Prisen på opvarmning stiger i dag

Prisen på opvarmning stiger i dag

1. februar 2013 - kl. 13:49 - af

Fra i dag fredag stiger din varmeregning

Den nye forsyningssikkerhedsafgift, gør brændsel i alle afskygninger dyrere, og så er det lige meget, hvad du fyrer med.

Folketinget har besluttet at ændre loven om afgifter på brændsel og indføre en forsyningssikkerhedsafgift, der gør alle former for rumopvarmning dyrere. Afgiften rammer alle, der bruger energi til opvarmning.

Afgiften betyde, at varmeudgiften for et olieopvarmet parcelhus på omkring 125 kvadratmeter vil stige med ca. 900 kr. om året. Brændsel som kul, naturgas, olie, træ og affaldsvarme, bliver pålagt ekstra udgifter.

Afgiften træder i kraft 1. februar, og den rammer alle, også virksomheder.

Prisstigningen rammer især fjernvarmekunder, hvor prisen vil stige med ca. 1.000 kr. pr. år, hvilket betyder, at fjernvarmekunder er dem, der bliver værst ramt af prisstigningen.

Når afgifterne er fuldt indfaset i 2020, vil en fjernvarmekunde skulle betale ca. 2.000 kr. mere for varmen om året, fortæller Torben Ø. Sørensen, der er pressechef hos Dansk Fjernvarme. Brancheorganisationen repræsenterer 405 fjernvarmeværker over hele landet.

Organisationen mener, at det nu vil blive sværere at få nye kunder til fjernvarmen, og at det vil betyde en mistet konkurrencefordel.

”I 2035 skal vi ifølge energiforliget være 100 pct. klar med grøn energi, og i 2020 skal vi have halveret brugen af fossile brændstoffer, men taler vi om store energi investeringer er 2035 om en uge. Derfor er det ærgerligt, at vi nu får nogle afgifter, som trækker i den forkerte retning”, slutter Torben Ø. Sørensen.

3 kommentarer til “Prisen på opvarmning stiger i dag” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Prisen på opvarmning stiger i dag”

 • helt enig,men det er jo bare mere af den samme skuffe!
  m.v.h.
  ehm.

 • John Nebbelunde

  Det er rigtigt B. Karlsen, og salg af solceller er også gået helt istå. Mon det skyldes den umodne ungdomsregering vi har, som blot forsøger sig med lappeløsninger, for li’som at demonstrere deres vilje til at gøre et eller andet tilfældigt, fordi de ikke aner en skid om virkelighedens verden. Der er jo ikke een af dem derinde der ved hvad et stykke værktøj er…for eks.

  Mvh.
  J.Ne

 • Det er sku sygt , det er dyrt nok i forvejen.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Prisen på opvarmning stiger i dag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger