Krydstogtskibe med sejl besøger Skagen i disse dage

Krydstogtskibe med sejl besøger Skagen i disse dage

21. august 2013 - kl. 10:39 - af

I går, tirsdag den 20. august, har det fem mastede krydstogtskib Wind Surf igen været i Skagen. Skibet ankom kl. 09.00 til Skagen red og afgik kl. 16.00. Ombord var 282 passagerer overvejende fra USA, Canada og Australien. Stort set alle passagerer var i land og de var ovenud tilfredse med vores smukke by. Skibet har allerede meldt sin ankomst igen 2 gange i 2014!

I dag, onsdag den 21. august, ankom det meget smukke 4 mastede sejlskib Star Flyer. Skibet har lagt til kaj ved Toldpieren bag ved fiskepakhusene. Ombord er 136 passagerer, hvoraf de fleste denne gang er tyskere. Skibet ankom kl. 09.00 fra Marstrand i Sverige, og afgår mod Skyt i Tyskland kl. 17.00.

 

17 kommentarer til “Krydstogtskibe med sejl besøger Skagen i disse dage” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

17 kommentarer til “Krydstogtskibe med sejl besøger Skagen i disse dage”

 • Flemming Eriksen

  Om i sælger olie til bunker eller eksporter skrot der er presset i container gør ingen forskel det sviner ligemeget , og skaber måske flere arbejdspladser end turistskibe kan skabe , kan man have et skibsværft kan man også have export og import af andet gods end bare krydstogtskibe, dem er der i hvertfald ikke mange arbejdspladser i .

 • Gennem den seneste tid har der været tilkendegivet forskellige synspunkter i relation til bl.a. udskibning af skrot fra Skagen Havn – og herunder krydstogtturisme. Det er Havnens opfattelse, at der er behov for et faktuelt indlæg, der beskriver den reelle situation og baggrund for den forretning, der drives på Skagen Havn – og i lokalsamfundet.

  Skagen Havn er en aktiv erhvervshavn med en Masterplan og strategi, der fastlægger de forretningsområder, som Havnen har et særligt fokus på. Netop det faktum, at Skagen Havn har haft disse planer og strategier, har været med til at udvikle Havnen til det den er i dag – og det den skal blive i fremtiden. Dette er sket i et tæt samarbejde med mange af havnens og lokalsamfundets erhvervsmæssige nøgleaktører, og har ligeledes dannet baggrund for dele af den vækst og udvikling, som flere virksomheder har gennemgået.

  Gennem de seneste 8 år er der investeret ca. 250 mio. kr. i udvikling af faciliteter og infrastruktur i Skagen Havn. Selv med disse store investeringer, er Havnen fortsat i positiv fremgang, og et erhvervsområde med adskillige virksomheder der enten er i vækst eller ser gode potentialer for vækst. I de kommende 2 år skal der yderligere investeres ca. 280 mio. kr. i nye faciliteter på havnen, således vi bliver i stand til at tiltrække flere og større skibe af forskellig art. Netop de nye faciliteter og forretningsområder skal være med til at skabe ny vækst og nye arbejdspladser.

  Når en virksomhed har en strategi, vil der være områder, der prioriteres – og der med også områder der vælges fra. Det er en ansvarlig ledelses opgave at sikre, at den eksisterende strategi forfølges – og føres ud i livet. Havnes kerneområde er fiskeriet, og herunder produktion af fødevarer. Et andet strategisk fokus er oplevelsesøkonomi og krydstogtturisme. Af de 1,5 til 2 mio. turister der årligt gæster Skagen, ligger mange vejen forbi Skagen Havn – både som gæster der ankommer med bil, lystbåde og krydstogtskibe. Der er eksempelvis mange tusinde lystbåde i den centrale del af havnen årligt, der især kommer, fordi Skagen har et rigtigt godt image – og er et stærkt brand ude i verden. Vores lokalsamfund kan hverken undvære fiskeriet eller de besøgende gæster.

  Oplagring og udskibning af skrot vil være i konflikt med flere ad de strategiske forretningsområder – herunder fødevareproduktion, oplevelsesøkonomi og krydstogt samt det fremadrettede forretningsområde omkring tanklager og bunkring af skibe. Derfor fravælger Skagen Havn den aktivitet omkring udskibning af skrot – som vores kajareal i øvrigt heller ikke er godkendt til. Tidligere er der ligeledes fravalgt aktiviteter, der kunne udgøre en potentiel konflikt med de eksisterende og kommende forretningsområder – herunder boliger på havnen, restaurationsskibe, husbåde og hotel på havnen.

  I Frederikshavn Havn har man allerede et forretningsområde omkring håndtering og udskibning af skrot samt dertil godkendte havnefaciliteter. De valg Skagen Havn foretager er bevidste, velovervejede og i overensstemmelse med strategien. Vi kan ikke ved enkeltaktiviteter være med til at skabe konflikter i forhold til de forretningsområder som Skagen Havn, havnens virksomheder og dermed hele vores lokalsamfund i stor udstrækning lever af.
  Bestyrelsen
  Skagen Havn

 • Flemming Eriksen

  Hvis Skagen havn kun er for fødevareindustri og krydstogtskibe, og det er havenedirektørens og borgmesterens mening skal de bare fyres , for så er de ikke deres stillinger værd .

 • Skulle man flytte ville man måske vælge syd for Ålborg ,så skal man da ikke skive at folk skal skabe arbejdspladser i ydersamfundet og angåene restaurant besøg tror jeg da vi i vores firma støtter med vores part vi henter maden og nyder den på pladsen spilder ikke tiden på disse steder og optager pladserne for alle turisterne

 • Søren Kristiansen

  Lige i dit tilfælde ville jeg nok anbefale en flytning til Frederikshavn.
  Havnen her er bygget til at håndtere skrot, og den besparelse du opnår vil være større end udgiften ved at du og dine medarbejdere nu skal pendle til Frederikshavn.
  Desuden kan jeg se på tidligere indlæg fra dig at pendling ikke er noget problem.
  Du kører feks gerne til Aalborg for at spare et par kroner på restaurationsbesøg, ligesom du gerne ser offentlige ansatte fra Frederikshavn/Sæby pendle til Skagen.
  Arbejdspladserne ryger til Frederikshavn, men bosætningen bliver i Skagen, og bosætningen er vigtigere.

 • Søren : de kommer fra hele Jylland og Fyn ,det er meget få der kommer fra Skagen det er 8000t biler og man bruger ca de samme vægt til at befragte dem med så derfor bliver belastningen 24000t. i stedet for at diskutere var det jo nok nemmere at flytte men arbejdspladserne vil man jo gerne have i yder områderne , men det nemeste var jo nok intet at gøre/skabe så undgik man jo alle de problemer

 • Søren Kristiansen

  Karsten, 24.000 ton skrot biler ????
  Er de biler kørt syd fra og til Skagen, eller bruger i bare mange biler deroppe.

 • Flemming: du har fuldstændig ret ,Vi spurgte og blev afvist i døren af havne kaptainen og borgmester . Skagen havn er kun for krydstogtskibe og fødevare industri var begrundelsen . er der nogen der er intereseret i at støtte os er de velkommen til at komme og diskutere og se afslagene vi tror det drejer sig ca om KUN 8000TONS / årligt som så skulle kunne give en besparelse i mil klassen og nok også lidt til skattekassen

 • Flemming Christensen

  Vedr KD´s ønske om udskibning fra Skagen.
  Som almindelig borger (skatteyder) kunne det være interessant at høre mere om dette.
  Havnen er jo i sidste instans ejet af alle kommunens borgere, så lad os i stedet for halvkvædede viser og beskyldninger høre hvad dette drejer sig om.

 • Birger T det kan vi sagtens bare kom
  Birgit Poulsen :vi driver ikke virksomhed for sjov og skal leve ,det kan da ikke være rimeligt at skal køre fra skagen med HAVN til Frederikshavn for at udskibe sine vare

 • Birgit Poulsen

  Kd du ælsker og brokke dig kors

 • Som helt uforstående i forhold til indlægget fra KD, hvorfor kan han ikke få lov til at udskibe sine skrot biler – hvem kan forklare det ?????

  Birger t.

 • Ole : man kan da kalde det brok eller ej arbejdspladserne vil man da nok have i byen ,det er nok 24000t man flytter 40km istedet for måske 4 km og skrot biler er firkantede pakker ,hvis ikke for det var spild af embelage kunne de da filmes i forskældige farver og sættes sløjfer på
  Poul: stort stykke jord ?de firkantede pakker fylder ikke ret meget og kan stables/stakkes og hegn ? tror ikke det sviner mere end grus og trawl og nok heller ikke mere indhegning , og sidst jeg var på havnen så det lev ikke anderledes ud end normalt
  Troede også havnen var en forretning og var intreseret i at øge deres områder ,men har da fundet ud af det kun er noget man skriver om desvære
  Men håber da på disse skibe indbringer så meget vi alle kan leve fedt af det hele året ,men det er der da nok også nogen der har nogle tal på ,

 • Hvis KD handel og skrot, vil bruge havnen som afskibningsplads, da er han jo nødsaget til at leje et stort stykke jord, indhegne området, så man slipper for at rodet syn af bilskrot. Uanset om det er krydstogtskibe eller i al almindelighed skal det ikke ligne en losseplads, som havnen er nu, er der altid op ryddet og en hvis orden.

 • Kære KD.
  Brok brok og atter brok fra dig… Kan ikke huske jeg har læst noget positivt fra dig….
  Kunne du ikke komme med nogle forslag og Ideer til at tingene kunne ændre sig?? Så også KD kunne glæde sig over at være skawbo…

  Eller keder du dig bare?
  God weekend.
  Ole Madsen.

 • Der skulle vel også gerne komme nogen , når ikke der er plads til vi andre til at benytte havnen til udskibning af vores varer
  håber da snart vi kommer til at kan leve af disse både , da de er vigtigere end helårs beskeftigelse

 • Det er nok til Sylt….

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Krydstogtskibe med sejl besøger Skagen i disse dage' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER