3,5 procent – en gave til boligejerne

3,5 procent – en gave til boligejerne

4. januar 2012 - kl. 6:32 - af

”De nye 3,5 procents boliglån er en gave til boligejerne, som rigtig mange bør overveje”. Sådan lyder opfordringen fra direktør i Spar Nord Kapitalforvaltning Carsten Bay efter Nykredit og Totalkredit tirsdag besluttede at åbne nye obligationsserier på 3,5 procent.

De rekordlave renter og Danmarks internationale bankboks-status giver nu danske boligejere en sjælden mulighed for at få 30-årige fastrentelån til kun 3,5 procent i rente. Nykredit og Totalkredit besluttede tirsdag at åbne nye obligationsserier på 3,5 procent, og den mulighed skal boligejerne ifølge Spar Nord overveje: 

– Det her er en gave til alle de boligejere, der gerne vil låse deres renteudgifter fast på et helt exceptionelt lavt niveau, siger direktør i Spar Nord Kapitalforvaltning Carsten Bay. 

– Og uanset om man i dag sidder med et variabelt forrentet lån eller et fastforrentet lån på fem procent, så er det nye lån værd at overveje, uddyber han. 

Sikkerhed for 700 kr./md.

Ifølge Spar Nords beregninger kan boligejere med 1-årige variabelt forrentede lån med afdrag konvertere til det nye 3,5 procents lån med afdrag for en merpris på cirka 700 kroner om måneden efter skat per million. Det er merprisen for at udskifte den variable rente med en fast, 30-årig rente. 

– Det er efter min mening en lav pris at betale for den budgetsikkerhed, der følger med et fastforrentet lån, uddyber Carsten Bay. 

– Vælger man et fastforrentet lån, får man sandsynligvis også mulighed for at konvertere på et senere tidspunkt og derved høvle noget af restgælden. Den mulighed har man ikke med et variabelt forrentet lån, fortsætter han.

De boligejere, der i dag har et 5 procents obligationslån med afdrag, kan spare omkring 350 kroner om måneden efter skat per million ved at skifte til det nye 3,5 procents lån med afdrag.

Overvej kombi

Carsten Bay erkender, at mange boligejere formentlig vil være utilbøjelige til at skifte deres billige, variabelt forrentede boliglån ud med et dyrere, fastforrentet lån. Også selv om de opnår sikkerhed for renteudgifterne fremover. 

-.I de tilfælde er det værd at overveje en kombination af de variable og fastforrentede lån, så man trods alt sikrer sig mod rentestigninger for en del af sin gælds vedkommende, lyder det afsluttende fra Carsten Bay.

Spar Nord forventer, at det nye 3,5 procents obligationslån åbner i kursniveauet 96-97. Der er tale om et lån med afdrag, idet det afdragsfrie 3,5 procents obligationslån endnu er for langt nede i kurs til at være attraktivt.

Om Spar Nord

Med 290.000 kunder, cirka 1.500 medarbejdere og en egenkapital på 4,5 milliarder kroner er Spar Nord Koncernen blandt de største banker i Danmark. Siden 2002 har Spar Nord åbnet 18 nye lokale banker og tilkøbt ni filialer fra andre pengeinstitutter, og i dag har Spar Nord i alt 69 lokale banker fordelt over hele landet. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og har ultimo tredje kvartal 2011 et overskud før skat på 276 millioner kroner. 

Spar Nord ejes af mere end 110.000 aktionærer. 

For yderligere information se www.sparnord.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '3,5 procent – en gave til boligejerne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger