Brev til byrådet om sikker skolevej

arkivfoto

Brev til byrådet om sikker skolevej

14. juni 2012 - kl. 9:23 - af

Dette er sendt til Frederikshavns Byråd.

Kære Byråd.

Nu varer det ikke lang til inden alle børnene fra banke- kvarteret, Sønderklit, m.m, skal til at cykle ind til Skagens skolen. Jeg tænker, de må da snart i gang med at lave cykelstier ind ad Skagavej, hvis det skal være færdig inden skole start.

1: Hvad er planen for en ”Sikker skolevej” ????, jeg går ud fra at den smalle stribe der eksistere nu, ikke regnes for ”sikker skolevej”.

2: Når det nye Off Shore Park starter, tager man så højde for at der vil blive en masse tung transport lige igennem krydset ved Toyota ned til havnen. Vil man evt. lave en cykel tunnel igennem krydset ???

Med venlig hilsen

Pia Thorp Pedersen

14 kommentarer til “Brev til byrådet om sikker skolevej” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

14 kommentarer til “Brev til byrådet om sikker skolevej”

 • Per Kempff-Nordkap

  Denne sag viser med al tydelighed, Frederikshavn kommunes spidskompetence – partielsagsbehandling – eller opdelt sagsbehandling.
  Kommunen og det vil i virkeligheden siger Borgmesteren burde i denne, som i mange lignenede sager, have lavet en sag til byrådet – vedtagelses af Skagen Skole – en sådan sag skulle naturligt indeholde alle de elementer som etableringen af Skagens skole nu engang bør have og som man ønsker den skal have – d.v.s at der skal være forslag fra skoleudvalget vedr. de specielle undervisningsrelaterede forhold, som dette udvalg er kompetent i og så skal der være instilling fra Teknisk udvalg vedr. f.eks skolevej osv –
  Kommunalbestyrelsen skal så endelig vedtage det samlede forslag som så kan virkelig gøres – Næ nu gør man, alle lover herligheder på de andre udvalgs vegne, som man så smører af på makkeren. Det er ikke mit udvalg der burde – men et andet, der ingen penge har. Så det var ikke mig, der lovede for meget. Det er jo mageløst, at Pia Karlsen fra regeringspartiet Venstre kan fremstå som forældrenes fortaler, når hun lige har lukket en skole og ikke sørget for en sikker skole vej.
  Ved den opdelte beslutningsprocesser – hvor man, selv om man måske tilstræber at gøre det bedste, kun får utilfredshed og med god grund.
  Det er borgmesteren, der skal tilrettelægge beslutningsprocessen – det er hans arbejde og ikke kun at spise med kniv og gaffel.

  Med venlig hilsen
  liste-h.dk

 • En ting er sikkert børnene vælger Skagavej da det er nemmest. Men hvorfor ikke lave en forhøjet cykelsti som der er på Chr X vej og Buttervej, der fungerer det da fint selvom der er udkørsler fra husene. Man kunne så også sætte en skolepatrulje ved krydset ved Buttervej. En ting er sikkert der går længe inden mine børn selv skal cykle i skole nu da de lukker VORES SKOLE (lige nu cyler de på stisystem og skal kun over lyskrydset på Nordsøvej) Vi kommer til at savne HEDEBOSKOLEN!!!

 • Hej Pia

  Jeg vil foreslå du kontakter jeres skolebestyrelse eller skoleledelsen, som jeg mener er i kontakt med teknisk forvaltning (den forvaltning, der har med cykelstier og trafiksikker skolevej at gøre). Direktøren for det område hedder i øvrigt Michael Jentsch, hvis du heller vil kontakte forvaltningen direkte.

  Der er jo sat gang i processen og jeg kender pt ikke status. Måske kan du få en status og dermed svar på dine spørgsmål ved at henvende dig til nogle af ovenstående.

  I de avis artikler du henviser til, er det journalistens ord, der gengiver mine ord. Og alle detaljer bliver naturligvis ikke altid gengivet. Jeg siger blot – og har hele tiden sagt- at vi politiker har lovet Hedebo forældrene en sikker skolevej til Skagen skolen, og det er hvad vi politikere fra børne- og ungdoms udvalget, har anmodet teknisk udvalg sikre bliver undersøgt. Som politiker hverken kan eller vil jeg tage stilling til hvilke veje og kryds, på skolevejen der er sikre for børn at færdes på.

  Men som forældre er det i mine øjne, såvel farlige kryds der skal krydses som en farlig Skagavej børnene skal cykle af. Jeg har dog ikke, som forældre, faglig indsigt til at vurdere om det også forholder sig sådan. Det må jeg tro på, faglig kompetente gør bedre.

  Vh
  Pia Karlsen

 • John Pedersen

  Jamen så lær det dog :
  Stol ALDRIG på hvad en politiker lover – det er iøvrigt slet ikke noget nyt.
  Første gang jeg selv oplevede det var tilbage i Jens Otto Krags tid –
  “Man har et standpunkt til man tager et nyt”
  Ude i virkeligheden kalder man det for “Løgnhalse”

 • Hej Pia.

  Hvis bare jeg vidste hvor jeg og andre forældre kan henvende os.
  Hvilket udvalg er det vi kan kontakte???
  Jeg vil meget gerne have en dialog med dem
  De må jo allerede nu vide hvad planerne er, og hvor meget der kan lægges i en “sikker skolevej”
  Hvis planerne er lavet for længe siden, (da skolelukningen var en realitet) skal dette udvalg jo huskes på at der kommer den nye ” off shore park” hvor der vil være en masse ny/tung trafik i krydset ved Toyota og ned til havnen.

  I de link du sendte til mig fra Nordjyske, fik jeg det indtryk at det kun er vejkrydsene du er bekymret for, jeg mener også vi skal være meget bekymret for hele Skagavej, den stribe der er nu er alt for smal.
  Jeg kan lige se at der kommer en 2. 3. klasse cyklende, det går jo ikke så stærkt… bagved kommer en fra 6. klasse som gerne vil forbi… hvad gør han/hun. jo han trækker ud over striben og så….. ja jeg tør end ikke tænke tanken til ende..

  Det eneste jeg gerne vil vide er hvordan kommer det til at se ud, og hvornår går man i gang.
  Hvis du kunne give mig en kontakt person, vil jeg meget gerne kontakte dem og høre hvordan det går med sagen.
  Så kan vi få det frem i offentligheden og få ro i sindet.

 • Skagen har mange fine cykelstier . Jeg vil næsten give Hr Jeppe Kyk ret i at der er cykelstier nok. Problemet er at de ikke hænger ordentlig sammen. Der er flere steder som jeg vil kalde sorte pletter specielt på den vej som bliver den nye vej for skolebørn som skal køre fra bankekvarteret til den nye Skagenskole. Hele Bankekvarteret har et meget fint lukket stisystem men når man kommer til Nordsøvej begynder problemerne ,stierne hænger ikke ordentlig sammen og børn kører den vej der er nemmest ikke den vej der er mest sikker. Ned af Lillebæltvej går det helt galt der er der hverken fortov eller kantsten og næsten ingen kloakering, så efter et mindre regnvejr er der regnpytter på vejen så både cykler og Lastbiler kører midt på vejen fordi de ikke vil sprøjte vand på dem der har forvildet ind i den mudrede græsrabat. For enden af Lillebæltvej skal skolebørnene ud på Østersøvej hvor der ganske vist er 3500 kg begrænsning men det er der ingen der overholder for det er nemmere for lastbiler at køre den vej fremfor at skulle frem til lyskrydset på Buttervej, og hvis politiet stiller sig op vil en SMS kæde stoppe alt ulovlig trafik på 10 sekunder. Nu kan børnene så køre ca 200 meter på en sikker cykelsti indtil de kommer til Buttervej og der bliver forvirringen total. Jeg meget glad for at mine børn ikke skal køre den vej og frygter første skoledag når jeg selv skal den vej på vej til arbejde.

 • Hej Mads.
  Det er heller ikke for at hive de negative punkter frem. Vil bare gerne høre hvordan og hvorledes.
  Da beslutningen om Hedebo skulle lukke, blev vi lovet en “sikker skolevej”
  Der må da dengang være sat noget i gang, om hvordan og hvornår den så skulle laves.
  Men nu er der kun omtrent 3 mdr. til at børnene skal bruge den “sikker skolevej”
  Så er det bare jeg gerne vil vide hvornår de begynder at lave den.
  Den skulle jo gerne være færdig til Skolestart.

 • Kære Pia og øvrige forældre til børn på Hedebo

  Som nævnt i min mail til dig i onsdags Pia, rejste jeg på sidste uges møde i børne- og ungdomsudalget problematikken om den usikkerhed, der er for, hvorvidt teknisk Udvalgs (og byrådet) har sikret en sikker skolevej, inden Hedebo børnene til august skal cykle til den nye Skagen skole.
  Det var jo det, vi politiker lovede jer forældre, da vi måtte lukke en skole i Skagen.
  Og det løfte skal vi sikre bliver holdt.
  Et enigt buu udvalg besluttede, at bede om en redegørelse fra tek. Udv., for hvorvidt der er en sikker skolevej til Skagen skole for alle børn i Skagen per 15. August.
  Jeg forstår til fulde din frustration og bekymring, men som politiker kan vi “kun” rejse sagerne, vi har ikke faglig baggrund for at vurdere f.eks “sikker skolevej” eller for den sags skyld gå ud og etablere eller anvise sikker skolevej. Der må vi sætte vores tiltro til de ansatte, der er sat til at varetage disse opgaver.
  Jeg er i dìalog med såvel formand Allan Kastor som Bent Østermølle fra Hedebos skolebestyrelse, og vi prøver ved fælles indsats for at få gjort opmærksom på utrygheden og den deraf følgende problematik.
  Som politiker kan jeg ikke gøre andet end at følge op, hvilket jeg gør. Du beder mig i din mail “slå i bordet”. Kan kun sige jeg gør hvad der ligger inden for mine politiske rammer. Jeg er ikke sagsbehandler.
  Som forældre er I dem, som kan gøre “mest indtryk”. Mit råd er, skab dialog og udtryk her igennem jeres bekymring. Jeg har også foreslået flere gange, at I burde sende jeres børn på cykel til Skagen skolen en dags tid i nær fremtid. Gerne i følge med en lærer eller en forældre. Herved vil evt. Uhensigtsmæssig eller farlig adfærd og skolevej kunne konstateres. Desuden ville I som forældre få en ide om, hvilken “skolevej” jeres børn “vælger”. Børn vælger en gang den vej, de mener er smartest og ikke altid den vej vi som forældre finder mest sikker.
  Se:
  http://frederikshavn.instant.cohaesio.net/Børne-%20og%20Ungdomsudvalget/07-06-2012%20Referat%20af%20Referat.aspx#4
  Jeg tror og håber vi får en løsning på plads. Jeg vil til hver gerne i en gensidig god dialog med jer, være med i processen.
  Vh
  Pia Karlsen

 • John Nebbelunde

  Man kunne foreks. hæve cykelstierne på Skagavej op i fortovsniveau, så var der en chance for at vi som cyklister der, ikke skal køre i alt det møg bilerne blæser dertil (små skarpe stenkorn) og så var det også slut med at parkere der?
  Imidlertid er der lavet dobbelte vejstriber, der kun må overskrides få steder… Og hvad så kommune?
  Nu går der ikke mange mennesker på de fortove, man kunne fx. fjerne en række fliser samtidig?

  John

 • john frederiksen

  nej flemming det er livsfarligt at være gående i skagen med alle de cyklister som bruger fortovet til at køre på

 • Ja jeg syntes jo at det ligger mellem linierne når man skriver at der ligger sne på cykelstien og små grus, at det må man finde et nyt sted at ligge! Men det er jo ikke alle der læser mellem linierne åbenbart!!!!!!!!!!!!!!
  Man kunne jo forhøje cykelstien ligesom den er på hovedvejen ind til byen! så undgår man forhåbentlig parkering på cykelstien!

 • Flemming Eriksen

  Ja og der er mange bilister der holder på cykelstierne over hele byen , så det er livsfarligt og være cyklist i Skagen

 • Mads Sørensen

  Hvad med at komme med forslag til hvad man kunne gøre, istedet for bare at hive de negative punkter frem… Jeg er sikker på at alle gerne vil have børnene sikkert i skole, men byrådet kan jo ikke trylle!

 • som en der cykler på netop denne strækning hver dag! Kan jeg tilføje at i vinterhalvåret, når der er faldet sne! Bliver denne “cykelsti” brugt til snedriverne! Og nogle billisterne og for ikke at glemme nogle lastbilerne tager ikke hensyn til at cykelstien er blevet mindre, de passere i samme høje hastighed som vanligt. Det er og bliver en farlig vej. Og alt grus og skidt bliver fejet ind til siden, på førnævnte cykelsti!

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Brev til byrådet om sikker skolevej' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger