Politiske målsætninger for Folkeskolen

Politiske målsætninger for Folkeskolen

2. oktober 2012 - kl. 11:42 - af

I forbindelse med budget 2012 har budgetparterne, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, SF, Jette Fabricius Toft og Jeppe Nielsen Kyk, vedtaget to overordnede målsætninger for Folkeskolen i Frederikshavn Kommune. Samtidig er der fundet midler til at fastholde det vejledende timetal.

Det glæder venstres gruppeformand, Anders Broholm: ”Vi er rigtig glade for at det lykkedes at få sat en indholdsmæssig retning for Folkeskolen om innovation og bevægelse. Vi ved at vores folkeskoler allerede gør et stort stykke arbejde med dette i dag, men vi tror på, at vi ved at sætte et fælles fokus på det, kan komme endnu videre”.

Helt præcist har forligsparterne vedtaget følgende:

”Forligsparterne ønsker, at arbejdet med innovation i folkeskolerne styrkes. Det ønskes således, at skolerne med udgangspunkt i Fælles Mål øger det undervisningsmæssige fokus på innovation.

Skolerne opfordres desuden til at søge samarbejde med det lokale erhvervsliv med henblik på at fremme elevernes indsigt i kommunens erhverv. Forligsparterne ønsker, at folkeskolerne arbejder på at understøtte kommunens vækstspor.

Forligsparterne ønsker endvidere, at der arbejdes målrettet på, at bevægelse bliver en naturlig og integreret del af folkeskolernes undervisning og hverdag i øvrigt.

Sigtet hermed er dels, at eleverne motiveres til aktiviteter i undervisning, fritidstilbud og frikvarterer, der inviterer til bevægelse, da det vil være med til at øge elevernes trivsel. Fysisk aktivitet gavner børnenes motorik, ligesom den er medvirkende til en øget indlæringseffekt.

Forligsparterne ønsker derfor, at fysiske aktiviteter medtænkes i alle skolefag, og at skolerne i øvrigt er opmærksomme på at etablere og inddrage tiltag og aktiviteter, der kan øge elevernes fysiske aktivitet, mens de er i skole. ” Fremgår det af forligsteksten.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Politiske målsætninger for Folkeskolen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger