Gæstfrihed i Skagen

Gæstfrihed i Skagen

26. august 2013 - kl. 11:29 - af

Igen i år var vi til koncert med Haraldsguttene i Drachmanns have, som vi har været de foregående år, vi planlægger altid vores ferie til uge 34 så vi kan få det med i Skagen. Det var en meget fin og god koncert, med mange besøgende både fra Skagen og feriegæster, men- når to gamle Skagen kvinder brokker sig over at der er så mange, og udtaler: hvad vil alle de fremmede her, hvis de ikke var her så kunne vi få plads (det fik de alligevel) så spørger jeg: hvad ville Skagen være uden alle de feriegæster, der lægger alle deres penge der, få forretninger og restauranter, en død by.

Vi kommer igen i 2014

Venligst

Holger Novotny Thomsen
6400 Sønderborg

 

10 kommentarer til “Gæstfrihed i Skagen” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

10 kommentarer til “Gæstfrihed i Skagen”

 • Gode AH jeg bedømmer ikke en hel by på grund af overfaldet +trusler på mig.Jeg har truffet mange fine mennesker på Skagen.
  Dette at man hele tiden skal kigge sig over skulderen hver gang man bevæger sig ud,er ikke rart.
  AH, jeg er kommet på Skagen siden 1991 enten i sommerhus eller i min sejlbåd, ja Skagen er dejlig.
  I den skivende stund er jeg ved at arrangere en tur til med 30 mennesker, 3 dage.
  Så nej jeg bedømmer ikke en hel by, hvis ville jeg ikke have sagt ja til at hjælpe med turen.

  Torben

 • Kære Torben. Hvor er det vel nok en beklagelig oplevelse du har haft. Men samtidig må jeg dog sige, at jeg synes det ligeledes er beklageligt, at du bedømmer en hel by på hvad du oplever på et udskænkningssted.
  Skagen er, som så mange andre små samfund, delt op i mange små grupperinger (bevidst eller ubevidst) og der vil altid være brodne kar at finde, og du er tydeligvis løbet ind i en uheldig gruppe mennesker på et lokalt værtshus.

  Mht. det oprindelige læserbrev, så tror jeg at kommentaren fra de lokale damer kan have været både ironisk men også ganske ærligt ment.
  Skagen by ville ikke være ret meget uden turisterne som kommer år efter år, men det betyder ikke, at vi lokale ikke bliver lidt trætte i hovederne når sommeren er ved at være slut og vi i måneder har været “i vejen” i vores egen by – fordi der er godt nok ikke ret meget plads til os når byen “invaderes”.

  Jeg holder meget af Skagen, både vinter og sommer, og holder meget af det skift der er – jeg synes det er skønt med en masse mennesker om sommeren som kan smide en masse penge i de lokale forretningsdrivendes kasser, men jeg ligger bestemt ikke skjul på, at jeg også nyder når turisterne begynder at drive hjem over og vi andre kan slappe lidt af igen 🙂

 • Til min sidste artikel om gæstfrihed i Skagen, må jeg beklage den manglende korrekturlæsning.

 • Til Bjarne og Lise
  Lise, ja vold finder også sted andre stedet i Landet.
  Bjarne: Du efterlyse mere om overfaldet, god her er så lidt mere til mit indlæg om gæstfrihed i Skagen.
  15 marts 2013 var jeg i Skagen for at hente nøgler til boligen.28 marts kom så mit bohave til Skagen over middag. Samme dags aften, tog jeg med på havnen for at få noget spiseligt ved ca 19 tiden. Jeg havde indgået en aftale med om at vi kunne mødes ved 21 tiden på et udskænkningssted i Skagen . Vi mødtes ved 21 – 21.30 på stedet. Ved min ankomst sad der en mand og sov ved et af bordene han havde en hund med som rente rund mellem gæsterne. Ved ca.22.30 kom 2 af gæster slås. Blodet flød fra den ene gæst , 112 blev tilkaldt. Hunden var nu begyndt at slippe i det blod som lå på gulvet. Min bekendt spurgte om jeg ikke kunne tage hunden med udenfor, dette gjorde jeg så. Mens jeg gik udenfor med hunden kom hunden ejer ( den sovende mand) og råbte jeg skulle stjæle hans hund. Med til historien hører,at han var blevet underrette om ,at jeg var blevet opfordret at gå ud med hunden. Herefter fulgte der et retslig efterspil ved Retten i Hjørring, her fik han en dom for vold, der blev ført 3 vidner, som anklageren havde indkaldt. De 3 vidner alle talt med Skagens Politi. Efter dommen blev jeg verbalt truet med flere tæsk, samt 3 sms de ville slå mig ihjel og jeg skulle flytte ud af Skagen. Med den besked man anmelder ikke EEN Skagbo til Politiet.
  Alt det materiale blev overdraget til Skagen Politi, som straks tog affære.
  Til jer 2 i den skrivende er jeg flytte tilbage hvor oprindelig kom fra.
  Farvel til Skagen og velkommen hjem til Århus

 • Ja Sten Schou, den historie har vi alle hørt gennem årene og den er jo stadig lige sjov.
  Til gengæld er Torbens historie ikke en af dem vi hører så tit.
  Det må jo være ærgeligt når man flytter til Skagen fra en stor by og har et åbent sind til at lade sig integrere i det lille lokale samfund.
  Normalt ville jeg sige, at det ikke kunne ske, eller at der måtte være en del af historien, som ikke er fortalt.
  Håber ikke du har mistet modet og forlader byen igen af den grund.
  Ligesom Lise er jeg også tilflytter og har aldrig mødt andet end venlighed.

 • Nu er det heldigvis ikke altid så hårdt sagt som det er ment.
  Jeg overværede flg. samtale nede på havnen tidligere i sommer,
  En fisker stod på kajen og var ved at ordne nogle grejer. En dame fra det nordlige København kommer forbi og står og taler med ham.
  På et tidspunkt spørger hun: ” Bor der ikke mange originaler i et lille samfund som dette ?”
  Fiskeren svarer: ” Jow, men de fleste tager hjem igen i løbet af juli og august”…..

  Hilsen
  Sten Schou

 • nu er det heldigvis ikke alle der er så uheldige at få sådan en modtagelse ,som for øvrigt kunne være sket hvor som helst i landet ,vi er også mange som er flyttet herop og fået en fin modtagelse,uheldig kan man altid være ,håber du bliver så længe at du finder ud af at sådan noget heldigvis ikke hører til hverdagen heroppe .velkommen til skagen

 • Åh ja Marianne
  Gæstfrihed i Skagen dette kan forstås på mere end en måde.
  Som tilflytter mærker man straks gæstfriheden fire (4) dage efter min indflytning blev jeg sparket ned.
  Herefter en tur til Ålborg Nord (10sal) med fire (4) brækket ribben og flere måneder på sygeorlov.
  Ja det da gæstfrihed der vil noget og velkommen til Skagen, TAK SKAGEN FOR GÆSTFRIHEDEN.
  Torben

 • John Sperre (Haraldsgutt)

  Vi vil takke begge (Holger T & Marianne B) for rosende omtale av vår 10. konsert i Skagen. Det varmer godt, og gjør oss ennå mer motivert for å komme tilbake i 2014.
  MEN – konserten er alltid siste weekend i august; det betyr at den neste år blir i uke 35! Eller mer presis: fredag 29. august. På gjensyn! 😉

 • Marianne Bindslev

  En kommentar til Holger Thomsen og alle andre “sommerfugle”.

  Sådanne historier fra sommerlandet har vi jo hørt før, men KAN der ikke være tale om private, ironiske bemærkninger?

  Jeg var selv til stede oppe i Drachmanns have i fredags. Ingen sad på skødet af hinanden. Musikalske arrangementer har som regel god tilslutning. Heldigvis. For det er vel også meningen.
  Glæden, den gode stemning og solskinnet var der allerede, da vi kom til koncerten i de smukke omgivelser. Det hele blev bare bedre og bedre i løbet af de næste par timer.

  Mon ikke alle sommergæster – traditionen tro – vil blive budt velkommen her i byen i al fremtid. På tværs af forskellige interesser og gemyt.

  Venlig hilsen Marianne Bindslev

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Gæstfrihed i Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger