Drachmann og Italien

Drachmann og Italien

28. juli 2012 - kl. 0:53 - af

Sidste år udkom ”Tre sole er ikke for meget”, en antologi af digte skrevet af danske forfattere, der har boet og rejst i Italien. Udvalget spænder fra Ingemann over Sophus Claussen til Thomas Boberg, Klaus Rifbjerg og Merete Pryds Helle. I tilgift får man en grundig kommentar skrevet af forfatter og litteraturhistoriker Søren Sørensen.

Blandt de mange forfattere i bogen finder man naturligvis også Holger Drachmann, der gennemrejste Italien flere gange. Både som helt ung og på sine ældre dage tegnede og malede han, ikke mindst i Venedig, men gang på gang dukker Italien også op i hans omfattende forfatterskab. Således i Sange ved Havet, Venedig 1877, et værk, der indeholder nogle af hans fineste og oftest citerede digte.

 Torsdag den 9. august kl. 20 kan man i Drachmanns Hus høre Søren Sørensen fortælle meget mere om Drachmann og Italien, og der bliver smagsprøver på Drachmanns ”italienske” digtekunst. 

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet i Skagen. Billetterne koster 80 kr og kan købes i Drachmanns Hus eller bestilles på tlf. 9844 5188 eller mail drachmannshus@gmail.com.

I pausen vil der være mulighed for at få skyllet halsen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Drachmann og Italien' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger