Spild ikke konfirmationspengene

Spild ikke konfirmationspengene

26. april 2012 - kl. 8:03 - af

NY ELEKTRONIK: De færreste konfirmander har brug for forældrenes råd om, hvilken smartphone, tablet eller fladskærm, der er den rigtige. Til gengæld kan forældrene være til god hjælp, når der skal vælges forsikring af det ofte dyre udstyr, påpeger GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring.

– Penge til køb af elektronik er øverst på ønskelisten hos konfirmanderne. De vil nemlig ikke risikere, at de voksne køber den forkerte model til dem i butikken. Men de unge har stadig brug for forældrenes hjælp, nemlig når det handler om forsikring af udstyret, der ofte har en høj værdi, siger Birthe Jensen fra GF Forsikrings kontorer i Frederikshavn og Hjørring. 

Spørgsmål og faldgruber

Konfirmationstiden giver anledning til mange spørgsmål om netop forsikring af elektronik, hvor der især er to faldgruber, der på hver sin måde kan blive en dyr fornøjelse – og en ærgerlig brug af penge, der er givet i konfirmationsgave.

 – Den ene faldgrube er, at man ikke får forsikret sit elektroniske udstyr tilstrækkeligt og risikerer at skulle have mange penge op af lommen, fx hvis udstyret bliver stjålet, eller man selv er skyld i, at udstyret går i stykker, siger Birthe Jensen og fortsætter:

 – Den anden faldgrube er, at man kommer til at forkøbe sig ved at tegne ekstra forsikringer, som der reelt ikke er behov for. Vi ved, at mange har svært ved at sige nej, fordi de i situationen ikke føler helt sikre på, hvordan de egentligt er forsikret. Derfor risikerer man måske at købe et produkt, man allerede har i tilknytning til sin familie/indboforsikring.

 Tjek på det konkrete behov

GF Forsikring anbefaler, at man tager en snak med sin forsikringsrådgiver, så man har den dækning, man ønsker. Det allermest basale er at have en god familie/indboforsikring, så udstyret fx er dækket i tilfælde af tyveri. Indboforsikringen bør være med elskadedækning, som fx dækker, hvis der sker en kortslutning i det elektroniske udstyr. 

Ønsker man at sikre sig yderligere, er GF Forsikrings nye elektronikforsikring et godt supplement til den garanti, man er sikret gennem købeloven. Den dækker nemlig alle funktionsfejl og pludselige skader på elektroniske apparater i fem år fra købsdatoen. 

– Har man meget nyere elektronik i huset, er GF’s nye elektronikforsikring et godt alternativ til butikkens tilbud om at tegne en ekstra forsikring, som kun dækker det ene produkt, man køber, slutter Birthe Jensen.

 I gennemsnit 38 apparater i huset

Det er ikke alene konfirmanderne, der er med til at øge mængden af elektronisk udstyr i de danske hjem. Ifølge forbrugermagasinet Tænk har en dansk husstand i dag gennemsnitligt 38 elapparater – og så er lamper vel at mærke ikke talt med. Til sammenligning havde hver husstand kun 15 elapparater i 1990. 

En elektronikforsikring i GF Forsikring koster typisk 400 kroner om året, og prisen er den samme, uanset hvor mange apparater, man har.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spild ikke konfirmationspengene' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger