Brovandeskolens leder sagde farvel og tak

Ryan Pristed fik masser af gaver til sin afskedsreception. Her er der blomster fra Sofie.

Brovandeskolens leder sagde farvel og tak

10. juni 2011 - kl. 8:25 - af

For Brovandeskolens leder igennem mere end 10 √•r, Ryan Pristed, var¬†der i g√•r eftermiddags inviteret til afskedsreception i skolens multihus. Rigtig mange venner, kolleger, samarbejdspartnere og familiemedlemmer var m√łdt frem for at¬†hilse p√•.¬†Taler og festlige indslag afl√łste hinanden i en lind str√łm og¬†var med til at g√łre dagen speciel for Ryan Pristed, der har sidste arbejdsdag p√• skolen den 31. juli.

Dagen efter starter skolens nye leder,  Claus Pawelczyk.

Ryan Pristed holdt naturligvis også tale og den kan du læse her:


Kære familie, venner, kolleger og samarbejdspartnere.

Tak fordi så mange af jer har lagt vejen forbi og været med til at give mig et uforglemmeligt minde til mit tilstundende otium.

Nogle af jer har ogs√• v√¶ret s√• venlige at sige et par ord, ligesom andre p√• anden m√•de har bidraget til at g√łre denne dag mindev√¶rdig.

Jeg kender eksempler p√• kolleger der har st√•et i samme situation og som efter have h√łrt taler efter taler fort√¶lle om deres fortr√¶ffeligheder, er kommet i tvivl om de har truffet det rigtige valg. Det er jeg ikke- alts√• i tvivl.

En skole er en dynamisk st√łrrelse som har behov for hele tiden at udvikle sit indhold, arbejdsmetoder og s√¶tte nye m√•l. Som leder synes jeg vi har n√•et en del i l√łbet af de godt 10 √•r jeg har haft det held at v√¶re ansat p√• Brovandeskolen og jeg mener ogs√• vi stadig har skruen godt i vandet, men en organisation har behov for at blive udfordret, og det er s√• let at stivne i en bestemt form. Skolen har brug for en ny kost der kan s√¶tte sp√łrgsm√•lstegn ved skolens selvopfattelse og se med nye √łjne p√• indhold og m√•ls√¶tning. Enkelte vil sikkert v√¶re uenige med mig, men jeg har altid haft det held at skifte mens legen var god. Alle gode gange tre, siger man, og selv om jeg lige nu sagtens kunne forestille mig at pr√łve endnu en skole, siger min erfaring mig, at man ikke skal udfordre sk√¶bnen.

Jeg er nok en af de ledere inden for den frie skoleverden der har h√łjest anciennitet, faktisk er der vist kun en med h√łjere anciennitet, nemlig ledernes formand, Mogens Lorentzen. Det er ikke mange der slipper helskindet fra at have st√•et p√• √łret√¶vernes holdeplads i 34 √•r, men jeg har haft det held altid at have haft dygtige, gode og inspirerende samarbejdspartnere, i form af l√¶rere og andet personale, gode bestyrelsesform√¶nd og bestyrelser, en dygtig l√¶rer/lederforening og en god og loyal skoleorganisation. Det har selvf√łlgelig ikke altid v√¶ret en dans p√• roser, men ved f√¶lles hj√¶lp og god vilje, er vi altid kommet helskindet gennem forskellige udfordringer. Det der er s√• fantastisk ved at arbejde inden for den frie skoleverden er den entusiasme, vilje og forst√•else for de s√¶rlige vilk√•r vi arbejder under, der besj√¶ler alle organisationer og samarbejdspartnere. Dermed v√¶re ikke sagt at der ikke gennem √•rene er faldet knubbede ord og fra tid til anden har vandene ogs√• delt sig, men det kan heller ikke v√¶re anderledes n√•r relationerne er bundet sammen af st√¶rke viljer og bevidstheder om hvordan tingene skal v√¶re.

Nogle vil m√•ske nok mene at jeg lider af Altzheimer light n√•r jeg siger, at jeg aldrig har haft en dag hvor jeg ikke har gl√¶det mig til at komme p√• arbejde, men det er i hvert fald s√•dan jeg husker det. Arbejdet med b√łrnene, deres for√¶ldre og et engageret personale, er den kemiske formel der kan f√• selv en √¶ldre motor til at snurre og f√• skelettet op i gear og barometret stillet ind p√• solskin.

En helt anden side af min virksomhed har ikke i dette forum v√¶ret s√¶rligt kendt, selvom jeg fra tid til anden, af mine kolleger her p√• skolen, i den anledning har v√¶ret kaldt ugens g√¶st. Igennem stort set hele min karriere som skoleleder har jeg ogs√• v√¶ret engageret i skoleledernes l√łn-og arbejdsforhold og det vil ikke her v√¶re stedet at fort√¶lle om mine mange oplevelser i den sammenh√¶ng, men jeg er glad for og lidt stolt over at ogs√• det projekt er lykkedes, nemlig at lederne i de frie skoler fra nyt√•ret 2012 f√•r eget sekretariat, ligesom forhandlingsretten og aftaleretten allerede kom p√• plads her den 1. april i √•r. Det er et resultat som jeg, sammen med mine gode kolleger i lederbestyrelsen, med rette kan v√¶re tilfredse med fordi det sikrer, at vi med endnu st√łrre kraft kan arbejde for at forbedre ledernes arbejds-og l√łnforhold.

Nu er ogs√• denne del af mit arbejde imidlertid slut og jeg vil af hjertet takke alle jer der har v√¶ret med til, og givet mulighed for, at f√• mit liv, so far, til at lykkes og v√¶re meningsfuldt. En s√¶rlig tak til Verna, min kone, som har v√¶ret med mig gennem alle √•rene og har v√¶ret med til at st√łtte, opmuntre, pleje og tr√łste n√•r der har v√¶ret behov herfor.

Til sidst et stort knus til kollegerne og bestyrelsen her p√• skolen som sammen med b√łrnene har lagt et stort arbejde i at f√• denne dag gjort festlig og stemningsfuld.

Held og lykke skal der imidlertid ogs√• til, hvilket jeg vil √łnske for jer alle. Tak fordi I kom og tak for mange gode oplevelser, hyggelige og indholdsrige timer, dage og √•r.

Mange tak og god vind fremover.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Brovandeskolens leder sagde farvel og tak' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2022 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter ogs√• tredjeparts statistik-software som anvender cookies, s√• vi l√łbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at l√¶se avisen uden at der lagres cookies p√• din computer, s√• ved at forts√¶tte accepterer du automatisk.

ACCEPTER