Stor tilfredshed med nordjyske kystferiebyer

Stor tilfredshed med nordjyske kystferiebyer

1. oktober 2013 - kl. 10:20 - af

Turister på besøg i Nordjylland er meget tilfredse. Sådan viser en ny analyse, der i løbet af sommeren har taget temperaturen på turisternes oplevelse af ferieopholdet i Nordjylland. Men analysen peger også på, at Nordjyllands styrker skal udnyttes endnu bedre for at få ny vækst i kystturismen.

Det er de nordjyske kystbyer der topper listen i en ny analyse af turisternes vurdering af danske kystferiebyer. Lønstrup, Klitmøller/Vorupør og Skagen scorer toppoint i den landsdækkende undersøgelse, der omfatter 28 kystdestinationer i Danmark. I gennemsnit scorer de nordjyske kystdestinationer 9 ud af 10 mulige, når turisterne skal bedømme rammerne om kystferien.

I alt er 6.000 turister blevet interviewet under deres sommerferie i en af de 28 kystbyer. Heraf tæller analysen 2.400 turister, som har holdt ferie i en af de nordjyske feriebyer Lønstrup, Klitmøller/Vorupør, Skagen, Løkken, Blokhus, Hals og Øster Hurup. Analysen er gennemført af SFI Survey for Videncenter for Kystturisme og VisitNordjylland.

Turisterne stiller krav

Det er især kysten, naturen og den venlige befolkning, turisterne glæder sig over. Derudover er der pæn tilfredshed med turistinformationen og byernes børnevenlighed.

Til gengæld halter kystturismen bagud, når det gælder vurderingen af bymiljøerne, kvaliteten på restauranter og overnatningssteder og udbuddet af aktivitetsmuligheder i bycentrene.

– Analysen viser at vi har nogle af landets bedste kystbyer i Nordjylland, og det er vi meget stolte af. Men vi har også nogle udfordringer i kystturismen, som vi skal tage alvorligt, hvis vi vil være med i konkurrencen om de internationale feriegæster, forklarer Lars Enevold Pedersen, direktør hos VisitNordjylland.

Klar til at løfte opgaven

Netop kystbyernes internationale tiltrækningskraft er et vigtigt succeskriterium for dansk kystturisme i fremtiden. Dette er da også baggrunden for analysen, der gennemføres i et samarbejde mellem de EU-støttede projekter ”Kystbyer i Vækst” og ”Særlige Feriesteder” med henholdsvis VisitNordjylland og Videncenter for Kystturisme i spidsen.

Projektet ”Kystbyer i Vækst” skal netop være løftestang for udvikling i kystbyerne gennem revitalisering af kystbyernes bymiljøer og fysiske faciliteter, udvikling af stærke profiler for de enkelte destinationer og sikre et endnu bedre serviceniveau over for gæsterne.

– Denne viden om vores gæsters oplevelse af kystbyproduktet er et væsentligt bidrag til kystturismens arbejde med konceptudvikling i fremtiden, og det er samtidigt et vigtigt redskab til at målrette indsatsen af arbejdet på destinationerne i de kommende år, uddyber Lars Enevold Pedersen, som understreger at VisitNordjylland er klar til understøtte de lokale destinationer i at løfte opgaven.

Turisternes tilfredshed med nordjyske kystbyer

På en skala fra 0-10

• Lønstrup: 9,5

• Klitmøller/Vorupør: 9,4

• Skagen: 9,3

• Løkken: 9,2

• Øster Hurup: 8,6

• Blokhus: 8,6

• Hals: 8,4

• Gn.snit Nordjylland: 9,0

• Gn.snit Danmark: 9,0

Yderligere information:

Læs analysen her: http://www.visitnordjylland.dk/sites/default/files/asp/visitnordjylland/Presse-Erhverv/PDF/Rapporter/kystturisters_tilfredshed_juli_og_august_vers_1.1.pdf

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stor tilfredshed med nordjyske kystferiebyer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger