Soroptimister til Landsmøde

Lokale Soroptimister klar til at gå på gaden for at skabe opmærksomhed om, og samle penge ind til kampen mod trafficking

Soroptimister til Landsmøde

10. maj 2012 - kl. 12:27 - af

Den danske afdeling af verdens største kvindeorganisation – Soroptimist International – samles til Lands- og repræsentantskabsmøde i Aarhus 11.-13. maj 2012.

I den anden weekend i maj mødes 350 glade og forventningsfulde medlemmer af den danske afdeling af Soroptimist International – verdens største organisation for kvinder i erhverv – til det årlige lands- og repræsentantskabsmøde, som i år afholdes i Aarhus. Den danske afdeling samler ca. 1900 medlemmer, fordelt på 70 klubber rundt om i Danmark. På verdensplan er soroptimismen repræsenteret i 125 lande og der er i alt ca. 3000 klubber verden over. Der kommer hele tiden nye klubber til – i Afrika og andre verdensdele, hvor kvindefrigørelsen og mulighederne for, at kvinder får ret til uddannelse og selvstændigt erhverv, først nu begynder at blive udbredt.

Soroptimisterne har igennem alle årene aktivt støttet kvinder og børn i deres kamp for en bedre tilværelse – både internationalt og lokalt. Og det aktive internationale samarbejde betyder, at man som soroptimist næsten altid kan regne med en varm velkomst – og måske en seng at sove i – i den lokale klub uanset, hvilket land man rejser til.

Alle soroptimistklubber verden over samler penge ind til en række projekter, som skal støtte kampen for en bedre tilværelse for kvinder og børn. Alt sammen er indsamlet og administreret med frivilligt, ulønnet arbejde. Et af Danmarksunionens store projekter har været at gøre opmærksom på og gå forrest i kampen mod trafficking. Det er sket ved en række høringer på Christiansborg og ved salg af lilla sløjfer til fordel for Reden International i København samt donationer til Rumænske og Litauiske soroptimistklubber, der arbejder med forskellige projekter til at modgå trafficking. Der er indtil nu samlet mere end 2 mio. kr. ind til Reden International, og samtidigt, er det virkeligt lykkedes, at få råbt politikerne op og sat problemerne med de handlede kvinder højt på dagsordenen.

De danske klubber deltager aktivt i en række fællesprojekter for soroptimismen – f.eks. støtte til unge, ugifte mødre i Sierra Leone, som bliver rehabiliterede og lærer bl.a. at sy, så de kan forsørge sig selv og deres børn. Af andre projekter kan nævnes Kvinder og Klima samt Go for Water.

Men de støtter også aktivt en række lokale, danske projekter. Samlet donerede de danske soroptimister i alt sidste år 2,7 mio. kr. til en meget lang række projekter f.eks. Lokale krisecentre, Grønlandske børn osv.

Til Lands- og Repræsentantskabsmødet i Aarhus kommer der deltagere fra alle landets klubber. Det forstærker sammenholdet og netværket mellem klubberne, og det er også her, der skal sættes en strategi for fremtiden, så Soroptimist International, Danmark stadig kan deltage aktivt i kampen for en bedre tilværelse for kvinder og børn – herhjemme og overalt i verden.

Det næste store, landsdækkende projekt, som de danske soroptimister er involveret i, er Walk the World, som i år afholdes søndag d. 3. juni. Her mødes unge og gamle, høj og lav og går en tur for et godt formål. Igen i år går pengene til skolebespisning i Burkina Faso.

Læs mere om Soroptimist International på www.soroptimist-international.dk

5 deltagere fra Skagen

Fra SI Skagen deltager 5 medlemmer i Lands- og Repræsentantskabsmødet i Aarhus.

D. 8. marts var vi på gaden fra tidlig morgen for at skabe opmærksomhed om, og samle penge ind til kampen mod trafficking.

Sammen med de øvrige 7 klubber i Region 1 er vi ved at færdiggøre et stort vandprojekt i Angola, der kan give rent drikkevand til ca. 16.000 personer.

Se mere om SI Skagen og vores projekter på www.soroptimist-international.dk/skagen

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Soroptimister til Landsmøde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger