Så sker det igen – Arbejds- pladser flytter ud af byen

Så sker det igen – Arbejds- pladser flytter ud af byen

9. november 2011 - kl. 9:35 - af

Redaktionen har modtaget følgende indlæg fra Kurt Thomsen:

Skagens banen/ Nordjyske Jernbaner lukker og slukker alle ( næsten) medarbejderne på stationen flytter til Hjørring så er det slut med at få hjælp til billeter osv men det er det man har arbejde på siden man begyndte at sælge ud af medarbejder boligerne og direktørboligen,de forskellige stationsbygninger ,haven til skagen stationsbygning er solgt og grund ved siden af banepakhuset ,værkstedsbygninger så nu mangle man bare at sælge det sidste af stationsbygningen så det er en del arbejdspladser der ryger ud af byen.

Fjernstyring flytter i December. ( fjernstyringen er der hvor man styrer sporskifterne og lyssignalerne på Skagensbanen og Hirtshalsbanen )

Billet salget lukker i februar, og så er der ingen hjælp der.


15 kommentarer til “Så sker det igen – Arbejds- pladser flytter ud af byen” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

15 kommentarer til “Så sker det igen – Arbejds- pladser flytter ud af byen”

 • Det er ende stationen,ja og utroligt at folk stadig ikke fatter det ,i denne by skal der kæmpes for at holde arbejdspladser,som jeg seer der er myndighederne trætte af de arbejdspladser,alt kontrold ville være nemere uden
  vi blir nok en by uden arbejdsskader når alle er flyttet og lukket ,sort men måske sandt desvære

 • ja…så er der ikke meget salami tilbage i skagen nu også den dejlige bygning midt i byen forsvinder så skal der sikkert være lejligheder der også som kommer til at stå tomme…. og om nogle få år så tager de sikkert også togskinnerne med til Hjørring ,, så er det hele fuldendt…

 • Det er synd som alt lukkes og slukkes her i byen. Hvad med at lukke nogle af alle de andre steder for en gangs skyld..??

  Men her står vi tilbage og kan ikke gøre en noget som helst andet end at sidde og se på at vores by bliver ” Det nye LØKKEN “

 • Det bliver ihvertfald svære og svære for ledige ell. deltidsledige at søge 2 jobs om ugen i den her spøgelses by, hvis man bliver ved at nedlægge arbejde heroppe. MEN mon de så laver den lov om, som lovet ved valget!..

  *Jesus Christ*

 • irene hjortshøj

  Hvis Gud har noget at gøre med det her, så vil jeg glæde mig. Jeg kaster bestemt ikke mudder, men det er du da i gang med.
  Elektronisk eller ej, udvikling eller ej… du burde da i hvert fald, som skagbo? være med til at bevare arbejdspladserne i Skagen…..

 • Nu hvor man har sparet 3 stillinger væk i Skagen – så burde man gøre det ganske gratis, så kun man fyre folk de andre steder. Administration har altid været en større del af driftsudgifterne. Der skal faktisk kun vognførene og nogle ganske få på værkstederne til vedligeholdsen så kører banen. En enkelt halvtidsleder og så en telefonsvare (den er der alligevel) det må være nok. Paul

 • Kære Jens og Irene

  Da det kun var dig Jens, havde jeg egentlig bestemt at din kommentar bare kunne stå alene, denne kunne jo læses som man ville. Men nu kommer formand Irene på banen og så skal jeg da love for der skal placeres ansvar.

  Jeg får simpelthen lyst til at sige “Gud fader bevares”….Det er da ufattelig som S altid har trang til ansvarsforflygtigelse (og mudderkastning)…. Har så svært ved at se, hvad nogen kan bruge det til.

  Jeg oplyste blot om, at SkagenBanen er ejet af NT samt hvorledes Skagensbanen historisk set er nået dertil.

  Fakta er vel, er der formodentlig ikke er tilstrækkelig bruger af den offentlige transport til at det kan betale et billet kontors drift i Skagen – især set i lyset af den elektroniske tidsalder vi lever i. Det kaldes udvikling… Men det er måske også V`s ansvar ?!

  Vh
  Pia

  ps I øvrigt sidder der jo også S politiker (ganske vist ikke fra fr.havn kommune, men så da fra Hjørring) i NT`s bestyrelse.

 • Irene Hjortshøj

  Jeg er helt enig med Jens Hedegaard Kristensen, Venstre kunne have gjort indsigelser, er det mon sket?
  Til Pia Karlsen.
  At Nordjyske Jernbaner bl.a. har NT som ejer gør da bestemt ikke lukningen mere spiselig, det er jo ikke alle der har bil og kan transportere sig til Frederikshavn, uanset hvilke ærinde efterhånden, skal vi skagboer sydpå.
  Venstre kunne jo begynde at gøre noget ved den centralisering, bl.a. ved at have satelitkontorer her i Skagen, der er masser af ledige på rådhuset her nordpå.

 • Jens Hedegaard Kristensen (S)

  Billetkontoret ved Stationen i Skagen lukker og stillingerne nedlægges. Pia Karlsen kommenterer udviklingen med, at Nordjyske Jernbaner er ejet af Nordjyllands Trafikselskab (NT). Men NT er så sandelig ejet af de Nordjyske kommuner og netop din partikollega John Christensen har sæde i NT,s Bestyrelse. Så den sag kunne I have skabt jer indflydelse på indenfor egne rækker.

 • Peder Kristiansen

  Det er en trist udvikling, og så vidt jeg kan se vil det for mange fordyre rejseomkostningerne fra Skagen, da man så ikke længere kan købe 10-turs klippekort i Skagen. Samtidig kan man heller ikke bruge Dan- og Visa-kort i togets automat. Når billetsalget i Skagen lukker burde man fra Nordjyske Jernbaners side sikre at ovenstående to forhold bliver muligt.

 • Blot til orientering er Skagensbanen i dag ejet af Nordjyske jernbaner.. hvis aktier for 89%s vedkommende er ejet af Nordjysk Trafikselskab…. se Skagensbanen historie her.

  http://www.njba.dk/Om_NJ/Historie_Nordjyske_Jernbaner.aspx

 • Billetsalget kunne passende flyttes til f.eks. Brugsen, hvilket ville virke som en forbedring af service grundet længere åbningstider og generel mere central beliggenhed. Herved ville NT dog formentlig skulle betale en provision for Brugsens salg af billetter. Denne model er brugt mange steder.

  Derudover er meget af billetsalget flyttet over til automaterne i toget og til mobiltelefoner (sms billetter). Ligeledes bliver meget af billetsalget fremover flyttet over på Rejsekortet der jo tilgås via. nettet og har en central kundeservice.

  Så det er da økonomisk sund fornuft at lukke et billetsalg der har så lav belægning som det i Skagen alt andet lige må have.

  Og med hensyn til at gøre transporten mellem Skagen og Frederikshavn gratis, ja så ryger der blot nogle indtægter der idag medvirker til finansiering af strækningen. Disse vil så blot skulle findes andetsteds – men det er jo en politisk prioritering.

 • Rædselsfuldt – endnu en arbejdsplads der forsvinder –
  og ingen hjælp til billetter – det er en serviceforringelse, ikke bare overfor de fastboende, men også vore mange turister – der bliver kaos – til sommer…

  Og hvad med vore ældre? de kan simpelthen ikke finde ud af at købe billetter i toget – og som oftes er der heller ikke nogen med som kan hjælpe dem…..
  Det er uanstændigt

 • Ja, så kan der komme flere tomme huse til at stå i banens have.

 • Man burde gøre det gratis, at køre mellem Skagen og Frederikshavn – nu hvor den offentlige administration er flyttet til Frederikshavn.
  Paul

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Så sker det igen - Arbejds- pladser flytter ud af byen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger