Indlæg fra Bjarne Kvist

Indlæg fra Bjarne Kvist

2. oktober 2013 - kl. 15:37 - af

Pia Karlsen antyder i et indlæg i Skagens Avis, at lokale socialdemokrater utålmodigt har ventet på at kaste sig frådende over Venstres budgetforslag for at fremstille det som utroværdigt.

Jeg må konstatere at det er helt unødvendigt, for det klarer Pia Karlsen fint selv!

For når Pia igen og igen bryster sig af sin uanmeldte og ulovlige indtrængen i ældres private hjem og hævder det har været en øjenåbner for hende som betyder at Venstre vil tilføre midler til ældreområdet, er det jo i den grad utroværdigt og direkte i strid med sandheden!

Det er korrekt at Venstre med den ene hånd tilfører 41,8 millioner til ældreområdet over de næste fire år, men det er også et faktum, at man med den anden hånd i samme periode sparer ikke mindre end 84,8 millioner på socialudvalget budget, heraf langt det meste på ældreområdet!

Det kan som en ubehagelig parentes tilføjes, at Venstre i deres budgetforslag herudover lægger op til en besparelse på den kommunale hjemmehjælp i samme periode på 27 millioner!

Venstres budgetforslag er kort sagt en massakre på ældreområdet og hvor ville det dog klæde Pia Karlsen og Venstre åbent og ærligt at forklare borgerne de reelle konsekvenser istedet for at lave et skønmaleri som intet har med virkeligheden at gøre!

Det Venstre, som for fire år siden gik til valg på “økonomisk genopretning” og i den forløbne byrådsperiode har forøget kommunens gæld med ikke mindre end 400 millioner og formået at gøre os til den kommune i landet der har den dårligste økonomi, skoser nu Socialdemokraterne for at fremlægge et useriøst budgetforslag.

Det skriger jo til himlen!!

 

Med venlig hilsen

Bjarne Kvist

 

16 kommentarer til “Indlæg fra Bjarne Kvist” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

16 kommentarer til “Indlæg fra Bjarne Kvist”

 • @ Peder Kristiansen
  Kommunen har prioriteret nye mursten på bekostning af kerneområderne såsom ældrepleje. Kommunene gældsforpligtelser vil ikke gøre det nemmere i fremtiden at finansiere disse kerneområder – og det er vel begrænset, hvor mange bygninger, der til stadighed kan sælges.

 • Peder Kristiansen

  @ Marie
  Det er jo netop derfor det gælder om at komme af med de tomme bygninger så vi sparer omkostningerne til vedligeholdelse og drift (varme) og i stedet får dem solgt fra så der forhåbentligt kan etableres nye aktiviteter i dem – her i byen har vi da en lukket skole og et bibliotek hvor det ville være skønt at se ny aktivitet.
  mvh Peder

 • @ Peder Kristiansen
  Nej, selvfølgelig ikke, men noget kunne tyde på, at pengene i kommunen først og fremmest bliver brugt til bygninger fremfor indhold og altså den nødvendige pleje af ældre. Er det ikke tankevækkende, at vi åbenbart ikke har penge til ældreområdet, medmindre vi kan sælge nogle bygninger? Ældreområdet er jo en nødvendig udgift.

 • Peder Kristiansen

  @Marie – skal vi forstå dit indlæg sådan at du hellere vil bruge pengene på drift og vedligehold af tomme bygninger end på pleje til de ældre ? … for det er jo de tomme kommunale bygninger der er tale om her …
  mvh Peder

 • Søren Kristiansen

  Bjarne tak for svar og tak for titlen.
  Var advaret om du har temperament og bliver sur når nogen presser dig, og det har vi så fået bevis for her.
  Det var dig der gav anledning til flere spørgsmål ved at bringe finansieringen af Kappelborg på banen.
  Jeg har kun stillet et simpelt spørgsmål og det er hvad de 400 mio. lånekroner er gået til.
  Er det så svært at svare på ?
  Har du så travl en hverdag at du ikke kan finde svaret, bør du nok overveje om du har tid til at sidde i byrådet.
  Om det er mig der er flittig eller dig (og andre politikere) der er dovne må du jo selv vurdere, men jeg syntes ikke de elektroniske medier bliver overbelastet af kommentarer og læserbreve.
  Godt valg, og ja jeg stillede op sidste gang, og i himlen hvor er jeg glad for jeg ikke kom ind i det cirkus.

 • Nu er det heldigvis sådan, Søren, at jeg, helt åbenlyst i modsætning til dig, har andet indhold i mit liv end straks at besvare læserbreve fra kommunens i særklasse flittigste læserbrevsskribent! Det er et faktum at debatter med dig på i alle medier får sit eget liv. Hver gang et spørgsmål besvares stiller du straks tre nye og altid med en negativ vinkel. Når så den du har kastet dig over vælger at afslutte en polemisk og nytteløs debat, er din udgangsreplik at her kunne man så heller ikke få svar!
  Det er et faktum, at du, Søren, for fire år siden opstillede til byrådet på Venstres liste med løftet om økonomisk genopretning. Du blev ikke valgt, men venstre fik borgmesterposten og magten til at rette op på økonomien. Det er jo som bekendt absolut ikke sket, tværtimod har vi oplevet en historisk stor gældsoptagning de forløbne fire år, og at du kan gøre det til socialdemokraternes skyld vidner lidt om seriøsiteten i dit indlæg! Og det blev så mit sidste indlæg i denne debat!

 • Det må være på grund af inkompetent ledelse af kommunen, at vi nu åbenbart er nået dertil, at det er nødvendigt at sælge ud af kommunens bygninger for at sikre den nødvendige pleje til vores ældre medborgere.

 • Søren Kristiansen

  Nå. Det var så heller ikke Bjarne der ville svare på spørgsmål.
  Forstår godt det er irriterende når nogen stiller spørgsmål, men vi er heldigvis nogle stykker der ikke falder for alt det valggas.
  Jeg må videre i min søgen efter en politiker der kan forklare hvordan tingene hænger sammen.
  Det bliver svært d

 • Søren Kristiansen

  Lig én ting mere Bjarne.
  Når jeg siger du går efter manden og ikke bolden, har det ikke noget med dine kontroverser med Pia at gøre.
  Det har noget at gøre med at det i har stemt for skal i også stå inde for, og det er derfor jeg spørger til hvad de 400 mio. er gået til.
  Mht. Kappelborg så er det en sjov måde at gøre det op på.
  Vi har penge med til Kappelborg, men regningen for et totalt nedslidt Idrætscenter må de to andre kommuner være med til at betale.
  Ingen af de gamle kommuner leverede en totalt nypoleret Yamaha. De afleverede hver i sær en gammel Puch der havde startproblemer.

 • Søren Kristiansen

  Bjarne det kan godt være du syntes jeg spørger dumt, men de 400 mio. gælden er forøget med er altså projekter vedtaget med Socialdemokratiske stemmer ?
  Hvorfor er Sundhedshuset uden for økonomien ?
  Kommunen ejer 47 %, og står vel derfor også med 47 % af regningen.
  Ikke kun på anlæg men også på drift ?

 • Søren det er altså et faktum at Erik Sørensen i forbindelse med kommunesammenlægningen var formand for sammenlægningsudvalget som skulle godkende alle økonomiske bevillinger år 1 og derefter borgmester de næste tre år, altså 4 år!
  Bortset fra sundhedshus Sæby som ikke er en del af økonomien, er de øvrige projekter du nævner alle startet op under socialdemokratisk flertal, så naturligvis ville jeg ikke stemme imod dem. Projekt Kappelborg var jo inden sammenlægningen financierer af gammel Skagen Kommune.
  At venstre nu pludselig efter fire år hvor de har haft borgmesterposten angiveligt vil rette op på økonomien efter at have mistet sit flertal, er jo ren valgkamp og paradepolitik uden indhold!
  Du hævder jeg igen og igen går efter manden istedet for bolden, og derefter at jeg ikke har sagt noget i fire år! Den er lidt svær at forholde sig til!
  Men hvis en politiker, som jeg åbenbart ikke må nævne navnet på, gentagne gange hævder at ville gøre noget for de ældre, og samtidig roser et budgetforslag som i den grad forringer forholdene for dem, vil jeg til enhver tid gå i rette med vedkommende. Det synes jeg, uanset hvor fornærmet du eller vedkommende måtte være, i den grad er at gå efter bolden!

 • Søren Kristiansen

  Bjarne Erik Sørensens regeringsperiode EFTER sammenlægningen var på 2 år. Ved ikke om du havde glemt det.
  Jeg tillader mig stille og roligt at spørge dig igen.
  Ville du have stemt nej til de ting der er bygget for de 400 mio.
  Syntes det er ret væsentligt at vide.
  Jeg skal ikke rose Venstre for deres håndtering af krisen for jeg syntes de kom alt alt for sent i gang med reformer der kunne dæmme op for følgerne.
  MEN da de endelig kom i gang stod oppositionen på sidelinjen og råbte massakre, som du gør nu, så jeg må sige det er altid nemt at påpege andres fejl mens det åbenbart er svært at indrømme egne.
  Du siger du vil samarbejde, men det klinger lidt hult når du igen og igen går efter manden og ikke bolden.
  Såfremt det hele har været så aht som du påstår, hvorfor er det så først nu du kommer frem med din kritik i pressen.
  Vi er mange der gerne ville have været mere informeret de sidste 4 år, men du har åbenbart blot ladet stå til og overladt til dine vælgere selv at finde ud af hvad der foregår.

 • Nej Sten, jeg ønsker bestemt ikke endnu en byrådsperiode med 16-15 afstemninger, uanset hvem flertallet består af, men et samarbejdede byråd bestående af så mange partier som muligt . Det tror jeg ærligt talt tjener vores kommune bedst!
  Jeg kan forøvrigt oplyse, at de tre kommuners samlede gæld, incl. Leasing og tilgodehavender fra forsyningen ved kommunesammenlægningen var på ca 640 mill. En gæld som var oparbejdet under forskellige politiske flertal i kommunerne gennem årene forud.
  I den første byrådsperiode efter sammenlægningen steg gælden, under Erik Sørensens ledelse med ca. 170 mill. og i denne byrådsperiode, under Lars Møllers ledelse, er gælden steget med yderligere 400 mill!
  Og uanset hvad pengene så i øvrigt er gået til, Søren, synes jeg unægteligt det er svært at få øje på den økonomiske genopretning som såvel Venstre som de Konservative gik til valg på for fire år siden!

 • Søren Kristiansen

  Jeg ved ikke om den nye skole, ombygningen af Rådhuset, Kappelborg, Sundhedshus Sæby er med blandt de 400 mio., men er de det er det så ting Bjarne gerne havde undværet ??????

 • 400 millioner, som Bjarne Kvist siger, er jo noget af en sum penge. Dog glemmer han, at SF også er med i flertallet. Men det skyldes måske, at han satser på at danne flertal med dem efter valget.
  Jeg læste forøvrigt i Nordjyske, at kommunens samlede gæld er på 1,2 milliarder. Det var et interview med Birgit Hansen.
  Hvem stå så bag de øvrige 800 millioner? Det kunne da være interessant at vide.

  Hilsen
  Sten Schou

 • Kære Bjarne

  Hvor ville det klæde dig at stoppe med at gå efter “manden” og bevæge dig efter målet. Enhver given lejlighed skal du bruge på at sætte mit navn i spil. Jeg ved ikke hvorfor. Der burde være plads til os begge i Skagen. Du må gerne beholde din “post” som “Skagens borgmester”. Alle ved jo, du er den eneste lokal politiker, med “virkelig” interesse for Skagen. Nå ja og så lige Liste H. Du fremstiller mig som en forbryder, der trænger ind i folks hjem. Hvad pokker bilder du dig ind. Jeg finder det på kant med at være injuriende.

  Vil du sige du aldrig selv, uden invitation, har besøgt en lokal institution: det være sig plejehjem, skole, fritidscenter og lign for at finde svar på spørgsmål?

  Når det er sagt…..i min optik vil S og SF tilføre børne- og social området en masse midler, der ikke findes. I Venstre, vil vi prøve at finde midler til at sætte ind, hvor der er virkeligt behov – bl.a de varme hænder på ældreområdet (uanset dine holdninger om vores fremsættelse af usandheder) ……men ja, vi må så finde pengene et andet sted.

  Jeres forsøg på at tilsvine Venstre og sætte os i bås med umenneskelige uhyrer, som kun har et mål….at nedslagte vore ældre i form af massakre, er i min optik udelukkende et halvhjertet forsøg på at fjerne fokus fra jeres egen “hop uden sikkerhedslinie”, hvor I vil sætte Kommunens økonomi helt ud på kanten af afgrunden. I vil øge serviceniveauet (ganske helhjertet og godt lyder det), men jeres finansering er fuldstændig utopi. Hvis I f.eks ikke får solgt tilstrækkelig af de bygninger til den forventet og budgetteret pris. Hvad så?? Så er det flot, at I har brugt pengene, men så bliver besparelserne da endnu værre. Vi bør have fokus på, at når vi vil bruge pengene et sted, må de findes et andet sted

  Du er i din gode ret til at fremsætte dine tanker om vores utroværdighed. Ligesom vi har svært ved at have tillid til jeres projekt :” S og SF finder guldet”.

  Vi må se hvad der bliver virkeligheden efter den 19. November .

  Vh
  Pia Karlsen (V)

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Indlæg fra Bjarne Kvist' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2022 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER