Professor Brian Patrick McGuire i Sognehuset

Professor Brian Patrick McGuire i Sognehuset

8. april 2012 - kl. 0:44 - af

Det er en af landets betydeligste middelalderhistorikere, der torsdag den 12. april kl 19.00 taler i Sognehuset.

McGuire er født på Hawaii 1946, studerede i Californien og på Oxford University, hvorfra han fik doktorgraden i 1971. Samme år kom han til Danmark, hvor han har undervist på Københavns Universitet og grundlagt Center for europæiske middelalderstudier. Fra 1996 til 2012 var han professor i middelalderhistorie ved Roskilde Universitetscenter.

McGuire har i sin forskning udfordret fordommen om ”den mørke middelalder, hvor retten sad i spydspidsen.” Middelalderen var en lys og levende tid, hvor den kristne religion gav anledning til et rigt kulturliv med åbenhed for andre kulturer, således som det kommer til udtryk i én af hans bøger, Den levende middelalder. Andre handler om kristendommens indførelse i Danmark og om klosterliv.

Netop middelalderens spirituelle liv har haft hans interesse, senest udtrykt i hans nyeste bog, Herre hjælp mig: bønner gennem 1000 år, som er baggrunden for aftenens foredrag. McGuire belyser i sit foredrag middelalderens spirituelle liv ved eksempler på bønner fra kirkefaderen Augustin i 400årene til Frans af Asissi i 1200årene og inspirationen herfra i luthersk salmetradition.

Der er fri adgang til foredraget .

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Professor Brian Patrick McGuire i Sognehuset' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger