
Sommelier Henrik Tachau fra Restaurant De 2 Have guidede deltagerne igennem tre vinsmagninger.
Kokkeskole giver fornyet oplevelse af Skagen
18. oktober 2012 - kl. 8:26 - af Michael Egelund (WebRedaktør)
Vante Skagen-turister tilbragte to dage med syv kokke, en sommelier og en pølsemager og fik mere med hjem end forventet.
D. 9.-11. oktober fik 16 gastronomi-interesserede kokkeskoledeltagere undervisning af kokke fra hele syv forskellige restauranter i Skagen. Det er det kreative samarbejde Gastronomy Skagen, som står bag kokkeskolen. De deltagende kokke kom fra Pakhuset, Brøndums Hotel, Restaurant Hyttefadet, Ruths Hotel, Jakobs Café, Restaurant Kokkenes og Restaurant De 2 Have.
Mange af kokkeskoledeltagere var enige om, at selvom de havde været i Skagen flere gange, havde de aldrig opnået så meget viden og fået byen præsenteret på en sådan måde før. Kokkeskoleprogrammet bød også på besøg hos den lokale fiskehandler, Brøndums Hotel, Skagens Museum, en bjesktur på cykel og et kig bag facaden hos Slagter Munchs Skinkehus. Det smukke efterår i Skagen var også en positiv oplevelse for deltagerne med gå- og cykelture i den friske havluft.
Lokale råvarer
Havtasketournedos svøbt i Skagen Skinke, jomfruhummer med hyldebær, hyben og kantareller og chokolademousse med marinerede blåbær og sorbet – var nogle af retterne, som blev kreeret under kokkeskolen.
Hver restaurant stod for en ret, som deltagerne skulle lave i køkkenet, selvfølgelig under kyndig vejledning af de syv kokke. Der var masser af madglæde og begejstring i køkkenet hos Hotel den gamle skibssmedie, hvor kokkeskolen havde til huse.
En nærværende oplevelse
Kokkene gav deltagerne en så personlig og nærværende oplevelse af den restaurant, de kom fra, at én af deltagerne begejstret udbrød: ”Næste gang vi kommer til Skagen, skal vi da helt sikkert ud og spise hos Jens!”. Og mon ikke både Anders, Lars, Kim, Johan, Simon og Trine får besøg af deres ”kokkeskoleelever” i restauranterne næste gang de er i Skagen.
En kommentar til “Kokkeskole giver fornyet oplevelse af Skagen” under annoncerne.
SUPER at i skaber VÆRDIFULDE OPLEVELSER. Det har sikkert IKKE VÆRET LET for de 16 personer men, sikken VÆRDI i har skabt for deltagerne. Mit gæt er at de 16 deltagere, MANGE MANGE gange inden næste SOMMER vil fortælle om deres oplevelser til andre der også kan lide KVALITETS MAD OG OPLEVELSER.
IGEN ROS !