FLUX jazz på Kappelborg

FLUX jazz på Kappelborg

6. februar 2013 - kl. 11:19 - af

Musikalsk energi stimulerer sanseapparatet, når FLUX leverer et teksturrigt udtryk og opfordrer publikum til at lade sig rive med.

Til tonerne fra FLUX træder man ind i et univers, hvor former og farver ikke fastholdes, og hvor lytteren indtager en aktiv rolle. Det melodiske rum inviterer til indlevelse i et velkrydret lydbillede skabt gennem en instrumentering, hvor både klarinet, sax og basklarinet spiller en central rolle i en ellers traditionelt udformet jazzkvintet. Musikkens skiftende teksturer tilfører en ny kant, hvor lytteren på en gang opfanger noget velkendt, men samtidig får udfordret øret. Stemninger skabes på den måde i et samspil dels mellem musikerne internt, dels mellem musikken og publikum. De fem FLUX-medlemmer præger hver især stykkerne med deres egen individuelle stemme og interagerer kreativt med hinanden i det improvisatoriske rum, hvor musikken formes – altid med en karakteristisk energi, som er et af kendetegnene ved FLUX.

Stykkerne er udsprunget af kapelmesteren Thomas Albæk Jakobsens egne musikalske møder og oplevelser. Han præciserer: ”Min mission med musikken på FLUX´ første cd er at blande det melodiske med en smag af noget ukendt, som udfordrer publikums sanser. At skabe et rum for uforudsigelige og poetiske relationer – mellem toner og mennesker. Det bærende element er den energi, som vores musik besidder, og som publikum inviteres til at opleve og tage med sig.”

FLUX kommer af det latinske fluxus, som betyder flydende eller strømmende. Det er den sigende betegnelse bandets musikalske udfoldelser, hvor de enkelte musikeres individuelle udtryk væves sammen til en iørefaldende helhed – med komponisten Jakobsens faste fingeraftryk. Medlemmerne stammer fra Nordjylland, men bor og optræder rundt omkring i Danmark og udlandet, hvor de spiller i vidt forskellige sammenhænge og suger musikalsk input til sig. De er alle en del af det progressive jazzmiljø i Danmark og i særdeleshed den strøm af jazzmusikere, der er kommet ud af Nordjylland de seneste år. For en del af medlemmerne i FLUX startede det musikalske samarbejde allerede i JazzNord Ensemble i 2008, og siden er det blevet til både jazzpriser og anmelderroste cd-udgivelser. Jakobsen har altså allerede markeret sig som trommespiller på især den nordjyske jazzscene, og nu træder han i karakter som komponist til alle numrene på FLUX´ første udgivelse. Han har dog tidligere bidraget med enkelte kompositioner – rost på jazzstjerner.dk – på JazzNord Ensembles ”Canopus”.

Som musiker er Jakobsen også kendt fra Christina Jones Quintet og den elektroakustiske trio Brem/Rizzi/Jakobsen, der bl.a. arbejder med moderne stumfilm som tema. Den uddannelsesmæssige baggrund er en kandidatgrad i musik og jazzhistorie samt studier i trommespil og komposition hos markante danske såvel som udenlandske musikere.Om Jakobsens trommespil skriver Flensborg Avis: “Thomas Albæk Jakobsen er fremme i skoene. Hans trommespil er prægnant uden at blive for dominerende.”

Medlemmer af FLUX:

Thomas A. Jakobsen – trommer & kompositioner
Ole Visby – sax, klarinet, basklarinet
Johan Aaen – piano
Michael Møller Porsborg – guitar
Kenneth Dahl Knudsen – bas

Kulturhus Kappelborg, Skolevej 5
Lørdag den 9. februar kl. 13. Entré 70 kr. Inkl. FLUXs nyeste CD Relationships
Dørene åbner kl. 12.30.

Billetter kan købes på www.skagenbilletten.dk og på Skagens Bibliotek

Hold øje med Kappelborgs Facebook www.facebook.com/kappelborgskagen, hvor du inden længe får mulighed for at deltage i konkurrencen om at vinde billetter til FLUX koncerten.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'FLUX jazz på Kappelborg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger