Vinterferie på Skagens Museum

Vinterferie på Skagens Museum

12. februar 2012 - kl. 0:49 - af

Mens kulden raser udenfor, byder Skagens Museum byde på en række indendørs aktiviteter, hvor børn såvel som voksne kan gå på opdagelse i kunstens verden. 

Er man ikke til sne og kulde i hele vinterferien, er der mulighed for at komme inden for og prøve kræfter med malerskole eller billedjagt på Skagens Museum i skolernes vinterferie i uge 7 og 8.

De 7-14-årige kan tilmelde sig malerskolen, hvor man fra tirsdag-søndag i begge uger kan lære om, hvordan skagensmalerne malede og hvilke emner de beskæftigede sig med.

”Vi vil kaste os over de motiver, som skagensmalerne var optagede af og selv lave vores eget maleri ud fra dagens tema,” fortæller formidlingsinspektør for børn og unge, Mette Harbo Lehmann, som står for malerskolen.

”Først kigger nærmere på Krøyers storværk Sankt Hansblus, Krøyers ’blånende billeder’ eller strandbillederne ude fra grenen inde på museet. Derefter går vi over i malerværkstedet og maler vores egne billeder, som man får med hjem i guldramme. Nogle dage vil vi male efter friskfangede fisk – alt efter, hvad der er kommet i fiskernes net den dag – og andre dage, vil vi male efter friske blomster, ligesom Anna Ancher gjorde det”.

Man kan se malerskolens temaer på www.skagensmuseum.dk. Der er forskellige temaer hver dag på malerskolen, så hvis man har lyst til at være med mere end en dag, så kan man stadig opleve noget nyt.

Malerskolen er for børn i alderen 7-14 år. Det koster 100 kr. at være med, og så får man en guldramme på sit billede. Der er malerskole tirsdag-fredag i uge 7 og 8 kl. 10.15-12.00, og der er begrænset antal pladser. Tilmelding er nødvendig og sker på tlf. 98 44 64 44 mandag til torsdag kl. 9-16, fredag kl. 9-15. I weekenden kan man tilmelde sig i billetsalget på museet.

Billedjagt blandt Krøyer, Ancher og alle de andre

Er man ikke til at sidde stille, kan man i stedet prøve kræfter med museets billedjagt. Det er for børn i alle aldre, og der er mulighed for at tage på billedjagt i hele museets åbningstid fra lørdag den 11. til og med søndag den 26. februar – og så er det gratis at deltage. Når man har fået udleveret sit opgavehæfte i billetsalget, kan man kaste sig over de forskellige opgaver, som man skal rundt på museet for at løse. Svarer man rigtigt på det hele, så får man en lille præmie med hjem. Desuden kan man deltage i tegnekonkurrencen, som afgøres efter ferien.

I børnerummet på museets 1.sal kan man lege med at manipulere med nogle af skagensmalernes malerier på det digitale bord iLand.

Også de vokse kan gå på opdagelse..

Mens børnene prøver kræfter med skagensmalernes motiver eller er travlt optaget af en billedjagt, kan forældre eller bedsteforældre gå på opdagelse i den aktuelle udstilling TIL LÅNS – Mesterværker fra Ribe Kunstmuseum og Den Hirschsprungske Samling, hvor der eksempelvis er en enestående mulighed for at se Michael Anchers mesterværk En Barnedåb, som ellers hører til på Ribe Kunstmuseum, og som formentlig ikke længere vil blive udlånt. Der er også mulighed for at kigge ind i den lidt mindre udstilling Brøndums spisesal – til tak for glade dage og få et indblik i den historiske spisesals historie.

Der er desuden en række forskellige omvisninger i løbet af vinterferien, bl.a. temaomvisning hver fredag kl. 13 og offentlig omvisning søndag kl. 11, som er inkl. i entrébilletten. Se nærmere om de enkelte omvisninger på museets hjemmeside (www.skagensmuseum.dk).

Der er med andre ord ingen grund til at kede sig – både børn og voksne kan få en på opleveren på Skagens Museum!

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vinterferie på Skagens Museum' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger