Ordet er frit: Kappelborg

Ordet er frit: Kappelborg

18. oktober 2011 - kl. 5:39 - af

Jeg har været ind og se kulturhuset i Skagen og det ser fint ud, hvis det er de mange millioner værd, men det vil tiden vise. Det jeg vil snakke om er området udenfor mod øst… altså mod Skagen Onsdag ( Nordjyske st. )

Jeg kan forestille mig at nogle rigtige dyre arkitekter har fremlagt nogle flotte tegninger over området med et legeområde på nordsiden og en parkeringsplads på sydsiden. Det har selvfølgelig været flotte tegninger med børn der leger på cykler, skatebords m.m. og et hav af mennesker der går med hunde, børn i barnevogn, fugle der pipper og folk der går med parasoller .. fordi i arkitektens verden er der altid solskin. Men de praktiske realiteter er helt andeledes.

 Jeg synes det er helt fint med en parkeringsplads, hvor man kan parkere gratis i op til 2 timer.. gratis i Skagen.. hvad tænker Kommunen på? !!! Det er også meget fint med et område til børnene, hvor de kan lege med cykler, skateboards m.v….. men de ting skal være adskilt på en måde at børnene ikke er i fare. Børnene, i modsat til mange indenfor det kommunale system, har fantasi og de har fundet ud af at flytte rampene sådan at de kan køre over dem og fortsætte i fulde fart nede af parkeringspladsen, hvor de vender og kører tilbage med samme fart og tage rampen igen fra den anden retning.

 Når der kommer biler kørende ind og ud af parkeringspladsen så er der selvfølgelig en fare for at et barn kommer til skade. Jeg har selv prøvet at bakke ude fra pladsen og da jeg kikkede til højre var der ca. 10 BMX cykler der tog rampen og kørte nede til enden af parkeringspladsen. Da den sidste var forbi begyndte jeg at bakke igen og så var de på vej tilbage den anden vej.Til sidst, stod jeg ude af bilen og spurgte om de kunne hiolde et minut så jeg kunne køre.

Mange havde samme problem den dag. Jeg er ligeglad.. mere eller mindre … om jeg skal vente lidt men jeg er bekymret for børnenes sikkerhed. Man kunne ikke finde på at sætte nogle ramper op på parkeringspladsen bag ved Fakta og Brugsen..vel ? 

Jeg skrev en e-mail til Kommunen og gjorde opmærksom på min bekymring og fik følgende svar fra Jørgen Anker Simonsen, Projektleder af Teknisk Service… Jeg vidste ikke vi havde sådan en afdeling men jeg var stolt over et svar fra chefen selv. Han skrev at Kommunen var opmærksom på problemet og de havde iøvrigt henvendt sig til børnene og gjort dem opmærksom på problemet.. Hvad for nogle børn? Har de en klub? organisation? Formand? Talsmand?.. De fleste børn er der lørdag og søndag og jeg kan ikke forestille mig at der er nogen fra Frederikshavn Kommune der tage til Skagen for at snakke med børn som tilfældigvis er der den dag. Han skrev at problemet vil bive taget op på det næste Kappeborg koordineringsmøde.

Så fik jeg senere en e-mail fra Jørgen Anker at mødet var blevet holdt og man vil ikke gøre noget ved sagen fordi det var meningen at pladsen skulle være åben og ” summe af liv og aktiviteter ” .. ( arkitekter.. parasoller.. m.v )

Han sagde at han kunne ikke gøre mere i sagen. Jeg skrev igen at der kunne stadig være liv og aktiviteter ved for eks. at adskille de to område med flere blomsterkumme eller en kant. Så kom svaret igen fra Projektlederen at flere blomsterkumme vil virke som en mur og Skagen Festival sætte et telt på pladsen og de ønsker ikke en kant…. utroligt!!! … Det er nogle ekstra blomsterkumme.. ikke berlinmuren og hvornår er det blevet sådan at Skagen Festival sætter dagsordenen for anlægsarbejde i Skagen. Blomsterkummerne skal flyttes til Festivalen og der kan også laves en kant der er flytbart. Vi snakke om børnenes sikkerhed i 365 dage ikke om 4 dage hvor der er festival ! 

For ikke det skal være løgn så fik jeg besked fra Projektlederen at, hvis jeg utryg ved at parkere der så kunne jeg finde et andet sted at parkere. Som om problemet bliver anderledes, hvis jeg parkere et andet sted.

 Jeg er bange for at der som sædvanlig skal ske noget før man gøre noget ved det. Det kan godt være at det kun er mig der er bekymret over børnenes sikkerhed men jeg mener det er vigtigere end nogle arkitekters teoretiske arkitektoniske og æstetiske koncepter. Kommunen har selv indrømmet der et problem men gøre noget ved det, det vil de ikke.

Med venlig hilsen 

Keith Hurley

Polarstjernevej 28, Skagen

30 kommentarer til “Ordet er frit: Kappelborg” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

30 kommentarer til “Ordet er frit: Kappelborg”

 • Jeg har fulgt meget med i debatten vedr kulturhuset,skateboardbanen,(bare dejligt at se de unger more sig og have det meget kammeratsligt,det er da dem vi skal gøre noget for i denne døende kommune.
  Kunne man ikke tænke sig at lægge asfaldt på hele skolemarken? flytte skatebanerne derover(jeg kan forstå at disse er flytbare)om sommeren bruges så det halve af marken til dette,og om vinteren,kunne man så lave en skøjtebane,for folket på samme stykke,Prøv at se til Ålborg, skøjtebane midt inde i byen ,Kongens Nytyorv i hovedstaden er skøjtebane, disse baner er til megen stor glæde mange tusinde menesker.da der køres jo ikke skateboard i vintertiden.Resten af marken kunne man jo så lave til betalingsPplads,disse penge der kommer ind kunne jo Øremærkes til at betale udgifterne hen af vejen,(det kunne jo også være at der nogle venlige firmaer som ville sponcere noget af udgifterne til dette,.
  Lad så skolegården blive betalingsparkering,med 2 timers parkering.
  Det undre mig også hvorfor man ikke indfører p.afgift i de andre byer i kommunen,Fredrikshavn,Sæby,Strandby,osv
  hilsen joe jørgensen.

 • Det er jo sådan med bilister, at hvis de kunne køre helt ind i huset vil de gøre det, de vil nødig gå for langt, hvad med at lave en parkeringskælder ved Kappelborg og legeplads ovenpå og i julen et smukt juletræ midt på pladsen

 • Enig!
  Den plads kunne bruges meget bedre end til P-plads.
  Har selv børn der kommer der og de skater ikke kun, men mødes også bare for at snakke og hygge.
  Der kommer børn fra alle dele af byen og i mange aldre, så en legeplads, borde, bænke m.m. ville være perfekt.
  En multibane til boldspil m.m. ville helt sikkert også være et hit.
  Ved godt der er bygget en oppe ved Dav-klubben/hallen, men hvorfor ikke samle det hele på et sted, så dem der gerne vil spille bold og dem der skater også kan indgå i et fællesskab.
  Bare en ide’…!

 • John Pedersen. Hvorfor tror du de ikke gider bruge ramperne om 1år ? Er du klar over hvor meget de blev brugt på den gamle plads bag ved skagen hallen ..?

 • Problemet udfases helt af sig selv – om et års tid så er der stort set ingen unger der gider bruge de ramper alligevel

 • John Nebbelunde

  Hvorfor ikke ha’ ramperne inde imellem bygningerne, der er der jo ingen biler ?

 • Pia Karlsen, håber virkeligt, at du får noget trumfet igennem på næste møde, ved at du gør hvad du kan 🙂

 • der er mange der ikke fatter hvorfor der skulle laves p pladse foran kulturhuset når der er rigtig god plads på skolemarken, flyt p pladsen derover og udvid legepladsen, så børnene for større råderum, det har været savnet i mange år, samtidig kan der også laves en størrer skøjtebane til vinter til glæde for mange.

 • Man forstår altså ikke hvem der bestemmer over pladsen ved kultur huset, rigtig dejligt at se så mange børn bruge ramperne, og det er fint at de kan flytte rundt med dem, men P Pladsen er nu stadig ikke smart lagt, børnene kører hurtigt, og det er meningen at man skal have fart på, for at lave stunts, flyt dog den P Plads et andet sted hen, og lad os nyde at de unge endelig har fået et sted at tilholde sig, og få masser af nye venner, det er tiltrængt i Skagen, tænker bare nu, hvor kan de have fælles oplevelser når vinteren kommer ?? Vi skal have noget til de unge, absolut en nødvendighed her i Skagen, rigtig god ide, med at bevare et par pladser til invalide vogne og det skal være længst muligt væk, fra børnene .

 • Hej,
  Jeg er fuldstændig enig med de overstående ting,og er sikker på, at den store succes på rampen kommer bag på mange.
  Jeg syntes dog, at det virker mærkeligt, at man nu er gået i gang med at lave plads til motionsredskaber lige op af pladsen hvor de cykler ( ind mod skolen)
  – der hvor der er midligertid afspærring sat op. Tænk nu på hvis de redskaber også bliver en succes ( og det gør de forhåbentelig ), så betyder det endnu mindre plads og dermed mere ‘ Fare ‘ på det i forvejen alt for lille område.
  Vh. Piet

 • Hej så længe børnene selv kan flytte ramperne kan det være lige meget hvad vej de peger! Har tit stået og ventet på mit barn ved musikskolen og set på at 4 – 6 drenge kan skubbe ´ramperne rundt så de har den vinkel de syntes til et langt tilløb eller hop! og det er jo det hele pladsen indbyder til nemlig fri leg og kammeratskab, lidt konkurrence og visen frem! Og børn glemmer tit omgivelserne de er jo børn/unge! Ryk p pladsen over på den anden side på skolemarken og lav 4 handi p i den modsatte ende af ramperne, så kan de svært gående m.m stadig parkere ved huset!

 • Inger Kempff-Nordkap

  Jeg tror, at alle er blevet overrasket. Børnene over, at der blev lavet noget de kunne bruge, os gamle over hvor mange børn, der savnede noget at lege med og dem der nede i Frederikshavn over, at de endu ikke har fået jaget alle børnene ud af byen.
  Banen er bare en succes – som vi burde værne om – ja ligefrem udvide og ikke flytte væk. Børnene de klæder byen.

  Med venlig hilsen
  Per Kempff-Nordkap

 • Læser det som Keith Hurley har skrevet, kan ikke give nogen mere ret end ham, det er så ugennem tænkt med de skateboard/cykel/ baner ved Kulturhuset, der bliver intet lavet om, før der ligger et barn kørt ned af en bil, det er totalt meningsløst, da mine børn var små, var der ramper bag ved Skagen kultur og fritidscenter, det var et ideel sted da der ingen “trafik” var andet end cykler, hvem laver dog disse ting uden at gennem tænke det helt, jeg må indrømme da jeg så at de var ved at bygge ramperne ved kulturhuset tænkte jeg juhuu endelig noget til alle de unge, som gerne vil hygge sig sammen, med deres bmx cykler og skateboard, det første jeg glædes over var da de fjernede “fængsels muren rundt hjørnet” men så lav er de P Plads, samme sted som der færdes MANGE rigtig mange børn hver dag, så er det jeg må spørge: Er det lavet for at det skal se godt ud udefra, at vi har noget til de unge, eller er det lavet for at de skal blive kørt ned ? Selvfølgelig vil børnene komme farende ned af bakkerne på deres skateboard og cykler, det er jo det meningen er, hvem kan køre hurtigst og komme længst, selvfølgelig vil de ramme P Pladsen, Keith skriver at der er så mange steder i Skagen man kunne lave noget for børnene, kan kun give ham fuldstændig ret, men hvorfor pokker er der ingen der lytter ??? hvis der ikke må sættes blomsterkummer eller lign. op for at spærre vejen fra ramperne til bilerne, hvorfor måtte den afskyelige mur så være rundt om vores børn i hele deres skolegang på daværende kappelborgskolen, jeg må indrømme at jeg er skræk slagen når mit barnebarn siger, at han kører derop, han får formaninger med på vejen, men når de er en flok glemmer de, for der skal man vise sig lidt og der bliver lidt konkurrence over det…. hvorfor er de ike sat op i skolegården hvis det er for børnenes skyld, der kommer trods alt ingen biler…Synes at det er for dårligt at Keith har fået sådan et svar fra Projektlederen, at hvis han var utryg ved at parkere der, kunne han parkere et andet sted, nej kære Projektleder ?? Vi er bekymrede for børnene ikke for ridser i bilerne..hvad sker der her i byen, ja undskyld jeg forstår det ganske simpelthen ikke, har vi en stor dejlig legeplads vi kan gå ud med børnebørn/børn med ?? Tænk på de unge, de skulle jo helst blive i Skagen, jeg er en af de utrolige heldige som har fået min datter og svigersøn + børn herop og bo igen, men de snakker allerede om måske at flytte fra byen næste år igen, da de siger her er jo intet for børn længere… Håber virkelig at der kommer en ordning på det parkerings areal…
  vh Karina Olesen

 • Camilla nordmann

  jeg tror en skoejte bane eller en legeplads til boern ville vaere supert, jeg har haft mange turister der spoerg efter en legeplads, i skagen men vi har ikke rigtig nogle der er noget ved for de smaa. saa det ville vaere en god ting at faa i skagen, og en skoejte bane ville ogsaa vaere super til vinter tiderne naar man ikke kan komme ud og rulle eller loebe som man kan i sommer halv aaret. 🙂

 • Har netop set skateboard banen – hvor nedkørslerne ligger i lige linje til parkeringspladserne – den nærmeste parkeringsplads er måske 4 til 5 meter væk. De burde vendes 90 grader- så slipper vi for tandskader, bulede biler og hylende børn og gale ejer af bilerne. Paul

 • John Nebbelunde

  Til Pia Karlsen,

  Personligt har jeg ikke den mindste interesse i hverken ”skvatboard” eller skøjtebane, har rigeligt med at holde balancen på cyklen i vintertide.
  Det der var i mine tanker, var noget børn og de unge kunne samles om og som jeg ser det, er det nok mest skateboard der er den store dille for tiden.
  Jeg har da set større anlæg end dem ved Kappelborg… men på ture rundt i Skagen ser jeg ikke mange tiltag af slagsen. Der bor jo børn over hele byen, så det er vel ingen god ide at samle dem alle ved Kappelborg? Så vidt jeg kan se, findes der flere egnede steder til børns leg, men der er bare ikke noget at gøre med? Materielt set.
  Jeg glæder mig til at se kombinationen børn på skøjter og sjove parkeringer, for voksne må vel gerne kigge på?

  Mvh. John

 • Man kan så kun ønske børnene alt godt. Er dog lidt bekymret over, at de kommer susende uden styrthjælm. De ramper kan jo være farlige…

 • Hej john
  Skønt med minder fra den tid, hvor vi kunne glædes over de små og enkle fornøjelser. Kravene er noget anderledes i dag, hvilket er med til at vi har vanskeligt ved at glædes og ofte kun udtrykker os utilfredse -;)

  Pladsen hvor der i dag skates er faktisk forberedt og tiltænkt omdannet til skøjtebane, når frosten sætter ind. Så der bliver forhåbentlig lejlighed til, du får genopfrisket færdighederne og glæden herved.
  Vh
  Pia

 • John Nebbelunde

  Skøjtebane ved Kappelborg

  Selv har jeg hverken bil eller børn her i Skagen, men
  det var de høje skæve lysmaster ved P pladsen der, som fremkaldte minder fra min ungdom i Frederikshavn. Det var i 1963, man havde lavet en kunstig skøjtebane i byen og om aften var den netop belyst af sådanne høje lysmaster, og her skøjtede jeg med en pige i hånden sammen med mange andre mennesker venstre om hele tiden, det var sjovt og hyggeligt og selvfølgelig også meget socialt. Vi købte vist billetter dertil.
  Og det fik mig så til at tænke, hvorfor er der ingen der tar’ ”initivet” til noget lignende på skolemarken, det kunne være ”voksenskøjt” eller ishockey for børn eller unge, så var der i det mindste eet sted de kunne være? Bare lidt stift vand og lidt lys, så er den hjemme.

  John

 • Jeg har netop i sidste uge hørt (og selv erfaret ved brug af p-pladsen), at vi har en udfordring, som vi skal finde en snarlig løsning på.

  Det er fantastisk dejligt, at skaterbanen er blevet så stor en succes. I mine øjne vidner det også om, at vi i den grad har manglet et “samlingssted” for børn og unge i midtbyen.

  Jeg er enig i de bekymringer, der her fremføres – ligesom jeg er enig i, at Kappelborg og de åbne pladser først og fremmest skal være for borgerne og kulturen.(og ikke P-pladser)

  Jeg vil på det på det førstkommende møde i Kultur- og fritidsudvalget fremføre problemstillingen, så vi kan få sat gang i at få fundet en løsning på problemstillingen.

  Vh
  Pia Karlsen (V)
  medlem af K & F Udvalget

 • Da ideen om cykel/ skaterbane foran Kappelborg opstod, tror jeg ingen havde drømt om det blev den succes som det er blevet. Det er pragtfuld at se pladsen fuld af glade og aktive unge, men samtidig deler jeg bestemt Keiths bekymring.
  En løsning kunne være at etablere et par afskærmede handicap p-pladser på pladsen længst ned mod Sct. Laurentiivej og så lade de unge benytte resten.
  Til de øvrige brugere af huset kunne der så rimeligt let etableres p-pladser på skolemarken lige over for Kappelborgs indgang fra Chr.x.s Det vil jeg foreslå medlemmerne af kulturudvalget at overveje.
  Med venlig hilsen
  Bjarne Kvist

 • Maja Tirup Hansen

  Beklager Keith – der læste jeg lige for hurtig og forkert 😉 – men mener stadig, at der må kunne findes andre løsninger end parkeringspladser, der hvor de er anlagt pt.
  Det som også undre mig er, at jeg en aften var dernede og kigge. Børnene klagede over de ikke rigtig kunne cykle, fordi der holdt biler. Det var efter kl. 18 og hvor parkeringspladsen stod næsten tom ved fakta og brugsen. Hvorfor parkerer man så ikke der? Ja det var den tanke der slog mig. De fleste af aktiviteterne i kulturhuset foregår vel om aftenen – eller er der andet end biblioteket, der kan være besøgende til i løbet af dagen?.

 • Har været der inde og holde, parkeringsplads og børn hører ikke sammen. Flyt børnene eller bilerne til skolemarken. Skolemarken til alle ungerne var et glimrende sted – der kunne blive endnu flere aktivitetsmuligheder. Skolemarken er alt for stor til parkeringsplads.

 • Først og fremmest, er det dejligt at mange reagere på mit indlæg men jeg jeg er nødt til kommentere nogle af svarene. Jeg er slet ikke imod at børnene er der… jeg synes det er dejligt. Jeg har ikke sagt spor om at børnene skal flyttes og slet ikke til parkeringspladsen ved Brugsen ( det var for at sige så dum kan folk ikke være ). Angående hvem der parkere der er jeg fuldstændig ligeglade med.. det er tilladt for alle at parkere der ( det er en helt anden debat ).

  Børnene skal være der.. det er dejligt.. bilene skal være fordi et stort kulturhus selvfølgelig skal have en parkeringsplads.. men de skal holdes adskilt.

  Hvordan man gøre det må folk med større fantasi end mig finde ude af. Jeg har selv børnebørn der leger der og jeg vil nødig se at en af dem eller andre børn kommer til skade.

  Angående om jeg refererer svarene fra projektlederen for Teknisk Service rigtigt, tager jeg kopier af svarene og aflevere dem til Skagens Avis og de vil forhåbentlig bekræfte at det jeg siger er rigtigt.

 • Ja, lad pladsen summe af glade børn/ungdom! Så enkelt…..

 • dsv. er det altid børnene og de unge der taber! Tror måske det har noget at gøre med gennemsnits alderen på de herrer og damer på de høje pladser ved kommunen og lign! (og ja det står for min egen regning at komme med denne kommentar) lav p plads ved skolemarken, der er etableret fin fodgænger felt (så de penge sparer vi!) og lad de unge pynte og lave liv foran skolen, det er da det bedste trækplaster og reklame for et hvert sted!

 • Susanne Pedersen

  Jeg kan også blive bekymret over, der er pakeringsplads og børn, ved Kappelborg.
  Det ville være fint, hvis skolemarken blev brugt til vores børn og unge, hvor de kunne lave parkur, skaterbane og legeplads til dagplejer, man kunne evt. bruge p-pengene til det, for det er dejligt at se alle de børn og unge som holder til ved kappelborg.

 • Ja, jeg må da indrømme at Keith har helt ret hvis det han skriver om Jørge Ankers svar er rigtig refereret, jamen så er vi sgu lang ude, der er vist nogle politiker der tager lidt for let på deres opgave, er der overhoved ingen der tænker på de unges sikkerhed eller tænker de, nej det er ikke vores problem.
  Håber der er nogle der sidder med en flov smag i munden, når og hvis der sker en ulykke (hvad alle håber ikke sker).

  Birger T.

 • Maja Tirup Hansen

  Jeg har selv et barn der bruger ramperne. Jeg synes det er dejligt med dette frirum til børnene og undrer mig over, at der er etableret parkeringspladser på pladsen. Det er en farlig coctail at blande børn og bilister, men hvorfor er det at børnene skal “gemmes” væk bag Brugsen og Fakta? Der er allerede nu et problem med nogle voksne der bruger området til festlig drikkelag. Bliver børnene gemt væk, gemmer vi også dette drikkelag væk. Nej tag skolemarken og omdan den til parkeringsplads for Kulturhuset`s og byens gæster. Parkeringsafgifterne må vist kunne dække den omkostning og vedligeholdelse.

 • ja der skal blod på bordet før der sker noget, desværre!

  Ikke nok med det er gratis at parkere der, os der skal bruge huset kan ikke komme til at parkere for alle gratisterne, det svært at benytte biblioteket og musikskolen når man ikke kan parkere, pga. turister og desværre også fastboende der syntes det er fantastisk med en gratis p plads, når nu de lige skal se byen eller handle! Tænk jer nu om og brug pladsen hensigtmæssigt store som små!
  Jeg kan kun opfordre alle de forældre til børn og unge at de gøre deres poder opmærksom på trafik sikkerheden!

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: Kappelborg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger