Karen Blixen i Afrika – Over alt begreb lykkelig

Karen Blixen i Afrika – Over alt begreb lykkelig

19. juli 2012 - kl. 10:06 - af

At g√• p√• l√łvejagt i m√łrket. At flyve over Afrikas sletter og Ngong Hills. At v√¶re over alt begreb lykkelig?

Torsdag den 2. august kl. 19.30 kan man p√• KAPPELBORG h√łre Inger Marie Madsen fort√¶lle uddrag af “Den Afrikanske Farm” – om Karen Blixens forhold til Afrika og is√¶r til Denys Finch Hatton. En g√•defuld og medrivende k√¶rlighedshistorie.

Inger Marie Madsen har i mange år arbejdet som historiefortæller, og hun har rejst landet tyndt med H.C. Andersen, Herman Bang og Karen Blixen i kufferten.

Det er ikke tilf√¶ldigt, at det netop er Blixen, der skal p√• programmet ved dette arrangement. Hun sad i slutningen af 30‚Äôerne p√• Skagens Hotel og gennemskrev ‚ÄĚDen Afrikanske Farm‚ÄĚ, og hendes forfader, major Westenholz, var kaperkaptajn i Skagen under Englandskrigen, s√• forbindelserne mellem Blixen og Skagen er i orden.

Den afrikanske farm fra 1937 er Karen Blixens fortælling om sit liv i Afrika. Romanen er selvbiografisk, og beskæftiger sig med hendes liv på kaffefarmen, der lå i Kenya ved Ngong Hills uden for Nairobi. Romanen er imidlertid meget mere end en selvbiografi, idet den omhandler Blixens og hendes samtids forståelse af modsætningen mellem kultur og natur samt civilisationens rivende udvikling.

Blixens oplevelser med elskeren, den engelske adelsmand Denys Finch Hatton spiller en væsentlig rolle i bogen. Sammen med Denys var hun på storvildtjagt. Ligeledes var hun på opdagelse med ham i hans flyvemaskine, så de kunne betragte det smukke afrikanske landskab fra luften.

Sted: Kappelborg

Tid: Torsdag den 2. august kl. 19.30

Entré: 80 kr

Billetter kan bestilles på tlf. 9845 9200.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Karen Blixen i Afrika - Over alt begreb lykkelig' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger