Koncert på museet

Koncert på museet

19. juni 2012 - kl. 9:14 - af

På torsdag er der koncert i udstillingssalene på Skagens Museum, når den norske sopran Kari Hamre og pianist Birgitte Zielke fremfører den svenske komponist Hugo Alfvéns ’Marias sange’.

 ”Alfvén var allerede i sin samtid en stor og populær svensk komponist og hans kompositioner står i dag som de mest typiske repræsentanter for den nationalromantiske æra i svensk musik – og så var han gift med Marie Krøyer i perioden 1912-1936,” fortæller museumsinspektør Dorthe Rosenfeldt Sieben om komponisten Hugo Alfvén, som vandt Marie Krøyers hjerte og senere skrev ‘Marias sange’, som norske Kari Hamre og danske Birgitte Zielke fremfører på museet torsdag den 21. juni. Dorthe Sieben vil indledningsvist indvie publikum i historien om Krøyer, Alfvén og Marie, inden hun introducerer koncerten.

Marie mødte Hugo Alfvén under en rejse til Sicilien i 1902, hvor hun var taget af sted på egen hånd, væk fra det skrantende ægteskab med P.S. Krøyer. Krøyer nægtede at lade sig skille, og Alfvén besøgte Marie flere gange i Skagen, mens hun stadig var gift med Krøyer. Først i 1905, da Marie ventede barn med Alfvén, blev hun skilt fra Krøyer. Alfvén giftede sig med Marie, det skete dog først i 1912 efter Krøyers død.

Selvom det er nærliggende at tro, er teksterne i ’Marias sange’ ikke skrevet til Marie, de er nemlig lånt fra danske Emil Aarestrups (1800-1856) fire digte ’Ved huset’,’Det Overstaaede’, ’Blikken’ og ’Angst’. Det kan til gengæld meget vel være, at Alfvén er blevet inspireret af Marie til kompositionerne, for han komponerede ’Marias sange’ i 1908 – efter at han havde mødt og fået barn med Marie Krøyer.

Koncerten bliver spillet på Krøyers originale flygel som stod i Krøyer og Maries hjem i Bygfogedskoven. Flyglet gik i arv til komponisten Hakon Børresen, som testamenterede det til Skagens Museum.

”Marias sange” vil desuden blive suppleret med lidt Grieg.

Praktisk info

Sted: Skagens Museum (indendøre).

Tidspunkt: Torsdag 21/6, kl. 18-19.30 ca.

Billetter kan købes i museets billetsalg alle dage i tidsrummet 10-17 eller pr. telefon i museets administration tlf. 98 44 64 44 hverdage i tidsrummet 9-15.

Bemærk! Begrænset antal pladser.

Pris: 200 kr. / 150 kr. for medlemmer af Skagens Museums Venner

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Koncert på museet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger