Skagens lokale Rotary fik en god idé OPD.

Skagens lokale Rotary fik en god idé OPD.

2. maj 2013 - kl. 14:16 - af

Opdateret. Artiklen er opdateret billeder af rundkørslen før og efter.

Efter bemærkninger fra flere turistsagkyndige samt udsagn fra mange lokale Skaw-boer, fik Rotary den gode ide, at Skagens “modtagelses-rundkørsel”, kunne forskønnes med en make-over og dermed fremstå med et lidt mindre industriagtigt og mere “Skawsk” udtryk.

De søgte Vejdirektoratet om tilladelse. (Skagens indkørselsvej er en statsvej og rundkørslen tilhører derfor Staten). Rotary tilbød fuld finansering af ændringerne, som bestod af et laserskåret byvåben i stål (som en markering af Skagens 600 års Købstadsjubilæum) samt beplantning med marehalm. Vejdirektoratet sendte forespørgslen videre til Frederikshavn Kommune, men et enigt Teknisk udvalg (på mødet var Hanne Welander dog fraværende) valgte desværre på mødet den 16. april at takke nej til det “kosmetiske løft”.

Jeg undrede mig, såvel som initiativtagerne, over svaret og valgte derfor under byrådets spørgetid på byrådsmødet den 24. april, at spørge formanden for teknisk udvalg, om jeg måtte høre udvalgets nærmere overvejelser ifm. med afslaget.

Formanden meddelte, at udvalget havde flere overvejelser. Dels synes de ikke, de foreslåede ændringer var pæne, dels var der tilbage i 2007/2008 anvendt flere hundrede tusinder krone til etablering af den nuværende rundkørsel. Sidst, men ikke mindst, var der bekymringer over oversigtsforholdene og dermed trafiksikkerheden.

Udvalgets konklusioner har giver mig følgende overvejelser:

Teknisk udvalg har benyttet sig af deres privilege til at træffe en beslutning, hvor de ikke imødekommer ansøgningen. Jeg havde gerne set, formand eller forvaltningen var gået i dialog med initiativtagerne. Hvis udvalget ikke synes det foreslåede udtryk var “pænt”, kunne man evt. via dialog, nå frem til et gensidig tilfredsstillende udseende. Jeg synes, vi som politikkere, i det omfang hvor det er muligt, bør imødekomme positive og velmenende henvendelser fra borgerne med dialog og ikke med afslag.

Det eksisterende anlæg etableret i 2007/2008, kan evt. genanvendes, men i et andet udtryk. Efter have talt med nogle af initiativtagerne, har jeg f.eks. forstået, at marehalm ikke er et “must”.

Jeg er ikke medlem af Teknisk udvalg og kan derfor ikke forlange sagen genoptaget. Jeg håber initiativtageren vil fremsende udvalget en fornyet forespørgsel, med henblik på at få etableret en ændring, noget mange Skaw-boer vil sætte pris på.

Sidst, men naturligvis ikke mindst – så er der trafiksikkerheden!…… Hvis marehalm i rundkørslen er lig med dårlig oversigt og dermed manglende hensynstagen til trafiksikkerheden, er der vist flere rundkørsler i byen, der skal ses efter -:).

Som det fremgår, er jeg ikke politisk enig i behandlingen af denne (ganske vist ikke storpolitiske, men princippielle) sag og selve processen omkring den.

Jeg vil dog, som medlem af børne- og ungdomsudvalget, benytte lejligheden til at glæde mig over, at Teknisk udvalg har fået øje på trafiksikkerheden i Skagen by. Jeg håber, at Teknisk udvalg nu også vil kigge nærmere på vores skoleveje. Mange børn med bopæl i Bankekvarteret har fået ny skolevej, efter skolelukningen sidste år. De børn har, i min optik, fået en usikker skolevej. Jeg har, som bekendt, længe forsøgt at få politisk opbakning til, at der bliver set velvilligt på forholdene – især på Kattegatvej/Buttervej.

Jeg ser derfor frem til en fortsat politisk interesse for trafiksikkerheden i Skagen.

PS Iøvrigt er mine bekymringer for børnenes skolevej, ikke blevet mindre, efter jeg i vinter har set, hvorledes sne fra sneskraber blive skubbet ind på cykelbanerne og dermed årsag til mange farlige situationer for såvel de små som de store bløde trafikanter.

Vh

Pia Karlsen (V)

26 kommentarer til “Skagens lokale Rotary fik en god idé OPD.” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

26 kommentarer til “Skagens lokale Rotary fik en god idé OPD.”

 • Jeg mener stadig også, det vil se helt forkert ud med marehalm, især når det er så langt inde i landet. I det hele taget er det efter min mening en stor misforståelse, at hele Skagen skal pakkes ind i marehalm. Det, der er i rundkørslen nu, passer faktisk rigtig godt ind i omgivelserne.

  Hvad har skruen i Frederikshavn og rundkørslen i Elling med sagen at gøre? De har begge været der i årevis……

  Og de ællinger, der står i Elling, det er altså på privat grund, og de er opsat af ejeren.

 • I kan da ikke seriøst mene det vil være pænt med marehalm???

 • Per Kempff-Nordkap

  Jeg bliver lige nød til at rette en fejl – Jeg kom til at skrive ” Nu ved jeg hvem denne …

  Men der skulle retteligen have stået – Nu ved jeg ikke … og det gør jeg fortsat ikke

  Fortsat god Dag

 • Per Kempff-Nordkap

  Nu ved jeg hvem denne Christian er og hvad han egentlig står for – udover, kan jeg forstå, at han er forsanger i koret “Her går det godt Fru Kammerherreinde”.

  Man skal ikke være smålig, når man stikker næsen frem – Liste H har slet ikke noget logo – på facebook “Skagen tilbage til Skagen” siden har jeg tilladt mig at sætte et billede af byvåbnet – dels er det rigtigt flot og dels og ikke mindst rummer det en besked om, at Skagen var en Købstad – havde sit eget ting, var selvbestemmende på godt og undt og ikke mindst var befolkningen rigtig stolte over at være Skagboer – sandt at sige Christien, tror jeg ikke, der er mange udover dig, der er stolte over at være Frederikshavnere her i byen – andre steder kan det sikkert være tvivlsomt. (desværre)

  Med venlig hilsen
  http://www.liste-h.dk

 • Det går desværre ikke med solceller og oplysning om natten, da virker solcellerne jo ikke, da solen er gået ned. Det vil også være en politisk reklame for ListeH /Per Kempff, som bruger byvåbnet som logo, Han forsøger at lave alting om i Skagen, men det skal ikke lykkes ham og hans lige, Glad for at hører, at du kommer til Skagen – og det er vel ikke første gang?

 • Niels Poplens

  Hvor er det en god ide at placere Skagens gamle byvåben i rundkørslen til Skagen By, jeg vil tilføje at ideen kunne være at byvåbnet drejer langsomt rundt og oplyst om natten og den løsning kunne gøres på flere måder, blandt andet med hjælp af solceller.
  God sommer til alle, glæder mig til at besøge jer i uge 28 🙂

 • Bare klem på Skawboer, nu har i Per Kempffs støtte til rundkørslen og ikke det modsatte. Kan ikke forståt at Hans Rex skal blandes ind i i det her. Det byråd vi har, har vi selv valgt ved et demokratisk valg. Og sammenlægningen kan vi i hvert fald ikke bebrejde det nuværende byråd eller medlemmer heraf

 • Hej Jacob.
  Den dobbeltrettede cykelsti ender ved Østersøvej ud mod hedeboskolen, det hjælper jo ikke cyklisterne der kommer fra rundkørslen, jeg ved godt at der en cykelsti i højre side fra rundkørslen som slutter ud for Nordsøvej (ved hedeboskolen). Så er det jo op til de små søde unger hvornår de vælger at krydse Kattegatvej for at ramme den dobbeltrettede cykelsti (ca. 300 m).

  Når du nu nævner skibsskruen, hvad så med de dumme ællinger der står ved siden af vejen i Elling, 🙂

 • Bekymring om oversigtsforholdene????
  Hmmmm….. Kørte i en rundkørsel i Frederikshavn den anden dag, der er placeret en stor skibsskrue.

 • Jeg er langt hen ad vejen enig med Kim Hedemark – og ja, så har vi i alt fald ikke brug for folk, der f.eks. kan finde på at true byens vigtigste arbejdsplads på livet – eller bare kan finde på at tænke på at gøre det.

 • Pia Karlsen

  Undskyld Kim, men som bosiddende her i byen, vil jeg da tillade at kalde mig Skawbo. Men du definere måske begrebet anderledes?

  Tror måske ikke Hans Rex havde den hensigt du antyder, han og det øvrige byråd, fulgte vel blot beslutningen i kommunalreformen. Alternativt var det vel blevet Hjørring?

  Tror ikke det havde ændret på de tilstande. Der er vel kommunalreformen, der er det egentlige problem, der er i din optik. Så ansvaret bør placeres der.

  Vibeke, økonomien var ikke årsag til afslaget. Rotary ville finansiere ændringen.

  Mh
  Pia Karksen (V) og med adresse i Skagen -:)

 • Kim Hedemark

  Tak Hans Rex for, at Skawboerne i sin tid ikke fik indflydelse eller muligheden for en demokratisk afstemning, istedet blev Skagen tvunget ind i det såkaldte “tre kløver”. Derfor er Skawboerne desværre afhængig af nogle byråds politikkere som ikke aner en døjt om eller har indsigt i hvad der godt for Skagen by. Skawboerne er rasende indeni og de glemmer aldrig – bare vent hvad Skawboerne stemmer på, næste gang der skal stemmes nye ind i byrådet.

 • Jette Rasmussen

  Det lyder som et rigtigt godt initiativ.
  Vores pæne byvåben ville tages sig godt ud i rundkørslen. Den er meget idefattig, som den står nu. men måske det kun er indkørslen til Frederikshavn som skal tage sig godt ud for at “fange” nogle eventuelle turister, som alligevel fortsætter til det nordligste.
  Måske der er lidt misundelse i det afslag? det at man i Skagen selv kan få og finde ud af nogle gode løsninger.
  Som sagt et godt initiativ, prøv igen på vores allesammens vegne.

 • Hej Dan. Det er ikke helt rigtigt at der kun er cykelsti den ene vej på Kattegatvej. Den cykelsti du beskriver som fører ud til Hedeboskolen fører også den anden vej, da det er en dobbeltsporet cykelsti.

 • Vibeke Frank

  Sikken dog en forskønnelse dette initiativ ville give indkørslen til Skagen, så bare giv den gas, hvis kommunen ikke har pengene ( det er jo sådan en god og hurtig forklaring for et nej ) kan i (vi) vel lave en indsamling lige som til legepladsen, så kunne det blive en gave fra hele byen.

 • Hej Niels Chr. Larsen. Grunden til at det er blevet farligere for skoleeleverne at cykle til skole er at cykelstigerne som er lavet i forbindelse med sikker skolevej i Skagen alle føre ud mod Hedeboskolen ( højre side af kattegatvej ned af østersøvej), skoleelever som skal mod Ankermedet skole via kattegatvej har ingen cykelsti (logisk kommunalpolitisk planlægning). 🙂

 • Jeg synes, rundkørslen er flot. Jeg bor i Hjørring Kommune, men har jævnligt min gang i Skagen.
  Rundkørslen minder om den omkringliggende natur, for vi er altså her et stykke fra vand og nærmere hedelandskab. Der er et bunddække, som forandrer sig hele tiden, men som desværre kan være lidt svært at se fra en personbil, fordi det ikke går helt ud til kanten. Fyrretræerne passer også fint ind i det omkringliggende.
  Marehalmen passer fint ind i rundkørslerne på vej ud til Grenen og nede ved værftet, for her er vi lige ved havet, og de virker naturlige på den strækning. Dog er de åbenbart svære at holde pæne, for den nede ved værftet tager sig da ikke særlig godt ud.
  Men marehalm helt ude ved indkørslen til Skagen, det virker altså helt forkert, og byvåbnet ser meget dominerende ud på det billede, jeg har set et sted (kan ikke lige huske hvor) Jeg er også bange for, at turisterne vil undre sig over, hvad det er for en kæmpe metalfigur, for de har jo ikke noget forhold til et gammelt byvåben.

 • Kunne godt tænke mig at vide hvad kommunen har givet for at få den rundkørsler lavet. Hvis det er mere en 500,- så er de blevet snydt 😉 et lille bitte fyrtræ der er vind og skæv, kan da ikke koste alverden. Jeg ser frem til noget pænt at se på, selv i skagen, på forhånd tak.

 • Per Kempff-Nordkap

  Til Jens Gram

  Du / I kan rolig regne med alle fra Skagen tilbage til Skagen og http://www.liste-h.dk støtter en smuk rundkørsel, hvor man kan se, hvor man er i verden

  Med venlig hilsen
  Per Kempff-Nordkap

 • Marianne Bindslev

  Til støtte for Jens Grams indlæg: Alletiders. Så er det jo bare fuld fart frem for alle (blandt andet undertegnede), der glædes ved tanken om at Skagens smukke byvåben kunne byde velkommen ved bygrænsen…
  Her må da ikke mindst alle cyklende skolebørn, pendlere, turister og sommergæster have en vægtig stemme. Så kom ind!

 • Rundkørslen ved Elling er mere skjult. Men vi kan vel vente til efter næste valg, hvor vi ikke har Brian Pedersen at døjes med.

 • Niels Chr. Larsen

  Ja, man kan undres over mangt og meget- for år tilbage, var der skam ikke noget i vejen med, at de unge cyklister skulle køre ud til Hedeboskolen- nu er det andre, der skal den anden vej, og så er det blevet farligere ??

  Jamen, det har altid været en strækning med meget trafik, ville ønske man kunne lede de unge cyklister den anden vej rundt ( Lillebæltvej- skarpæsvej). så de var væk fra det gedemarked, der efterhånden er ved at være cved Rema 1000 og Xpert, hvor der bliver parkeret meget uhensigtsmæssigt, og det leder ungerne ud på kørebanen .
  Tak for optagelse.
  Niels Chr. Larsen

 • Godt brølt løve, jeg kan informere, at jeg fik den besked, at de mente det bare var en ide Rotary havde og ikke alle Skagboer, så bare kom med jeres støtte så skal vi nok få den igennem tror jeg.
  mvh
  Jens Gram
  Præsident
  Skagen Rotary Klub

 • hej. johnn.
  jeg tror ikke det har meget med trafiksikkerheden at gøre, men lur mig, om ikke det er byvåbnet der er hørtlen. Det er jo væsentligt kønnere en det frh. kan diske op med.

 • Johnn Lausten

  Har ikke set det udskårne byvåben som Rotary vil forære Skagen. Kan ikke tro det vil skæmme den triste rundkørsel.
  At der bruges som argument at der i 2007-8 er brugt en del penge, er virkelig et dårligt argument. Med hensyn til trafikken / udsynet vil det være en fordel hvis man ikke kan se over midter stykket i rundkørslen. Så er man jo nødt til at sænke farten, som er lig med sikkerhed.
  Så kan ikke se nogen fornuft i beslutningen.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagens lokale Rotary fik en god idé OPD.' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER