Så er det snart slut på den gamle Skipperskole

Borgmester, Lars Møller og folketingsmedlem, Bjarne Laustsen var blandt gæsterne på Skipperskolen.

Så er det snart slut på den gamle Skipperskole

24. december 2011 - kl. 5:48 - af

Så blev det sidste hold elever færdige på Skagen Skipperskole, i hvert fald i de gamle bygninger. Næste hold starter op i de nye flotte omgivelser i januar. Der var taler og hygge på skolen i torsdags og her under kan du læse, forstander, Anders Andersens tale:

Velkommen til alle

Et stort og hjerteligt tillykke til alle i, som sidder på stolene og jeres pårørende. Der er en del der allerede er rejst hjem eller taget på arbejde, men også tillykke til dem.

Et semester er gået, et halvt år, der ved semesterets start virkede uoverskueligt langt ved tanken om, at skulle sidde og lytte til en masse teori. Men halvåret er forsvundet som dug for solen, inden vi fik set om om.

Ved opstarten sagde jeg, at et er den teori, der følger enhver undervisning og dygtiggørelse, men mindst lige så vigtig, er det netværk og de mennesker man møder og er sammen med.

Jeg er overbevist om, at i kommer ud med en meget større teoretisk basis, som grundlag for jeres viden. Jeg håber inderligt, at i også er blevet klogere på jer selv og jeres medmennesker. Det er en lederuddannelse i har taget. I skal ud og lede andre, have ansvaret for andre og der er karakterer ikke nok. Der skal der bruges menneskelighed og indsigt i egen formåen.

I har nået et vendepunkt, i skal ud og prøve kræfter med jeres nye uddannelse og beføjelser, brug dem med omtanke og vær aldrig for stor til , at spørge om hjælp. Brug jeres netværk. Et netværk, som Skagen Skipperskole vil være stolt over, at være en del af. Brug skolen, vær med til at holde den dynamisk og ajour med virkeligheden.

Det er i dag den 22. december solen står på sit laveste deklinationen er S 23° 26,2 S vi kalder det vintersolhverv, årets korteste dag, men også et vendepunkt. For Skagen Skipperskole er det også et vendepunkt. Vi afslutter 21 år på bankvej og skal i 2012 i gang på Århundredes Skipperskole.

2012 bliver ikke bare det år, hvor vi tager vores flotte nye skole i brug , men også starten på et spændende år der står i samarbejdes navn. Martec, Nordjyllands Brand og redningsskole i Hvims, Fiskeriskolen i Thyborøn er det netværk, der skal sætte Nordjylland på verdenskortet. Et samarbejde, der er godt i gang sidst med MSO kurset, kurser for vagter i skibe i pirat fyldte farvande. Et samarbejde hvor nøgleordet er Maritim Fleksibilitet. En faktor der værdsættes i den maritime sektor, som vi vil være med til at servicere og forbedre. Vi er dermed med til at gøre den sektor til en endnu større succes for vores landsdel, idet vi er på forkant med udviklingen og vandkants Danmark er en fordel.

For at kunne yde den service til erhvervet, som vi gerne vil er, simulatorcenteret i den nye skole en vigtig faktor. Vi har været så heldige, at EU og Den Maritime Fond har bevilliget i alt 9,2 mill. kr, men som 50 % midler, hvilket betyder, at vi selv skal komme med de sidste 50 %. Skagen Uddannelses centers fond har heldigvis valgt at være med til at løfte opgaven og ydet Skolen et lån på 5 mill. kr. Det betyder, at vi kan komme i gang med et anlæg til 10 mill. kr og kan skrive kontrakt med Transas i år.

Vi kunne selvfølgelig godt tænke os hele pakken til i alt 16 mill. kr og dermed være leveringsdygtige i endnu mere spændende og givtige kurser, hvor ikke mindst krankurser for Offshore skibe, er et meget spændende område med stor vækst og lille udbud af eksisterende kurser.

Endnu engang tillykke og rigtig god vind til de af jer der forlader os i dag for at komme ud og bruge jeres nye kompetencer.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Så er det snart slut på den gamle Skipperskole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger