
Tænk globalt og gør noget lokalt
16. november 2013 - kl. 10:15 - af Michael Egelund (WebRedaktør)
Vindmøller på land skal overholde alle de krav, lovgivningen stiller, herunder afstandskravene til nærmeste bolig.
Hvis der er mistanke om, at støjen fra vindmøller nedbryder naboernes helbred, skal det naturligvis tages alvorligt. Det er det, man har VVM-undersøgelserne til, som analyserer hvorledes møllerne påvirker miljø,mennesker, dyr og naturen. Vindmølleplanen for Understed kom aldrig så langt, at byrådet fik foretaget VVM-undersøgelsen.
En VVM – undersøgelse klarlægger også, hvor meget CO2 og andre skadelige stoffer en mølle sparer atmosfæren for, når den rene, bæredygtige og vedvarende vindenergi fortrænger den forurenende, fossile energi.
Tyfonen i Stillehavsregionen, som trækker dybe spor af død og ødelæggelser som aldrig før set i historienmed sig, har om nogen aktualiseret synspunktet om, at man bør tænke globalt og handle lokalt. Selv om der er langt fra Understed til Filippinerne, så er kilderne til den globale opvarmning grænseoverskridende, og vi i den industrialiserede og drivhusskabende del af verden har en særlig forpligtigelse til at erstatte kul, olie og gas med bl.a. vind. At der så også er arbejdspladser i disse grønne tiltag, har vi i SF intet imod.
Brian Pedersen
Byrådskandidat for liste SF
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Tænk globalt og gør noget lokalt' til en bekendt