Julehygge i bunkeren

Julehygge i bunkeren

11. december 2011 - kl. 0:20 - af

Juleaften 1944 i en sanitetsbunker. For nogle tyske soldater var det 6. år i træk, at de fejrede jul langt hjemmefra. I Danmark boede man ikke i bunkerne, men der var altid nogen på vagt. Til trods for krigen forsøgte man at hygge sig så godt som muligt med juletræ, levende lys og julemad. Der vil blive serveret en Nisse-Geheim ( nisse-hemmelighed ) i bunkeren.

Hvis vi er heldige, får vi måske mulighed for at se julemanden dale ned fra luften. Arrangementet foregår i et samarbejde mellem Skagen Bunker Museum og Foreningen Skagens Venner. Både større børn og voksne er velkomne.

Sted: Skagen Bunker Museum, Fyrvej 39, 9990 Skagen, 11. december 2011, Kl. 14.00

3 kommentarer til “Julehygge i bunkeren” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Julehygge i bunkeren”

 • Christian Gajhede

  Tak til Bunkermuseet for en god låge i kalenderen:-)

  Hyggeligt som altid, når vi besøger jer derude…. Drengene fik en på opleveren, mens faderen stadig overvejer faldskærmsudspring….

  At fortælle historien, også den dystre, med ordentligthed og balance er ikke alle forundt. At bringe den i en julekalender er blot tegn på almindelig dannelse. Tror ikke en eneste tysk soldat, hellere ville have tilbragt julen i Skagen, end hos familien hjemme i Tyskland……

  Bedste julehilsener til jer alle!
  Christian

 • Hej Peder

  Det er bestemt ikke meningen at nogen skulle have ondt af besættelsesmagten, Arrangementet er som alle andre af Skagen kalenderlåger i Skagen en mulighed for at byde folk indenfor og se hvad der gemmer sig bag lågen.

  Jeg tror hvis man var til selve arrangementet ville man ikke føle sig støt på denne måde som det fremgår i din udtalelse, hvis du ønsker at tale med mig yderlige om emnet kan du kontakte mig på mobil eller mail

  Martin Nielsen Skagen-bunkermuseum

 • Er det meningen vi skal have ondt af besættelsesmagten, som i forvejen tilranede sig alle svin, ænder, smør mm. Aflys et sådant arrangement som er en hån mod de der oplevede det.
  PW

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Julehygge i bunkeren' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger