Ved du noget om stålorme ?

Ved du noget om stålorme ?

11. juni 2012 - kl. 8:36 - af

Skagens ihærdige naturfotograf, Finn Laugo Sørensen, har leveret dette flotte foto af en stålorm. Billedet er taget i Finns have og han fortæller.

“Vi har en kat der kommer og spiser hos os, og den slæber alt muligt med hjem til os. Forleden var det denne stålorm den havde med, og jeg var ikke klar over at vi havde stålorme så langt nordpå i Danmark. Derfor har jeg forhørt mig lidt rundt omkring, men der er ingen der kan give et entydigt svar. “

Derfor håber vi her på redaktionen på at der sidder en derude der kan løfte sløret for lidt info om stålormen.

3 kommentarer til “Ved du noget om stålorme ?” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Ved du noget om stålorme ?”

 • Som Lene skrev.Har været inde på fugleognatur.dk stålormen er ikke registreret i Skagen, Enkelte fund ved Ålbæk.vhFinn.

 • Fra naturhistoriskmuseum.dk : Udbredelse
  Stålormen er almindelig i det meste af Danmark, men mangler muligvis på flere øer, bl.a. Rømø, Læsø, Sejerø og Saltholm.
  Stålorme trives bedst i tilgroede områder med både sol og skygge. De er ikke så afhængige af at holde kropstemperaturen inden for et snævert interval som vore andre krybdyr, men kan være aktive ved kropstemperaturer i området 10-40°C. Ofte varmer de kroppen op ved at ligge under sten eller lignende, der bliver varme i solen, og de behøver derfor ikke at ligge frit fremme.

  Er selv stødt på den ude ved nordstrand en enkelt gang.

 • Du kan prøve at gå inde på denne side: http://www.fugleognatur.dk og skrive stålorm i søgefeltet, der er yderligere oplysninger om den

  mvh. lene

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ved du noget om stålorme ?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger