Hærgen på Kappelborg

Arkivfoto.

Hærgen på Kappelborg

13. september 2013 - kl. 8:37 - af

Det gør ondt som bruger af vort nye kulturhus Kappelborg, at se hvordan de børn, der er tilgodeset med skaterbane m.m. når aftenen falder på, fortsætter deres kørsel inde i selve Kulturhuset.

Ikke nok med det. Der er uheldige individer der tror, at morskaben skal fortsætte på toiletterne med sæbeleg ( kast og indsmøring af toiletter, gulve og endda kast med papir/sæbe i loftet ).

Vi har endelig fået et sted hvor alle generationer kan mødes til mange forskellige aktiviteter, hvorfor kan de almindelige spilleregler vedr. omgang og omsorg med vor alles hus, så ikke respekteres,

Det kan godt være der er folk der rydder op efter de unges “hærgen”, men resultatet kan altså godt blive modløshed og forfald.

Kære forældre, tag så lige den snak med jeres unge mennesker. Når alt kommer til alt, er det os alle, der mister noget hver gang der ødelægges et godt sted.

M.v.h. Else Vernersen

32 kommentarer til “Hærgen på Kappelborg” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

32 kommentarer til “Hærgen på Kappelborg”

 • kære forældre til de unge mennesker vågn op, jeres unger opfører sig ikke ordenligt i kulturhuset eller rundt omkring i byen det må i indse, og lad vær og skyld skylden på naboens børn i forældre der lader jeres børn rende der nede dag og aften uden voksen opsyn. burde vågne lidt op og ta ansvar for at andre end jeres unger kan færdes der nede uden og føle sig generet , jeg er sikker på de alle er skønne unger, men der er desvære sådan når der er mange unge i flok, glemmer man nemt den gode opdragelse , at de unges løbehjul er dyre undskylder ikke de slæber dem indenfor, eller ind butikkerne, det må i få lært jeres unger, det må være forældrenes ansvar man kan ikke bare sende sine unger på rampen i timevis uden og selv holde en smule opsyn med dem. de unge skal være velkommen ligesom alle byens andre borgere huset er til os alle.. de skal ha plads til og være der så længe de kan opføre sig ordenligt og kan de ikke det så må de ud. samtidig vil jeg også sige at man kan jo heller ikke bygge så fin en bane og så forvente de ikke kommer heldigvis bruger de den flittigt og vil sige til jer ældre der står jo heller ingen steder kulturhuset kun er til jer og at i har ret til total stilhed der må da kunne findes en løsning så alle kan være der, var det ikke det der var meningen med huset .

 • Er der slet ingen som er glad for at der trods alt stadig er unge mennesker i byen?

  Til Poul W : som man sår, så høster man (give røvfuld, forhåbentlig få et par stykker igen)

  Til alle jer brokkehoveder : tag dog at behandle de stakkels unger, med samme respekt som i forventer fra dem. Så vil i sikkert møde nogle helt andre unge mennesker.

  Ingen af jer fromme har nogensinde hejst havelåger eller juletræer op i flagstænger, ingen har nogensinde gået på mol i nabolagets haver, altid gået på dydens smalle sti..

  Pas dog på i ikke bliver kvalt i jeres glorier, og få jer et liv

 • Jeg havde oplevelsen af de unge mennesker, på skateboard mm, i Fakta. De var ubehøvlede over for alle der bad dem dæmpe sig, eller lade være med at skate inde i forretningen. Det må høre op
  Steffen Jensen

 • jeg er ked af den mudderkastning, mit indlæg til forældrene til børn / unge som benytter Kulturhuset om aftenen har skabt, det hjælper ikke at skælde hinanden ud her, det kommer der ikke noget positivt ud af.Jeg har intet imod de unge opholder sig indendøre, blot skal de overholde spillereglerne ( hvis sådanne ellers findes på stedet ). Alle skal kunne være trygge i de fine omgivelser, og alle skal tage medansvar. i dette tilfælde er det efter min mening FORÆLDRENE til de unge der må træde i karakter. ansvaret er i sidste ende DERES.og JO der er mange søde og skønne unge mennesker til, synd at deres kammerarter ikke lærer af dem. Med håbet om plads til alle både ældre og unge. Else Vernersen

 • Poul w .. Nej det er mit barn så ikke, men jeg er en forældre der også ved hvad der foregår dernede… så synes du skal pakke dine kommentar sammen og måske sætte dig ind i hvad der foregår.!

 • Lige en lille sød historie, nok nok fra sidste efterår.
  En mandag aften var jeg til kor, i pausen er jeg lige ude og trække lidt frisk luft, da jeg ser en ung mand på ca. 13-14 år, han ligger helt stille på en af ramperne, og han er alene. Jeg står lige og holder øje med ham et par minutter, hvorefter jeg går hen til ham, spøger ham om han er ok, hvortil han svarede ” jo jo jeg har det fint, tager bare et lille hvil” så kom de bevingede ord ” men tak fordi du spurgte”.
  Jo jo, De kan godt, de unge mennesker…..

 • Der er hvis nogen misforståelser der skal rettes op på – der har været så mange klager over børn/unge mennesker der huserer på Kappelborg om aftenen, at det må frem. Rengøringspersonalet møder op og må fiske hele toiletruller op af toiletterne o.s.v. Et lang række bruger af huset får kun flabede svar, når de prøver at rette op. Det ender vel med at Kommunen, lader der bliver låst af om aftenen. Der er mange foreninger der bruger Kappelborg om aftenen. De bliver sorteper – fordi der er nogle enkelte unge mennesker der har misforstået kulturhuset og benyttelsen heraf. Så alle der føler sig ramt – må prøve at se hvad der egentlig sker om aftenen – jeg kommer jævn tit forbi Kulturhuet i dagtimerne – og det er en fornøjelse og se hvordan vores unger hygger sig i dagtimerne. Selv morfar – tilJohn Frederiksen jeg har børn og børnbørn og kommer selv fra en stor familie, men fik en ordentlig opdragelse, hvor man lærte at opfører sig ordentlig når man var uden for hjemmet

 • Syntes det er helt kanon at de unge har fået den plads foran skolen.
  Har tit gået forbi med mine hunde også i de sene aften timer og der er endnu ikke nogen der ikke har vidst hensyn når man er kommet med en hund, de har altid været flinke til at holde afstand eller kommet over og sagt pænt hej til hunden.

  Selvfølgelig skal de ikke ødelægge noget, men er det ikke lige en hård nok tone at komme med i et offentlig rum? De unge får altid skylden og de gamle sidder bare og skaber sig foran deres computer eller bare snakker for at holde sig vågen.
  Måske i skulle komme med lidt positivt til de unge i stedet for at skabe jer sådan.
  Man kan godt komme med en pæn hentydning istedet for at komme med smarte bemærkninger.

  Må indrømme at hvis nogen kommer med en smart bemærkning om hvordan jeg gør dit og dat, så blokere jeg fuldstændigt og så kan folk bare rende mig !

  Ved at alle der er på pladsen de elsker den og de vil meget nødigt miste den.

  Poul Wenzel, du skulle selv have en røvfuld for dine flabede kommentarer, at det voksent menneske kan komme med sådan nogle udtalelser, det overasker mig !

  Mvh Morten

 • Jeg er selv mor til et barn, der opholder sig meget på både rampen, og også indenfor på kulturhuset, jeg mener da selv vi har givet ham en god sund opdragelse, han er hverken kriminel eller det der er værre, han er en ganske almindelig dreng, der hygger sig med de andre skønne børn der bruger stedet, og hvor er det skønt at se og høre der er kommet liv i byen, og hvor er det dejligt at tale med turister der roser vores unge mennesker for at de drager omsorg for hinanden og at de tager godt imod vores gæster det også benytter faciliteterne.
  Selvfølgelig, skal de behandle tingene med respekt, og også udvise respekt for andre der benytter huset, og gør de noget forkert skal de selvfølgelig have det af vide, men på en ordentlig måde. jeg er måløs over tonen herinde, jeg bliver harm over at læse en kommentar om at man er klar til at give børn en røvfuld, hvad bilder du dig egentligt ind Poul, og bagefter anklage en forældre på den måde du gør, hvor er det barnligt og latterligt !! Kommentarer om børn der er for sent ude på hverdags aftner! hvem har bestemt det er forsent?
  Der er ingen tvivl om at alle os der har børn der benytter faciliteterne tager en snak med vores unge mennesker, det er i alles interesse at vi alle hjælpes ad med at passe på huset og rampen.
  Jeg har ofte været dernede, og der er aldrig nogen der har været flabet eller grov over for mig, men jeg stiller mig heller ikke bedrevidende med løftet pegefinger og skælder ud, og hvis det er sådan vi møder de unge mennesker, er det måske ikke så mærkeligt at man får et flabet svar tilbage. Hvis tonen herinde også er den man bruger overfor børnene ja så ved jeg snart ikke ………

 • L. Andersen kære mormor eller farmor – det er slet ikke dit barnebarn på 10 år – det er nok lidt ældre der om aftenen gør Kappelborg lidt usikker (ikke i dagtimerne). På det tidspunkt er alle døre åbne og ingen pedel til at holde opsyn – så vidt jeg ved lukker dørene ved 22tiden. Men mon ikke pedellerne ved hvem ballademagerne er – disse ballademagere vil være skyld i at Kommunen ikke mere vil lade dørene være åbne om aftenen. Når du får et flabet svar fra et ungt menneske – hvad siger du så? Det er ikke lang tiden siden – jeg fik et flabet svar fra en ung pige på 16/17 år – jeg var stum – og en på min egen alder – sagde – sådan er det i dag.

 • John Frederiksen

  Til Paul Wenzel kunne du ikke holde fri i en måned hvor du ikke kommenterer på alt du ikke har forstand på, tror vi er mange der har det ønske

 • Som sædvanligt, når der endelig er blevet taget initiativ til noget godt, så skal der “brokkes” !!!! Det kan da ikke passe at vore unge mennesker heroppe, er værre end andre steder. Jeg tror næppe at de er så slemme som der bliver beskrevet her, og jeg mener at de unge lige skal have en chance for at bevise at de godt kan besøge skaterbanen osv. uden ødelæggelse og hærværk. Jeg har selv et barnebarn på 10 år som, dagligt, besøgte skaterbanen mens han var på ferie heroppe, og han elskede det. Endelig er der lavet noget godt for de unge mennesker, og det skal vi helst bibeholde. Jeg vil give Henriette ret i af jeg håber de voksne huskede at tale pænt til de unge mennesker, for gør man ikke det, ja så ved vi alle jo at det virker “modsat”. Håber at de unge mennesker for lov at beholde deres “legeplads”, for sådan en har vi manglet længe.
  Og til Paul Wentzel, jeg syns altid du kommer med flabede bemærkninger, og dem kan vi altså sagtens undvære.
  Mvh. L. Andersen

 • Man skulle virkelig tro at det er en omgang ganske forfærdelige unge mennesker vi har med at gøre der både er halvt kriminelle, uden ordentlige forældre og virkelige farlige…. Hold da op sådan hænger virkeligheden jo ikke sammen men gad vist hvor mange af jer der i virkeligheden har oplevet det hele så slemt som i beskriver det ????
  Når jeg ser på de unge mennesker ser jeg ganske normale børn der har det godt med hinanden, er hjælpsomme, hensynsfulde og som virkelig hygger sig med hinanden og jo jeg ser skam også mange forældre der lige er nede at tjekke at alt går som der skal så det er ikke kun pædagoger der opdrager på de unge mennesker. Ja de hygger sig også indenfor en gang imellem og det kan da også godt være at de er lidt højt rystende og nogle gange ikke helt kender grænsen men det er vel helt normalt når man kun er et barn…. Eller hvad. Nu vil jeg spørge mig selv om de voksne der har haft kontakt til disse unge mennesker om de huskede at snakke pænt og prøvede at forklare disse såkaldte bøller på en ordentlig måde hvordan man skal opføre sig…. Jeg er helt sikker på at alle kan føle sig helt sikre ved at færdes i og omkring kulturhuset for de er ikke farlige … Og ja der er skam overvågning og det ved de unge godt 😉

 • Til Karina Nu kunne jeg ikke drømme om, at slå et barn – men jeg kan forstå, at det er dit barn der render rundt og forøver mindre hærværk – sikke en opdragelse du har givet dit barn. En kommende hærværksmand.

 • Anders Toft Hansen

  Kan vi gøre det bedre ?
  Som en forældre der opholder sig på skaterbanen vil jeg lige kommenter på nogle af disse indlæg.
  Jeg startede med at skrive ” kan vi gøre det bedre” Ja det kan vi og vi er en del, ikke bare ansvarlige forældre men forældre der nyder dette dejlige sted og at være der sammen med vores børn.
  Vi har på ingen måde interesse i denne opførsel fra nogen, men når man opholder sig dernede er der faktisk dialog med de unge og de ” store slemme” viser faktisk omsorg/ hensyn for de små.
  Der bliver fremført at de bruger bibliotket – ja det er da dejligt måske dette kan føre til at de engang låner en bog!!!!.Self. skal alle være der, er i klar over prisen på sådane løbehjul, de løber nemt op i flere 1000′- så de unge prøver faktisk at tage ansvar for deres ejendele, kan vi finde en løsning på dette feks så de ikke køre på løbehjulet når de er på biblioteket for at tjekke facebook mm. Og ja de hygger i forien spiser en pizza og sidder i ly for vejret, er biblioteket kun for ” jazz & vin, nej det er for alle og at der er liv på biblitoketet er der vist ikke mange steder de kan prale med dette, Personalet dernede er også meget behjælpelige overfor de unge og ja det skal de unge lære at værdsætte.
  Så min opfordring er: lad os gå i dialog med de unge – lad ssp’en være deres talerør han har en god kontakt og At de i samspil med de ansatte finder et fornuftigt regelsæt så der er plads til alle. Så når i efterlyser forældrene, så er vi der og vi vil gerne gøre det bedre 🙂

 • Mig bekendt er der både overvågning og SSp konsulenten er inde over plus at kommunen er kontaktet og ungdomsskolen igang med at finde ud af hvad der skal gøres!!
  Og til dig Poul w så synes jeg sku ikke det var en smart kommentar!!!!!! Nu kan jeg jo godt bekymre mig for om du kunne finde på at gå ned og slå mit barn!!!

 • Per Kempff-Nordkap

  Utak er verdens løn – siger man. Jeg tror, at vi er mange, der ikke forstår, at de unge der skejer ud ikke er taknemlige over, at vi( altså dig og mig, kommunen ja os alle sammen) har givet dem meget bedre muligheder end før for, at de kan udfolde sig med noget,de har lyst til.

  Lege- og skaterpladsen er en rigtig stor succes, men vi er ikke opdraget til selv at sætte grænser for os selv – det er jo ikke kun på Kappelborg der bliver svinet, ødelagt, larmet og talt uhøvisk tale.

  Det sker med mange af debatindlæggenes fædre og mødres hele billigelse på andre områder.
  Der, hvor det handler om vore egne unge mennesker er tonen noget anderledes.
  og med god grund. Vi skal ikke tolere, at de fællesgoder bliver ødelagt, at de fælles muligheder for at udfolde sig bliver indskrænket – fordi( ja det er jo altid kun en lille flok, der ødelægger det for de mange) nogle unge, nogle børn og nogle voksne ikke vil give tilbudene lov til at udfolde sig.

  Jeg synes overvågning af Kappelborg i vid forstand vil være en god idee, hvis det betyder, at der er nogen, der tager en snak med dem, de kan se, ødelægger det for de mange – vor børn og unge for ikke at sige gamle skal kunne færdes frit.
  Det er ikke kun os voksne, der bliver forulempet, det bliver de lidt mindre børn også og det er ikke rimeligt
  Sæt overvågning op for en tid og lad SSP-medarbejderen se båndene rutinemæssigt igennem. Tag en opfølgende snak med de unge, der ikke opfører sig hensigtsmæssig.

  Det er også muligt for kommunes sagsbehandlere at pålægge forælder til børn og unge, der har behov for følgeskab til fritidsinteresser, at følge børnene

  Men lad os tale med lille stemme – det er tit tilstrækkeligt

  Med venlig hilsen

  Per Kempff-Nordkap
  http://www.liste-h.dk

 • Aase Lindbøgh Nielsen

  En skandale, at vores dejlige Kulturhus bliver behandlet uden respekt, og at de unge “lømler” bare er ligeglade, og flabet, når nogen forsøger og sige noget til dem, det ender jo med, at ingen børn/forældre kan være på legepladsen uden og blive generet. Jeg har med egne øjne en sen aftentime midt i ugen set, hvor mange unge der var på pladsen, de skal vel op og i skole?

  Det er fint vi har fået en skaterplads, men pladsen kan nemt udvikle sig i uheldig retning.

 • Når skateboard løbehjul og rulleskøjter er væk må forældrene vide hvor deres børn opholder sig oG måske køre ned og sådant lidt diskret følge hvem som laver de skidt strejer og gribe ind og få dem stoppet en gang for alle men det er jo nok sådant at forældrene siger til hinanden det behøver vi ikke at køre ned til for det er bestemt ikke vores børn som gør disse ting. Så hvis der ikke findes ud af hvem det er så luk og sluk dernede kl 17 i vinter halv året og kl 20 i sommer halv året kan måske være det hjælper men tror det desværre ikke ..

 • Hvad med et overvågnings kamera,. Så kan man vel se og få fat i de ansvarlige. Så træls, at nogle få skal ødelægge det for alle andre.

 • Jeg kan kun give Rikke ret, det er ikke de ansatte på kulturhuset der skal opdrage på de unge mennesker. Der er så meget oppe i tiden med frivillig arbejdskraft. Dette kunne måske etableres i form at vagtværn så de bruger der benytter biblioteket kan føle sig tryg. Men i bund og grund er det utroligt at det kan være nødvendigt.

 • Hvad med om en af forældrene på skift til de unge mennesker som bruger Kappelborg melder sig ” passer” de unge . Forældrene MÅ da vide hvor deres børn er.
  BARE et forslag……

 • Endnu en der er enig med Else. Jeg har også selv oplevet de unge mennesker,
  som er total lige glade med andre mennesker.
  Og ved også at mange af de “små børn” som leger på legepladsen ofte er blevet generet af de “store”, og især hen under aften.
  jeg tænker også på, at de unge mennesker hærgen kan blive en dyr affære for os almindelige skatteborger i Frederikshavns kommune. Nogen skal jo betale for oprydning og så videre.

 • Så vidt jeg ved bliver der ryddet op hver morgen af pedellerne, og det kan ikke være deres ansvar at opdrage på ungerne, det er forældrene, der skal få sig en snak med deres børn.

 • Christian Petersen. Ringkøbing.

  Jeg har nu haft min ugentlige gang på Kappelborg gennem den forgangne sommer, og gang på gang set vilken behandling faciliteterne bliver udsat for, og det er ganske utroligt, at der ikke bliver grebet ind overfor den aktivitet.
  Det er de samme unge mennesker der bruger huset som Varmestue, og det kan ikke være meningen.

 • Er det tilladt, at give en røvfuld, så er jeg med,

 • Helt enig.
  Det er dælme på tide, at der bliver taget affære.
  Skateboard, løbehjul, rulleskøjter, ghettoblaster m.v.høre ikke til her.
  Hvor er de ansvarlige, direktør og vicevært m.v., der må og skal sætte regler for, hvad man må, og mindst ikke må. Ligeledes er bordtennis i kælderen ikke smart.
  Sæt støjdæmpende glas op mellem bibliotek og foyer, dobbeltdør mellem gang og foyer med kode som til bibliotek samt kamera der aktiveres udenfor åbningstid.
  Super godt med læsesal med tidskrifter, her er der ro til læsning.

 • ja det er helt forfærdeligt
  Hvor/hvem er forældrene ?
  Er disse unge oplært/undervist/opdraget af pedagoger
  De førstecskader jeg så på stedet var festivalen bankede fede pløkker i asfalten uden hæmninger de syntes ikke engang det var forkert . Og det blev enda gentaget igen i år
  Desvære ingen har respekt for andres eller andres glæder
  Forældre ansvar frem for vagtværn
  Camera vil nok være perfekt og så udsende regning eller udstille disse
  Det ku jo være der var kultur i det umulige

 • axel christensen

  Ja, her må gode kræfter med,om dette fine kulturhus skal bestå standsmæssig.
  Thi dagens ungdom, har gerne intet/liden respekt for fremgang&vækst til opbygning af bedre miljø i byerne. Forældre er fraværende, skoler har også ansvar at lære dem gode holdninger. Hvis ikke, vil vi miste glæden over at ha trivelige lunger i vore byer. På Kappelborg, kan måske Frivillige melde sig som vagter, vise initiativ på skift nogle timer iblandt?? Som gammel Skagen-Ven, tror jeg Alle ville tjene på dette i længden. Lykke til videre…Kulturhuset Lenge Leve../ axel.

 • helt enig med else værnersen
  kunne der blive noget med vagtordning
  er jeg klar til at tage en tørn
  hilsen pauli olesen

 • Ja vi er mange der er enige med dig Else Vernersen, jeg har selv været lidt i klint men 4-5 stykker , og de er rigtige frække disse unge mennesker ,de smider om sig og spøger man om ikke det kan rydde op efter sig får man svaret at det kan man sku selv gøre. Er der ingen opsyn eller visevært det kan tage sig af det.
  Det er sørgeligt at opdragelse er en mangelvare nu om stunder.

 • Flemming Christensen

  Helt enig!
  Der er ikke altid rart at opholde sig i Kulturhuset om aftenen.
  Cykler, skate boards, rulleskøjter osv bruges overalt – sågar på biblioteket!
  Til tider kan man føle sig lidt utryg.
  Det er sørgeligt, men måske er det nødvendigt med en form for vagtordning. Dette kunne måske kombineres med Skagenhallen?

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hærgen på Kappelborg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER