Hånbækskolen i Frh. og vil lige høre jer efter noget. Syntes i at det er rimeligt at man skal bruge 3 timer hver dag på at komme i skole i frederikshavn, det bliver til 15 lange og kedelige timer på en uge, alt det bare fordi kommunen har sparet ALT service. De vil bare have os til at flytte ud af kommunen.

Hver dag kommer jeg 10-15 minutter for sent, men lærene har fået at vide at de bare skal blande sig fuldstændig udenom skolekørslen til og fra skolen. Lederen på skolen vil heller ikke gøre noget, man har ikke mulighed for at ændre tiderne da skolen som førnævnt skal blande sig udenom, og så er det altså ikke særlig nemt at ændre tiderne når frederikshavn minibusser siger at det er skolen der skal ændre kørselstiderne.

Og sidst, men ikke mindst er det også under ukummelige forhold vi køre i busserne, stenhårde og rimelig smalle sæder, og en nakkestøtte lavet af hård plastic eller lign.


Med venlig hilsen
Mathias Rump hansen

20 kommentarer til “Er det rimeligt at bruge 3 timer hver dag ?” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

20 kommentarer til “Er det rimeligt at bruge 3 timer hver dag ?”

 • ja reglerne må laves om brian/bruno fra mini-busser. for der må køres 80 km i timer fra skagen til fredrikshavn med 2 steder hvor bilen skal ned på 60 km. i vores tilfælder bliver børn samlet op både i øst og vest på vej til fredrikshavn. samtlige chafføre der har haft denne tur. udtaler de har travlt og krydser finger for de når skolen/børnehaven til kl otte. og nu også med uro på busturen på grund af nu 9 børn i bussen.
  i mine øjene skulle chaføren kunne snakke med sin arbejdsgiver uden af være bange for af miste sit arbejde. hvor er arbejds moralen henne? måske forde jeres ansatte alt for mange flex og efterlønsmodtager køre jeres busser. og de er vel ikke i fagforening? måske derfor de ikke er trykke ved af snakke om børenestav andgående buskørelse med vores børn? men snakken går i skagen og jeg håber snart nogen tager denne sag op. ellers må politiiet og fagforening ind over. nu kommunen stoler fuld og fast på minibusseres meldinger.
  klager man til kommunen eller minibusser, børnehave for den sags skyld er der ingen hjælp af hente fra en frustreret mor. HJÆLP

 • Brian Bertelsen

  Jamen det kan og vil vi da også meget gerne gøre, men når nu kommunen siger nej, så er det sådan, det er… Jeg kan da sagtens være enig og det er jeg for så vidt også. Men det er helt sikkert, at jeg ikke vil bryde reglerne, for at tilfredsstille dem som føler sig forbigået. Så er det nok reglerne som skal laves om, men det er altså ikke mit bord.

  Med venlig hilsen

  Brian Bertelsen
  Frederikshavn Minibusser

 • Mathias Rump Hansen

  da vi blev kørt af skagen og frh. taxa, kunne det da sagtens lade sig gøre, kørte da med flere der skulle hentes og bringes forskellige steder, fx. en uge hos mor og en uge hos far

 • Brian Bertelsen

  Kære Frk. Olsen..

  Som du så rigtigt skriver, så kræver det en ekstra bevilling, at få hentet og bragt dit barn andetsteds end den i folkeregistret oplyste adresse.
  Men jeg er fuldstændig uenig med dig i, at vi er ufleksible.
  Nu er det jo ikke os, som laver reglerne, Vi kan sagtens håndtere at hente hende en uge hos dig og en anden uge hos hendes far. Men vi har altså et dokumentations problem overfor den betalende myndighed, hvis ikke vi følger de regler der er sat. Vi kan sagtens have biler holdende standby i skagen, men der skal dog være nogen som betaler for det.
  Uanset hvilken leverandør der skal køre din datter, så er reglerne nu engang som de er.

  Med venlig hilsen og ønsket om en god weekend.

  Brian Bertelsen

  Direktør
  Frederikshavn Minibusser

 • Det er da utroligt——– sikke et byrokrati!!!!!!!!

 • Er helt enig i hvad i siger, har selv et barn der har ADHD og har brug for struktur osv .. var utrolig ked af da jeg fik afvide vi skulle af med Skagen Taxa som har været super gode til hende, endvidre er FRH Minibusser ikke flexible på nogle måder..
  Vores datter er en uge hos mig og en uge hos far og skagen taxa kunne godt håndtere at hente hende den ene uge hos far og den anden hos mor. Men det kan FRH Minutbusser ikke!!! Hvilket vil sige vores barn skal gå fra sin far kvarter over 7 om morgenen for at stå og vente på den …bus!! .. Jeg er rigtig frustreret over det som forældre og synes det er utrolig dårlig service!.
  Det eneste jeg fik afvide at så skulle man have 2 bevillinger for at det kun lade sig gøre og det vil kommunen ikke ! Da det er loven der siger at barnet skal hentes på bopæls adresse!! og at de ikke kunne gøre for at vi havde sådan en ordning med vores børn! FLOT FLOT FLOT!!!…
  Hvad f….. sker der med kommunen!

  Pff…. utilfreds Mor

  Ps Håber Skagen Taxa får bevillingen igen til at køre vores børn..

 • Mathias Rump Hansen

  tak for hjælpen Pia, det er blevet noget bedre. nu kommer jeg i skole til tiden, ja enda nogle gange lidt før, bruger stadig rimelgt meget tid, men det er dog inden for kørselsaftalen. endnu engang, tak for hjælpen

 • Pia Karlsen

  Hej Mathias

  Jeg lovede dig jo for nogle uger siden, her på siden, at problematikken om din skolebuskørsel ville blive undersøgt i forvaltningen. Jeg håber du har oplevet, at kørslen nu er blevet forbedret. er skulle nemlig være blevet ændret på forholdene nu.

  For god ordens skyld får du her nedenfor, kopi af sagsfremstillingen – og dermed forklaringen de daværende forhold.

  vh
  Pia Karlsen (V)

  Pkt. 17. Orientering om borgerhenvendelse vedr. skolebuskørsel Skagen-Frederikshavn (specialklasser)

  Sagsfremstilling
  Byrådsmedlem Pia Karlsen har bedt om, at Center for Skole og Ungdom giver en redegørelse for problemstilling, som beskrevet i http://www.skagenavis.dk vedr. skolebuskørsel Skagen-Frederikshavn (specialklasser).

  Den aktuelle problemstilling drejer sig om transport af borger i Skagen til/fra skolegang på Hånbækskolen i Frederikshavn.

  Borger skriver i avisen, at der hver dag er lang transporttid, at han hver dag kommer for sent i skole og at komforten i bussen er under al kritik.

  Center for Skole og Ungdom har undersøgt problemstillingen og kan oplyse, at de oplyste gener er under udbedring.

  Pr. 1. april 2011 har der været skift af leverandør og det har betydet efterfølgende behov for justering af transporten mellem Skagen og skoler i Frederikshavn med specialklasser.

  Justering af transport træder i kraft mandag den 2. maj 2011 og betyder, at borger i Skagen fremover afhentes med en fem minutters forskydning i forhold til før 1. april. Der er nu to busser på ruten, således at mødetiden kl. 8 på Hånbækskolen overholdes.

  Fra uge 17 benyttes ny bus på ruten og bussen har en væsentlig bedre komfort end den fra 1. april 2011 benyttede bus.

  Børne- og Ungdomsudvalget orienteres i mødet.

  Indstilling
  Direktør med ansvar for skole og ungdom indstiller, at Børne- og Ungdomsudvalget tager orienteringen til efterretning.

  Beslutning Børne- og Ungdomsudvalget den 5. maj 2011
  Taget til efterretning.

  Fraværende: Bjarne Kvist

 • Brian Bertelsen

  Hej igen Mathias !

  Jeg er meget glad for at vi har fået en dialog igang, da det er den bedste måde, at løse eventuelle problemer på.
  Som udgangspunkt kan vi ikke køre jer retur på andre tider end dem som skolen og kommunen har givet os. Der er selvfølgelig ingen regler uden undtagelser. Hvis du skal køres retur på andre tider, når du fx. går i klub, så skal dine forældre henvende sig til familie afdelingen på kommunen, så der kan blive bevilliget en kørsel.
  Det er sådant, at vi jo lever af at køre, vi vil også meget gerne køre en ekstra tur, men det er bare sådant, at vi skal have en myndighed som indvilliger i at betale for kørslen..
  Jeg beklager meget hvis du har fået et “Beskidt” svar fra vores kontor, det har aldrig været hensigten, måske er der nogen som har haft en dårlig dag, men det skal ihvert tilfælde ikke gå ud over vores kunder og brugere.

  Hvis der skal ændres på tiderne, så skal det komme fra skolen eller kommunen.

  Fortsat god dag til 😉

  Mvh. Brian

 • Mathias Rump Hansen

  hej Brian. kan godt give dig ret i nogle af tingene men det er tit og ofte 10-15 minutter jeg ihvert fald kommer for sent, men det lyder godt at i får omkoordineret lidt så hver bus kun skal til en skole, og derudover jeg siger ikke at det er jeres skld, men det er også meget svært at få ændret kørslen på. jeg går fx. i sådan en eftermiddagsklub nede på hånbækskolen, vi ringede ind til jeres kontor sidste onsdag eller torsdag for at spørge om det var muligt at få lavet buskørslen om så jeg istedet for at skulle hjem kl.15.00 hver anden uge om det så var muligt at komme hjem lige efter skole ligesom de andre fredage, men nej det kunne sørme ikke lade sig gøre sagde en sur kontorassistent, ved ikke om han bare havde en dårlig dag, men alligevel

  Mvh Mathias Rump Hansen

 • Brian Bertelsen

  Kære Mathias Rump Hansen.

  Allerførst vil jeg gerne pointere, at kommunens krav til kørslen er, at hvis man bor udenfor byen, altså udenfor post nummer 9900. Så må man sidde i bilen i 2 x den direkte køretid, det tager altså 45 min. i direkte køretid fra Skagen til Hånbæk skolen hvor du går, dvs. at du må sidde i bilen i 90 min. hver vej og ja… Det kan let blive til 3 timer på en dag men det er jo ikke tilfældet. Vel er det ikke sikkert, at man får den samme komfort som man ville få ved enekørsel eller med meget få andre passagerere i en taxi.
  Jeg vil sige jer, at vi (Frederikshavn Minibusser) ikke har haft ret lang tid til at koordinere kørslen med de godt 350 elever. Ikke for, at det skal tolkes som en ubdskyldning for, at i er kommet forsent ( Max. 5 min.) om morgenen. men jeg er enig med dig i, at det selvfølgelig ikke er godtnok. Vi forventede at en bus kunne nå 2 skoler inden kl. 08:00 om morgenen, men det er så ikke tilfældet. Vi er ved at omkoordinere morgenkørslen, således at en bus kun skal køre til en skole.
  I ugen efter påske kører vi efter den “gamle” plan, da vi ikke kan få vidregivet informationerne om afhentnings tider inden da.

  Jeg er ked af, at blive kaldt et discount firma eller skide Minibusser. Det mener jeg ikke er rimeligt, Det er skolerne´s opgave, at vidregive information til os om hvornår eleverne har fri. Når nu disse informationer ikke er opdateret, (altså, vi har jo ikke fået informationerne fra den tidligere entreprenør), så ender det altså galt. Og det gjorde det også den første uge hvor vi skulle køre jer hjem. Når vi nu fx. får besked på, at en elev har fri kl. 15:30, så er der planlagt en kørsel til kl. 15:30. Når det så viser sig, at det altså er kl. 11:30 i stedet for, ja så må vi bare improvisere for at få jer kørt hjem og desværre går det jo så ud over dem som skulle hentes 45 min. efter. Så præcis derfor er der nogle få stykker som har ventet op til en time på at blive kørt hjem i uge 14, men det er vi da vist ude over nu eller ??

  Med venlig hilsen og håbet om et godt samarbejde og gensidig forståelse.

  Brian Bertelsen

  Direktør
  Frederikshavn Minibusser

 • Kære Mathias

  Det lyder bestemt ikke rimeligt. Hvor er det godt, du gør opmærksom på det.

  Jeg har ikke været bekendt med, at hverken du eller andre af dine kammerater, der dagligt benytter kommunal transport til og fra jeres skole i Frederikshavn, har så dårlige forhold som du her beskriver ( lang transporttid, for sent i skole,ventetid for jeres lærer etc.).

  For at nogen kan ændre på de dårlige forhold, vil det være en god ide, sådan mere officielt overfor Kommunen at gøre opmærksom på, at I har et problem. Jeg vil derfor gerne foreslå, at du og evt. andre af dine kammerater, sender et brev (måske. sammen med jeres forældre) til vores børne- og ungdomsforvaltning), hvor I fortæller lidt om, hvad det er I oplever, når I bliver kørt til og fra skole.

  Jeg er medlem af såvel børne- og ungdomsudvalget som plan- og miljøudvalget, og det er lige netop i disse 2 udvalg, vi arbejder med skolebuskørsel. Der er naturligvis vores ansvar, at kommunens aftaler lever op til det aftalte. Jeg vil bede forvaltningen undersøge forholdene, så vi kan finde ud af, hvad problemstillingen er. Vi kan så efterfølgende forhåbentligt få rettet op, hvis der er noget som ikke er i orden.

  Med venlig hilsen
  Pia Karlsen
  byrådsmedlem (V)

 • mathias rump hansen

  jeg har noget der hedder autisme, som gør at man har svært ved nogle sociale ting, jeg har kun autisme i en lettere grad men nok til at komme ind på specialafdeling for autister, som altså ligger på hånbækskolen

 • Annette Lundholm

  Hej Mathias!
  Jeg har læst dit indslag på FB-Gruppen “Skagen tilbage til Skagen”, og ved derfor hvordan din situation er.
  Jeg tror det er lidt vigtigt i denne debat, at du forklarer hvorfor du går i skole i Frederikshavn, så du ikke bliver forvekslet med de unge, som tager toget hver morgen til ungdomsuddannelserne i Frederikshavn. Det er vi rigtigt mange der har gjort.
  Din situation er jo en helt anden.
  Mange hilsner Annette

 • Maja Tirup Hansen

  Jeg VED det ikke er rimeligt Mathias. Situation er kaotisk, der er flere børn der må afsted rigtig tidlig om morgenen for at komme i skole og så igen må vente i halve og hele timer på at komme hjem fra skole igen.

  Der er desværre børn der ikke kan rummes i de folkeskoler vi har i Skagen og som har behov for andre skole tilbud. Det er dem der her er gjort til gidsler i en “spare” runde, hvor man har fravalgt Skagen Taxa til fordel for Fr. havn Minibusser – og tro mig det fungerer bare ikke. Det er børn der bl.a. har brug for genkendelighed, struktur og tryghed. Er det trygt at sidde og vente i 2 timer i Fr.havn på at kunne komme hjem. Ved heller ikke lige hvor der spares. En del lærer bruger rigtig meget tid på at stå og vente på disse mini busser, for at sikre at børnene bliver hentet.

  Så Mathias – der er vist kun en vej – ved ikke om der bliver hørt – men klag til kommunen. Eller der er måske en politikker der læser med her og kan se det urimelige i den behandling som du og andre børn i Skagen får.

 • Mathias Rump Hansen

  du har fat i noget mikkel, tror jeg vil undersøge muligheden for at få et togkort istedet for de skide minibusser.

 • Nu går jeg ud fra at du bor i Skagen?

  Men hvordan kan det tage tre timer at komme til/fra skole, mig bekendt tager det kun ½ time med toget hver vej, altså det samme som i en bil….?

  Hvis du så havde en cykel på banegården ville du komme hurtigt til/fra skole.

  Har selv gået på gymnasiet i Frederikshavn i 3 år. Derfor har jeg også brugt (dengang var det 40 min hver vej) en masse timer på transport. Men dem kan man jo passende bruge til at læse lektier, så er man fri for det når man kommer hjem.

 • jeg synes faktisk ikke det er urimeligt .. da jeg boede i skagen måtte vi også tage til frederikshavn for at komme i skole fordi skagen ikke havde/har ordenlig udannelse efter folkeskolen ..

  iøvrigt så er det vel ikke anderledes end dem der har samme rejse tid til og fra arbejde hver dag

  spænd hjelmen mester du overlever nok

 • Per Sandkvist

  Sådan vil Frederikshavn kommune have det, de sparer lidt penge ved at få et discount firma til fragte børn, som om det er nogle pakker der skal deles ud i Kommunen. Andre folks børn er jo den dyreste last man kan køre med.
  Men de får regningen senere, fordi nu holder der 13 taxaer i skagen som kørte børnene før. De kan sikkert ikke overleve i længden, så mister Skagen yderligere arbejdspladser og hvem skal betale for det Kommunen.

 • Jeg syntes det Mathias skriver om, er 100% urimeligt. Jeg syntes, at man skulle overveje, at få gjort noget ved det. Fordi han er nok ikke, den eneste der kommer forsent i skole.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Er det rimeligt at bruge 3 timer hver dag ?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2023 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER