Begejstringsklummen

Begejstringsklummen

2. december 2012 - kl. 13:09 - af

Vi sidder på Vestmolen i Skagen. Tre mennesker på et kontor. Vi nyder udsigten over havet, deler lidt ostemad og snakker. Vi har ringet til Tom og inviteret ham for at fortælle os om sin passion, og hvad der er vigtigt i hans liv.

Livet tog en drejning den dag han som 13-årig besvimede og slog sit hoved på en håndvask. Resultatet var et kraniebrud. Den dag fandt drengen sit mod. Modet til at slå salto. Tom fortæller om hvordan det var første gang han, svævende i luften, så himmelen over sig og græsset under sig. –“Det var sindssygt stort”, siger Tom begejstret.

Men, hvor kom modet fra? -“hvis jeg kunne dø af at falde i mit eget hjem, så var det bedre at dø af noget ordentligt”, siger Tom. Han begyndte derfor at træne på det han altid havde drømt om – at slå salto. Sommerferien blev brugt på at træne, om igen og om og om igen, og han lærte det.

Freedom of movement

Tom blev bedre og bedre til at kontrollere sin krop, og fandt ud at det var det han ville bruge sit liv på. Mens, andre unge mennesker drømte om skole, uddannelse og mange penge drømte Tom kun om, at blive god til det han elsker over alt på jorden – Freedom of movement.

Og han blev god. Så god, at han i dag rejser verden rundt og optræder med sine shows. Han tjener ikke mange penge, men for ham er det heller ikke vigtig. Han skal bare have lidt til en bil, og mælk og brød på bordet. Derfor har han forskellige jobs. Et lille job her, og et lille job der. Bare lige penge nok til, at fortsætte med det han er bedst til, og det han elsker. For ham er det meningen med livet.

Følg dine drømme og visioner

Tom smiler begejstret og Bibi og jeg smittes af denne begejstring. Han har så mange ting at fortælle om: -Følg dine drømme og visioner. -Gør det du er bedst til! -“Der findes ingen begrænsninger kun muligheder, og er der ingen muligheder hvor du er så skab dem”, siger han.

Tom har skabt muligheder for mange unge mennesker i Skagen. De har lært breakdance, Parcour og Mix Martial Art (blanding af forskellige kampsporte). Han har været med at etablere en parkour park i København, og ikke mindst har han skabt muligheden for, at leve af det han brænder for. For de der ikke ved hvad Parcour er for noget, så bruges de fysiske afsæt der kommer på ens vej. Ingen ting kan stoppe, han hopper over bænke, op og ned af hustage, over skrældespande, ned ad gelendere, og forhindringerne forceres med alle kropslige udspring som han kan finde på.

Opgør med begrænsninger

Parkour, mix martial art, freedom of movement er for Tom et opgør med begrænsninger. Han siger: -“Det handler om at finde vejen, omdanne forhindringer til muligheder”. Bruge det bedste, blande sammen, og fremelske friheden til, at trives og blomstre. Tom bruger den viden gennem hele hans liv. Han nyder også , at bidrage til andres succes. Det at hjælpe og inspirere andre gør også noget ved ham. Når han hjælper nogen til at bruge sin krop, og ser at de lykkes, så motiverer det ham til at træne og udvikle sig endnu mere.

-“Unge mennesker i Skagen vil gerne”, siger Tom.

Han har oprettet mange forskellige træningshold, og hjælper gerne der hvor der er brug for ham. Det giver det fællesskab som er limen i enhver lille by. Den unge mand fortæller hvordan en fælles interesse for eks. Mixed Martial Arts hurtig kan udvikle sig til noget mere; en løbetur sammen, ture til stranden eller en bytur. Tom vil gerne bidrage, og hjælpe andre fordi det falder naturlig for ham. –“Jeg forventer ingen tak. Det er bare sådan jeg er, jeg vil gerne være noget for andre”, siger han.

Danmarks Dronning Margrethe mødes hvert år med frivillige fra hele landet. Hun påskønner den indsats tusindvis af frivillige gør hver dag. Påskønner dem fordi de er vigtige, fordi de er limen i samfundet, og ikke mindst fordi de frivillige bidrager til at øge den sociale kapital. En kapital, hvor afkastet er glæde, tilfredshed, vækst og muligheder for store og små i lokalsamfundet. En glæde der går begge veje, hos den frivillige som stiller sin tid og sin energi til rådighed, og den glæde det udløser hos den der modtager hjælpen.

Glæden og tilfredsheden har stor effekt og skaber kraft til, at blæse sorte skyer væk, og give sol over Skagen. Nok er det vanskelige tider, men den eneste måde at stå imod vanskelige tider er at holde ud, rejse sig, tage robustheden tilbage, og forcere forhindringerne på bedst mulig måde. Freedom of movement.

Tom gør det han altid har drømt om, og han vil så gerne vise andre at det kan lade sig gøre at følge sin drøm. Han tror på at -Skagen har mulighederne, og er de ikke her så kan vi skabe dem.

Han udøver en sport hvor næsten alt er muligt, hvis man er klar til at yde en indsats, og de værdier og holdninger bringer han med ind i sit eget liv. Han er mulighederne. Han lever sit liv i tråd med freedom of movement. Han ser positivt på tingene, og finder altid en vej frem, måske ikke den sikreste, men den sjoveste.

Vi kan lære noget af ham. Vi bor i en af verdens bedste småbyer. Skagen er en god base med masse af muligheder, og er de der ikke, så skaber vi dem, for som Tom siger -ellers kommer de aldrig.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Begejstringsklummen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger