Sultkaravanen kommer til Skagen

Sultkaravanen kommer til Skagen

24. februar 2012 - kl. 5:12 - af

Årets Sultkaravane lægger vejen forbi Skagen den 29. februar, hvor unge volontører, der netop er vendt hjem fra Malawi og Zambia, vil fortælle Børn og unge om sult, fattigdom og rettigheder.

Alle har ret til at gå i skole og til ikke at gå sultne i seng. Det er bare ikke alle, der har muligheden.

Det får børn og unge mulighed for at høre, se og mærke på egen krop, når Sultkaravanen kommer forbi FDF Huset ”Lynghuset” fritidsvej 2.

Sultkaravanen består af 32 unge, der netop er vendt hjem fra Malawi og Zambia, hvor de har boet hos lokale værtsfamilier i tre-fire måneder. 5 af disse unge mennesker kommer til Skagen. De præsenterer Børn og unge for nogle af livets allerstørste spørgsmål, og håber, gennem leg, spil, billede og lyd, at så et lille frø i dem, så de bliver opmærksomme på og taknemmelige for det, de har.

“Midt i I-phone og konfirmation kan verden udenom godt virke ligegyldig, men folk sulter altså ude i verden. Og det er så lidt, der skal til for at hjælpe,” siger Louise Marie Lunn Haubro, der selv oplevede sultkaravanen som konfirmand og siden er blevet karavanedeltager.

Og i deres tid i Afrika har volontørerne fra Sultkaravanen set med egne øjne, at det nytter at hjælpe.

“En ged fra Folkekirkens Nødhjælp er guld værd. Man kan for eksempel avle på den, så den kommer hele landsbyen til gode,” fortæller karavanedeltager Christina Nielsen.

“Vi glæder os til en stor oplevelse og til at lukke lidt afrikansk varme ind i det februarkolde FDF hus, når de unge volontører lægger vejen forbi Skagen.” siger Kredsleder Peter Gislund.

Arrangementet starter kl. 17.00 og slutter af med fællesspisning.

16 kommentarer til “Sultkaravanen kommer til Skagen” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

16 kommentarer til “Sultkaravanen kommer til Skagen”

 • @John.

  Det er så stadig ikke hvad den her artikel handler om, jeg skal da gerne klappe jer på skuldren og fortælle hvor dygtige i er til at kopiere tal,

  Prøv du at fortælle de mennesker som for gavn af de unge menneskers flid at det intet hjælper og at de ligeså godt kan ligge sig til at dø af sult, fordi John Pedersen fra danmark har læst nogle artikler med tal og fundet ud af det ikke hjælper.

  Jeg er sikker på deres findes andre sider og artikler hvor den slag harme kan komme til udtryk, men igen denne artikel handler om nogle unge ild-sjæle som trods alle tal imod sig og helt sikkert bevidst om at de ikke kan hjælpe alle, trods alt for hjulpet nogle, om dem de hjælper så bare er dine dråber i vandet, er jeg sikker på de er glade for den hjælp.

 • John Pedersen

  Det er og bliver en dråbe i havet.
  Danmark er et lille land på godt 5 mill indbyggere. Det svarer til en mellemstor kinesisk provinsby.
  I vesteuropa kan vi sammenligne med London som har 13 mill indbyggere.
  I 80erne forsøgte man sig med store verdens indsamlinger ( Band aid og Live Aid) som gav rigtigt mange penge til hjælp i Etiopien. De sulter stadig i Etiopien.
  Jeg samler ikke ind til noget – jeg betaler med glæde min skat og derigennem et bidrag til ulandshjælp

 • Kurt Kirkedal Jensen

  Jeg havde fornøjelsen at være med til at sende indsamlerne afsted. Det var en sand glæde at se og høre de engagerede unge der med et glad smil drog ud med indsamlingsbøsserne for at bidrage til at gøre en forskel. Tak til dem der stadig vil give en del af deres tid til at hjælpe andre der har behov derfor.
  Venlig hilsen
  Kurt

 • Anders Jørgensen

  Hej Sten
  Jeg har ikke nogen “sort liste”, kunne ikke drømme om at have en.
  Det er dejligt at høre at du har nogle projekter du støtter, og ja der er for mange mennesker flere steder på vores klode. Du mener sikkert heller ikke at vi bare skal lade dem (børn som voksne) som allerede er her dø. Derfor er det fint at nogen hjælper hvor der er behov.
  Venlig hilsen
  Anders
  Skagen tilbage til Skagboerne

 • Hej Karina
  Jeg ved ikke hvem Sten og dig har ret overfor, intet jeg har skrevet eller læst i denne tråd udtrykker på nogen måde at befolknings-tallet ikke er et problem eller bør nedbringes, problemet er at der netop nu er små børn som du selv skriver der dør af sult, og at nogen mennesker prøver at hjælpe dem, det betyder jo ikke at dig og Sten ikke må begynde en kondom indsamling og rejse derned og holde foredrag, eller andre personer for den sags skýld..
  Det handler om at i en artikel som ovenstående, er det rimeligt trist at der altid skal kastes malurt i bægeret…… for pokker det er da possitivt at nogle har mere overskud end os andre der bare sende en smule penge til de formål vi nu mener er de bedste….

 • Normalt blander jeg mig ikke i debatter, men her må jeg altså give Sten Schou ret, ned med befolkningstallet, det er ikke til at bære at se alle de udhungrede kvinder med udhungrede spædbørn på armen, de prøver at amme uden nogen mælk i brystet, og hvis der skulle være en dråbe er der ingen nærring deri, det betyder endnu et dødt barn…..for fanden da, hvorfor er det galt at sende en fandens masse kondomer derned,lær dem om det, og få stopped den masse produceren af småfolk, og ja jeg bidrager også selv til indsamlinger men ville da også gerne se et program i tvét med hvordan gik det da vi hjalp dem, af penge dertil, men jo ikke alle og enhver der har computere, specielt ikke ældre mennesker, som absolut også støtter indsamlingerne…Vi ser hvor mange millioner vi samler og sender, og så er den aften slut for os tv seer, vi vil gerne se noget mere, hvad gik pengene til, og hvor mange hjalp de til et liv…

 • Hej Anders
  Den hjælp der gives nu hjælper jo som en skrædder i helvede. I takt med, at der deles flere og flere geder ud, stiger befolkningstallet mere og mere.
  Jeg støtter f.eks. Plan Danmark på projekter i Vietnam, med et fast månedligt beløb, og har gjort det mange år efterhånden.
  Efter Vietnamkrigen steg befolkningstallet også ret kraftigt der, det kunne man godt se ikke kunne blive ved, hvorfor man sendte sygeplejersker rundt i landet for at forklare folk, hvordan det der med forplantning hørte sammen, og hvordan man undgik at få for mange børn. Det har bevirket, at befolkningstilvæksten er gået fra over 3% i 80’erne, til omkring 1% i dag. Faktisk vil befolkningstallet være faldende fem mod år 2100.
  Det kan altså sagtens lade sig gøre, og det må altså være bedre, at gribe fat om nældens rod og så tage den derfra.
  Tror du nogensinde lande som Zambia og Malawi bliver bragt ud af nogen form for fattigdom, når vi blot deler ud uden at stille krav?
  Jeg ser ikke noget problem i, at de såkaldte volontører forklarer, hvordan man kan undgå at få for mange børn, når de nu ikke selv er klar over det.
  Læger Uden Grænser betaler jeg forøvrigt også et fast beløb til, hvert kvartal, så du må godt slette mig af den sorte liste.
  Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, Mellemfolkeligt Samvirke og Red Barnet giver jeg dog ikke noget bidrag til, men det er af helt andre årsager.

  Hilsen
  Sten Schou

 • Anders Jørgensen

  John og Sten
  Hvis ingen gør noget sker INGENTING.
  I to kan ikke se at det er lykkeligt at mennesker med overskud, både materielt og mentalt, hjælper hvor de kan. Det er fattigt! Kontakten med nødlidende betyder jo også at man lærer noget af hinanden, måske lærer folk i Malawi og Zambia ligefrem noget om børnebegrænsning. I to vil vist aldrig lære noget om medmenneskelighed, men jeg håber at nogen vil hjælpe jer hvis i kommer i nød.
  Venlig hilsen
  Anders
  Skagen tilbage til Skagboerne

 • Hej Sten.

  Vi er overhovedet ikke ueninge i at befolknings tallet skal bringes ned og meget andet sikkert også skal gøres. men jeg forstår ikke hvorfor du bringer det op i forbindelse med disse unge mennesker der blot prøver at gøre en forskel og hjælpe de børn dernede som nu engang er blevet født og som sulter tørster mm, hvis din mening er at du mener de bare skal dø af sult uden nogen burde hjælpe og på denne måde få befolknings tallet ned, så meld det dog klart ud istedet for at pakke det ind, vi kan vel blive eninge om at SULT-KARAVANEN ikke lige frem lyder som nogle der deler kondomer ud eller har aldren til at være ansvarlig for at befolkningen er steget så drastisk..
  @John. Hvis du undersøger dine påstande bare et kort øjeblik, vil du kunne finde de organistioner der har fået penge fra div indsamlinger og på deres hjemme sider se hvad pengene er gået til.. hvis det er for din samvittigheds skyld du måske smider en 20 i en rødekors bøtte så fair nok, men lad dog være med at sammenligne resten af danmarks befolkning med dig selv…

 • John Pedersen

  Jeg er enig med Sten Schou. I Danmark er der en tendens til at tro vi kan rede hele verden, bare vi laver en indsamling. Store TV shows – vi mangler bare et program der kunne hedde ” Og hvad gik pengene så til ?” eller ” Hjalp indsamlingen overhovedet noget ?” – Det eneste den slags hjælper på er danskernes samvittighed

 • Til Sten Schou

  Nej hvor har du mange negative meniger om alting,…..
  nu er tallet i år 2100 jo anslået OG hvis man IKKE gør noget vil det nok passe, men det er da prisværdigt at der er nogen der gør noget istedet for at sidde i sin sofa og pille navle og pege fingre af alle andre.

  At nogen forsøger af gøre en forskel er vel bedre end altid at påpege fejl, mangler og komme med negative holdninger til alting og ingenting????

  Thomas

 • Hej Thomas ?

  Nu har vi i jeg ved ikke hvor mange år, delt ud af diverse ting, senest geder, i Afrika.
  I mellemtiden er befolkningstallet vokset og vokset, sulten er man stadig ikke kommet til livs, hvad vi ser på diverse indsamlinger på TV.
  Skal man sulten til livs, må man nødvendigvis lære dem dernede, at det ikke hjælper at have en befolkningstilvækst på over 3% om året.
  Du mener måske, at der ikke er noget problem i, at have en befolkning, der stiger fra 13.000.000 til 140.000.000 på 89 år?

  Hilsen
  Sten Schou

 • Til gengæld er det fri fantasi at tro de unge mennesker kan mindske befolkningen. men til gengæld kolde facts at dem de hjælper ,dem gør de en verden til forskel for. så hvad med at vise de unge mennesker der i det mindste prøver at gøre en forskel respekt. i modsætning til visse andre der blot kopirer noget vi alle kan læse os til.

 • Hej Jens
  Nu er mine tal ikke fri fantasi, men derimod kolde facts.
  Det kunne være mere interessant at finde ud af, hvor mange geder der skal til i løbet at de næste 88 år, frem for i dag eller i 1950.
  Måske vi skulle starte en gedefarm her i byen, det kunne blive en fin forretning.
  Tror nu det var bedre, om de begrænsede befolkningstilvæksten en god del, de kommer ihvertfald ikke ud af fattigdommen med den hastighed befolkningstallet stiger.
  Men omvendt, så kan de unge volontører jo fortsætte med at gøre gode gerninger.
  Hilsen
  Sten Schou

 • Hej Sten

  Du kunne måske også regne ud hvor mange geder der vil være i Zambia og Malawi, hvis de unge deler eksempelvis 500 geder ligeligt fordelt på begge køn, ud i hvert land.
  Hvis de gør det i dag eller i 1950

 • I Zambia var befolkningen i 1950 2.340.000, i 2011 var den 13.475.000, mens den i år 2100 vil være 140.348.000.
  For Malawis vedkommende er tallene flg.: 1950: 2.881.000, 2011: 15.381.000 og 2100: 129.502.000
  ( http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2011/may/06/world-population-country-un#data )
  Der skal mange geder til at klare den befolkningstilvækst. Jeg tror det var bedre,om de velmenende unge volontører i stedet forholdt sig til virkeligheden, og så delte kondomer ud, fremfor geder.

  Hilsen
  Sten Schou

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sultkaravanen kommer til Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER