Det handler om troværdighed

Det handler om troværdighed

27. september 2013 - kl. 11:23 - af

Sådan skrev en borger forleden efter forligs parternes budget blev kendt.

Ja det gør det, og det handler om at sætte retning.

Det handler ligeledes om at lave et budget, man kan stå inde for politisk.

Det har vi gjort.

Flere gange er det nævnt, at de to store kerneområder socialområdet og børne- og ungdoms udvalget områder har store udfordringer. Det er disse, vi har fokuseret på.

Vi sagde, vi ville prioritere disse områder, og det har vi gjort.

Holder budgettet? Ja rammerne er udstukket, og det skal holde. Vi har sat retningen.

I forligs kredsen er vi meget bevidste om betydningen af, vi har anstændige forhold på de traditionelle kerneområder, og det har samlet os.

Vi er dog ikke blinde for betydningen af gode rammer for turisme, forenings- og erhvervslivet.

Vi har ikke barberet de områder. Vi er helt bevidste om kommunens fire vækstspor. Derfor er bl.a. Energibyen heller ikke sparet væk. Rammerne skal være gode for erhvervslivet. Og rammerne for at være bosætnings kommune skal også være der. Netop derfor har vi prioriteret, som vi har. Hvis rammerne er gode for erhvervslivet, kan der skabes job og vækst, og så vil folk også gerne bo her.

Vi har inviteret de øvrige partier til at bidrage til budgettet.

Alle er velkomne til at bidrage med kritik – såvel positiv som negativ. Vi lærer hele tiden.

Kommunal politik handler ikke om byrådsmedlemmers sårede følelser. Det handler om vores kommune, de ansatte og borgerne.

Birgit Hansen

Borgmesterkandidat

Socialdemokraterne

 

14 kommentarer til “Det handler om troværdighed” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

14 kommentarer til “Det handler om troværdighed”

 • Chresten Sloth Christensen

  Størrelsen og prisen på den offentlige sektor er til evig diskussion. Der findes økonomer og andre, der mener, at de nordiske landes uomtvistelige succeser bl.a. netop skyldes deres måde at yde offentlig service på. Og til syvende sidst afhænger størrelsen jo af, hvad vi selv forlanger af kommunerne, regioner og stat, og hvad vi selv vil gøre. Størrelse og pris hænger sammen.

  Og konkurrenceproblemet var vel ikke større for Hartling end for samtlige Anker Jørgensen regeringer gennem 70´erne, så derfor ses det, at Anker Jørgensen – modsat den gængse fortælling – havde fint styr på økonomien i forhold til alternativet.

 • Søren Kristiansen

  Chresten jeg er ikke stiv i den slags historie, men fandt dog denne

  http://www.denstoredanske.dk/Danmarkshistorien/Lavv%C3%A6kst_og_frontdannelser/En_bygning_sl%C3%A5r_revner/Konjunkturkn%C3%A6k/Smal_regering_og_%E2%80%9Esorte_forlig%E2%80%9D

  Historien viser at Hartling kæmpede med nøjagtig det samme som vi gør i dag.
  Dårlig konkurrenceevne og en alt for dyr offentlig sektor.

 • Per Kempff-Nordkap

  Det danske samfund er stor tak skyldig til både Socialdemokraterne og den danske fagbevægelse for, at vi er blevet, som vi er – det mener jeg, er uden for al diskusion – men der er også andre der skal takkes – men lige her hos os, efter vi er kommet ind Frederikshavn Storkommune, er der vist ikke meget at takke for, hverken socialdemokraterne eller venstre – det være sig Sørensen eller Møller.
  Jeg tror, at de dårlige resultater er ligefrem proportional med den dårlige, ubehagelig og til tider uforskammede tone, der hersker i de øverste lag i vor kommune.
  Kommunen står overfor så store opgaver, at det burde være indlysende at alle trækker i arbejdstøjer for at finde de mest skånsomme og fremadrettede løsninger
  Med venlig hilsen
  Per Kempff-Nordkap
  http://www.liste-h.dk

 • Chresten Sloth Christensen

  I de økonomisk yderst vanskelige år i 70 ´erne (oliekrise, ungdomsarbejdsløshed mv.) havde vi mellem Anker Jørgensens regeringer en kort stund i 1975 en smal Venstreregering under ledelse af Hartling.
  Prøv at undersøge dens økonomiske resultater, og I vil blive nødt til at give Kurt ret. Den eneste borgerlige regering, der fik styr på økonomien – vel at mærke efter oliekrisen – var Schlütters regering, men her sad Det Radikale Venstre forresten også med ved bordet!!

 • Søren Kristiansen

  Stens kommentar handler ikke om skylden for finanskrisen. Der tror jeg nu nok der er ting vi kan blive enige om.
  Den handler om socialdemokratiets evne (eller mangel på samme) til at føre en ansvarlig økonomisk politik.
  Sten kommer med sin vurdering, og så ville det klæde dig at komme med modtræk, i stedet for at forsøge at dreje debatten ind på noget helt andet.

 • Peder Kristiansen

  Kære Søren
  At vælge ikke at kommentere på Sten Schous sludder kan altså dårligt sidestilles med at være enig med ham. Finanskrisen blev udløst af en ekstrem grådighed i bank- og finanssektoren, hvor alt blev tilladt og tilskyndet i jagten på bonusser … i dag er bagmandspolitiet så i gang med at redde trådene ud mens almindelige borgere og virksomheder sidder tilbage med regningen … meget kan du beskylder Socialdemokraterne for, men finanskrisen hviler godt nok på liberale skuldre!
  mvh
  Peder

 • Kurt kirkedal Jensen

  Søren der visse ting man næsten ikke orker at svare på. Hvad angår hvilke partier der er mest økonomisk ansvarlige vil jeg blot henvise til tidligere nationalbankdirektør Erik Hoffmeyers erindringsbog.
  Uanset hvor mange og hvor meget det bliver dokumenteret at de borgerlige er mere uøkonomisk end Socialdemokraterne vil folk som Steen og desværre også de danske medier fortie og misinformere om dette emne
  Du kan da for pokker ikke efter de to venstre statsminister Rasmussen kørte landet økonomisk i sænk stadig hoppe på den vogn Steen Schou fremturer med
  Mange hilsner
  Kurt Kirkedal Jensen

 • Søren Kristiansen

  Den som tier samtykker, så vi må formode at Kurt Kirkedal er enig med Steen Schou i hans betragtninger, omkring Socialdemokratiets økonomiske politik.

 • Kurt kirkedal Jensen

  Kære John,
  Du er desværre helt galt på den når du vil have et folketing og byråd på samme måde som en koncernbestyrelse. Derudover henviser du til din “Guro” hr. Aamund
  Du skal huske på at et demokratisk forum som byråd og folketing ikke skal generere overskud, men skal have budgettet til at passe. En forretning skal udbetale overskud og generere profit, hvilket er helt OK. En virksomhed træffer sine beslutninger bag lukkede døre og skal kun stå til ansvar over for aktionærer og bestyrelse. Et folketing og byråd skal træffe alle beslutninger for åbne døre, et folketing og byråd skal repræsentere alle egne af landet og alle befolkningsgrupper. Jeg hørte godt hr. Aamunds populistiske og nedgørende udtalelser om folketingsmedlemmernes manglende erhverserfaring m.m. Det er desværre typisk for en kanal som TV 2 med disse populistiske programmer hvor de forsøger at forenkle alvorlige problemstillinger ved brug af halv politikere som hr. Aamund jo er.
  Jeg er enig med dig i, at vore politiske forums en gang i mellem kan virke sløve, uerfarne og debatterne lidt skæve, men tro mig det er langt at foretrække end det hr. Aamund gør sig til talsmand for
  Med venlig hilsen
  Kurt Kirkedal Jensen

 • I den socialdemokratiske bevægelse ser man sig selv som den helt store økonomiske frelser. Vi husker vel alle en Anker Jørgensen, som gældsatte landet ud over alle grænser. Han måtte til sidst give op, og i afmagt smide tøjlerne.
  Under ledelse af Svend Auken fortsatte overbudspolitiken, indtil han blev smidt på porten.
  Under ledelse af Poul Nyrup Rasmussen kom der mere styr på økonomien, men det kan vi nok takke Radikale for.
  Et næsten enigt folketing folketing, undtagen kommunisterne (Enhedslisten), besluttede sidst i 90’erne, at staten gæld skulle være væk i 2010.
  Under ledelse af Anders Fogh, blev der høvlet kraftigt at statsgælden, så meget, at socialdemokraterne, i opposition, konstant råbte på øget offentligt forbrug, glemt var den økonomiske ansvarlighed.
  I 2008 kom så finanskrisen, en krise, som man i den socialdemokratiske bevægelse mente Anders Fogh ene og alene var ansvarlig for, og det på trods af, at hele verden var ramt.
  Under valgkampen i 2011 havde man konstrueret en såkaldt ” fair løsning”, hvor der blev lovet guld og grønne skove, hvis blot man stemte S og SF. Virkeligheden blev dog en anden, da man omsider fik regeringsposten. Nu havde man pludselig en finanskrise, samme finanskrise, som man havde “glemt” alt om i valgkampen og tiden i opposition. Selv talskvinden for den sociale massegrav, Mette Frederiksen, måtte krybe til korset og erkende, at alt ikke var så rosenrødt, som man havde foregivet vælgerne under valgkampen.
  Den økonomiske ansvarlighed i dagens regering ligger ene og alene hos Radikale. Var “fair løsning” ført ud i livet, havde vi kørt med 3-cifrede underskud på statsfinanserne.
  Om kommunens budget så kan holde, bliver spændende at se. Sidste gang S stod for budgettet, endte man med et underskud på 150.000.000kr.

  Hilsen
  Sten Schou

 • John Nebbelunde

  Det handler om troværdighed skriver Birgit Hansen ligeledes, – ja det gør det sandeligt, derfor skylder jeg måske også at forklare mig tydeligere.
  Jeg har intet imod socialdemokrater, der findes sikkert mange dygtige mennesker i den gruppe.

  Men jeg har det ligesom min “Guru” erhvervsmennesket Asger Åmund, at der er 100 mandater for meget i folketinget, – disse er jo kun karriere politikere uden nogen egentlig erhvervsmæssig indsigt overhovedet.

  Vi er på vej til et kommunalvalg og vi borgere bliver nu tudet ørerne fulde af valgpropaganda og løfter som ikke kan realiseres i virkeligheden. Vi ser det hver gang.

  Vi ser også, at når der skal træffes vitale beslutninger for at redde en økonomisk trængt kommune som Frederikshavn, – så går der gerne Partipolitik i det, – til skade for byen og borgerne, – det er hvad jeg kalder “rent tidsspilde” for selv om der er en tendens til at de enkelte lokalpolitikere ønsker at promovere sig selv eller sit parti og derved sætte et fingeraftryk på en afgørelse, – så har man jo embedsmændene der sikkert er lidt klogere.

  Så kære lokalpolitikere eller “byrødder” tag erhvervsbrillerne på som var I en “koncernbestyrelse” og tænk lidt mere forretningsmæssigt – end hvem der nu skal være borgmester. Det kunne måske hæve kommunens økonomiske grundlag?

  Med venlig hilsen
  J.Ne.

 • Kurt kirkedal Jensen

  John det er helt OK at være uenig, men kunne du ikke bruge en mere Urban tone. Birgit tak fordi du tog teten og fik forhandlet et fornuftig budget på plads. Nu er der jo intet nyt i at de borgerlige forsøger at fremstå som dem der er økonomisk ansvarlig og vi fra S det modsatte. Hvis vi ser tilbage og gider sætte os ind i historien, er kendsgerningerne det stik modsatte. Helt galt gik det under de to borgerlige Rasmussen. Du skal vide Birgit at jeg er hamrende stolte over både dig og vores statsminister
  Mange hilsner
  Kurt Kirkedal Jensen

 • PS. I farten kom der et ekstra “så” på, – det er en tyrkflejl som sker selv i de bedste familier 😉
  J.Ne

 • Det er som at høre Helle Thornings klamme tirader fra en talerstol.
  Hvad med om du tør foreslå en sænkning af byrådets mandattal fra 31 til de 19 lovpligtige, så ville der være færre til at tærske langhalm ved byrådsmøderne og I kunne måske opnå hurtigere resultater. Og så så kunne der måske blive råd til et par varme hænder mere på plejehjemmene – det bliver der brug for.

  Mvh.
  J.Ne

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Det handler om troværdighed' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2023 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER