Drachmanns Hus åbent igen efter restaurering

Drachmanns Hus åbent igen efter restaurering

4. juni 2011 - kl. 11:52 - af

Ved en reception, for særligt indbudte gæster, lørdag formiddag genåbnedes huset efter endt restaurering. Det er i øvrigt på 100 års dagen for museets første åbningsdag. Blandt gæsterne til receptionen var nogle af de håndværkere der i det seneste års tid har haft deres gang i huset.

Hans Nielsen fortalte om forløbet med hele restaureringen og takkede bl.a de lokale håndværkere ( Villy Jørgensen – Ole Jørgensen – Skagen VVS – Alf Munch – Steen Jørgensen ) der med stor flid og dygtighed har været med til at restaurerer huset, så det i dag fremstår flottere end nogensinde.

Der blev sunget et par sange inden huset kunne inspiceres af gæsterne. Selvfølgelig var det Drachmanns Pigerne der sang for. Der var også mulighed for at smage på den champagnepunch, som man fandt en håndskrevet opskrift på i én af Drachmanns slagbænke under renoveringen. Kustoderne ved Drachmanns Hus havde sørget for at der var lækre sandwiches til gæsterne.

Opskriften på den specielle champagnepunch

1½ pægl* citronsaft
1½ pægl capillard**
1 pægl jamaica-rom
1 pægl cognac
1 pægl curacao
1 flaske champagne
1 lille ananas i stykker
2 appelsiner
Yderligere 1 flaske champagne tilsættes umiddelbart inden serveringen

*Pægl = 0,2415 liter

** Det er uvist, om man stadig kan få kapillard-sirup i håndkøb, men ellers må man selv i sving: kallilard-sirup er et vandigt udtræk af drogen fra jomfruhår, den tørrede, overjordiske del af Adiantum Capillus Veneris, en meget udbredt bregneart. Udtrækket koges med sukker og tilsættes orangeblomstervand eller andre smagstilsætninger. God fornøjelse.

Drachmanns Hus åbner for besøgende i morgen, søndag den 5. juni kl. 11.00

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Drachmanns Hus åbent igen efter restaurering' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger