Apoteket informerer om patientsikkerhed

Apoteket informerer om patientsikkerhed

14. januar 2013 - kl. 8:36 - af

Sikkerheden for patienten har altid stået højt på alles dagsordner i sundhedssektoren, Gennem de seneste år har man haft stor fokus på dette, man har etableret systemer, til at hjælpe med at undgå fejl, og man arbejder løbende med at lære af sine fejl, og sikre sig, at fejlene ikke gentager sig. Det er således meget sikkert at bevæge sig ind i det danske sundhedssystem.

Der kan dog stadig ske en fejl – det er trods alt mennesker der arbejder her, og der kan blive givet en forkert eller uklar besked, som så i værste fald ikke opdages og fortsætter gennem systemerne. Mange steder i systemet er der sat ”stopklodser” op, som skal afværge at en fejl fortsætter, Det sker f.eks. når apoteket behandler en recept, hvor ordinationen ikke ligner det man forventer. Så bliver der taget kontakt til lægen, og usikkerheden bliver udryddet. Når apotekets personale taler med kunderne, sker det også, at der opdages at der er ordineret noget andet, end det kunden forventer, og nogle gange er det en fejl, som så rettes. Andre gange ser tingene meget rigtige ud, det er måske en pårørende, der har hentet medicinen, og ikke er klar over, hvad der skulle komme. Derfor er den sidste stopklods meget vigtig. Som medicinbruger, eller den der hjælper et andet menneske, som ikke selv kan håndtere medicinen, skal man altid være opmærksom på om det medicin man modtager er det rigtige, er det det man forventer? En god ting at gøre er også at kontrollere, at det er brugerens navn der står på den etiket, som apoteket sætter på al receptmedicin. Får man medicin, der ikke er som forventet bør man straks kontakte apoteket for at få afklaret, om der kan være sket en fejl et eller andet sted i systemet. Som medspillende patient kan man selv være med til at øge patientsikkerheden, både for sig selv, men også for andre.

Apotekets råd er når du modtager medicin til dig selv, eller en du hjælper, da kontroller, at det er til den rigtige person og at det er den medicin man har forventet.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket informerer om patientsikkerhed' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger