iPhone-feber slår alle rekorder

iPhone-feber slår alle rekorder

27. september 2012 - kl. 6:00 - af

Udsigten til den nye iPhone 5 har fået danskerne til at sætte brugte iPhones til salg som aldrig før. Alene de seneste to uger er antallet af iPhones til salg næsten fordoblet, og den gode nyhed er, at interessen for at købe de brugte iPhones vokser tilsvarende. Det viser en opgørelse foretaget af DBA og Spar Nord.

Med kun få dage til Apples lancering af den nye iPhone 5 er danskerne i fuld gang med at varme op til den største bølge af iPhone-udskiftninger nogensinde.

Lige nu er der rekordmange brugte iPhones til salg, og det er særligt modellerne ”4”og ”4S”, som danskerne skiller sig af med. Det viser en opgørelse fra DBA og Spar Nord, og opgørelsen viser også en stærkt stigende interesse for at købe de brugte iPhones. 

– Vi står over for den største udskiftningsbølge nogensinde. Dels ser vi et rekordhøjt antal forudbestillinger af den nye iPhone, og dels ser vi en rekordstor handel med de brugte iPhones, siger Apple-analytiker i Spar Nord Jesper Iisager Bak. 

– Så vi kan allerede nu konstatere, at iPhone-feberen har nået nye højder, uddyber han. 

Alene på dba.dk, der formidler omkring halvdelen af brugtvarehandlen i Danmark, har danskerne handlet iPhones for mere end 110 millioner kroner i 2012. Lige nu er der omkring 2.000 brugte iPhones til salg på dba.dk, og det er en stigning på omkring 80 procent siden Apple offentliggjorde lanceringsdatoen for den nye iPhone 5. 

Brugte iPhones i høj kurs

Selv om udbuddet af brugte iPhones er tæt på fordoblet i løbet af de seneste to uger, så er liggetiden i samme periode faldet. I uge 36 tog det i gennemsnit 12 dage at sælge sin brugte iPhone, mens det i uge 38 kun tog otte dage. 

Ifølge kommunikationsdirektør hos DBA Simon Karsø er iPhones generelt kendetegnet ved stor prisstabilitet og en efterspørgsel, der indtil videre har mere end absorberet det voksende udbud. 

– Vi har de seneste uger oplevet en kraftig stigning i efterspørgslen efter brugte iPhones, og derfor ser vi også, at liggetiden falder, selv om udbuddet er næsten fordoblet, siger Simon Karsø. 

– Vi oplevede den samme tendens i forbindelse med lanceringen af iPhone 4 og 4S, men det kommer ikke i nærheden af det boom, vi oplever lige nu, uddyber han. 

Et mandemarked

Opgørelsen fra DBA og Spar Nord viser også, at mændene tegner sig for 75 procent af de iPhones, der lige nu udbydes til salg. Særligt københavnerne er aktive, idet antallet af brugte iPhones til salg her er steget med 90 procent. 

Den gennemsnitlige, brugte iPhone handles i dag til omkring 3.150 kroner, hvilket er stort set samme prisniveau som sidste år. 

Om Spar Nord

Med flere end 255.000 kunder, cirka 1.350 medarbejdere og en egenkapital på 5,6 milliarder kroner er Spar Nord Koncernen blandt de største banker i Danmark. Siden 2002 har Spar Nord åbnet 18 nye lokale banker og tilkøbt ni filialer fra andre pengeinstitutter, og i dag har Spar Nord i alt 67 lokale banker fordelt over hele landet. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2011 et overskud før skat på 345 millioner kroner.

 Spar Nord ejes af flere end 110.000 aktionærer. 

For yderligere information se www.sparnord.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'iPhone-feber slår alle rekorder' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger