Er den kommunale tandpleje også på vej til Frederikshavn?

Er den kommunale tandpleje også på vej til Frederikshavn?

18. november 2013 - kl. 7:52 - af

Jeg må nok sige jeg er en lille smule rystet….

Jeg har lige lagt på med den kommunale tandpleje på Skagen Skole.

Min søn havde fået tildelt en tid ved tandplejen, men da han går i skole I Frederikshavn, var jeg nødt til at lave tiden om, så det bliver sidst på dagen, ”det er bedst onsdag eller fredag” siger jeg ”Men vi har kun åbent mandag og torsdag” svare den søde klinikassistent…..

”Øhhhh hvad” fik jeg fremstammet og tænkte at det nok kun var mandag og torsdag der var længe åbent, men nej nej… der er faktisk kun åbent 2 dage om ugen..

Så kan jeg i øvrigt huske at for 2 år siden valgte man at lukke Hedeboskolen, med blandt andet et af argumenterne at skoletandplejen lå ved den gang Ankermedet skolen.

Jeg syntes da godt nok at service niveauet er noget kun dalende, det er svært for alle de unge der går i skolen i Frederikshavn, de vil jo alle gerne have en sen tid.

Eller er det bedre de tager fri fra skolen?

Hvad sker der, Jeg kunne godt tænke mig at vide om jeg til næste år eller om 2 år skal til at køre min børn til tandlægen i Frederikshavn.?

 

Med venlig hilsen / Best regards

Pia Thorp Pedersen

 

21 kommentarer til “Er den kommunale tandpleje også på vej til Frederikshavn?” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

21 kommentarer til “Er den kommunale tandpleje også på vej til Frederikshavn?”

 • Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Byrådsmedlem Peter Laigaard, Liberal Alliance.

  ”Jeg skal dybt beklage, at jeg under partilederrunden på TV 2 Nord udtalte mig så det kom til at fremstå som om tandlægen i Dybvad er lukket. Det er den IKKE.

  Sagen kom frem da jeg nævnte tandlægen i Dybvad som et eksempel på en mindre selvstændig erhvervsdrivende, der systematisk mister sit eksistensgrundlag når en kommune ”hjemtager” opgaver igennem politisering af udbudsreglerne, hvor man af ideologiske grunde ønsker det offentlige løser velfærdsopgaver.

  Konkret blev der i udbudsreglerne på dette område skrevet, at man mindst skulle have 300 børnepatienter for at kunne byde ind. Tandlægen i Dybvad havde på det tidspunkt under 300 børnepatienter og var således udelukket for at byde ind sammen med to andre privatpraktiserende tandlæger. Det var altså mht. den kommunale del (skolebørnene) der var lukket for tandlægen i Dybvad. Heldigvis finder mange andre almindelige kunder vej til tandlægen i Dybvad både før og nu.

  De øvrige privatpraktiserende tandlæger i Sæby gamle kommune bød i øvrigt heller ikke ind på opgaven der omfattede ca. 3.000 børnepatienter fordi udbudsbetingelser var for ringe. Frederikshavn Kommune hjemtog herefter opgaven uden at der nogensinde er påvist noget som helst økonomisk rationale i dette! Hjemtagelsen var således alene idelogisk.

  I Liberal Alliance er vi meget imod denne udvikling – men i denne sag stod vi alene med vores synspunkter. Heller ikke Venstre og Konservative gjorde noget for at forhindre denne klare SF politik. Når man snakker med borgerne i Sæby gamle kommune, som må tage fri for arbejde for at køre til Frederikshavn med deres børn for at komme til skoletandlæge, er de til gengæld enige.

  Jeg har personligt selv undskyldt for den manglende klarhed i mine udtalelser til tandlægen i Dydvad.

 • Ja så lukket Shelltanken.Det gør ondt at se det første man møder når man kommer til DEJLIGE SKAGEN er butiksdøden skole lukning også vidrer ….PS—husk at stemme ,,,,, DET ER FA…..VIGTIG

 • Hej Søren.

  Det kan godt være at selve murerne og væggene ikke re bygget specielt til formålet, men der ikke desto mindre taget en beslutning om at tandplejen/tandregulerings huset skal leje og indrette sig, det er jo ikke helt billigt.

  og nej jeg vil ikke nødvendigvis pege på Skagen, jeg vil blot have at man havde brugt det man havde.

 • Søren Kristiansen

  Hangaardsvej 13 2B er ikke noget kommunen har bygget eller ejer.
  Tror det er DIFCO der ejer den, men du skriver tandlægehuset som om det er bygget til formålet.
  Den klinik kan flyttes på under 1 uge, såfremt man finder en bedre beliggenhed.
  Her vil du selvfølgelig pege på Skagen, men syntes du det vil være fair over for de 80 % af borgerne der ikke bor i Skagen.

 • Det er rart at se de politikere der har været med til at skære alt væk i Skagen, endelig vågner op og lover guld og grønne skove.

 • Hej Søren.

  Den ligger på Hangaardsvej 13 2B

 • Søren Kristiansen

  Pia hvor ligger den flotte tandklinik, som Frederikshavn har bygget ?

  De jeg kommer i med mine børn ligger ovenpå Apoteket i lejede lokaler.

  John jeg tror du skal i gang med Google og regnemaskine.
  Skulle i stå alene i dag vil i have omkring 1 mia. til at drive butikken med.

  Så kan du selv regne baglæns.

 • John Nebbelunde

  Da jeg kom her til Skagen i 2006, nåede jeg lige at opleve denne skønne plet som en selvstændig købstad, tingene fungerede fint.
  Men så blev Skagen gift med naboens grimmeste datter (som Læsøboerne kalder frederikshavn) og siden er det da bare gået ned ad bakke.

  Det er dog mit inderligste håb, at skagboerne vil medvirke til at vi bliver skildt fra denne ludfattige “datter” på lovformelig vis og helst hurtigt.

  Skagen har, så vidt jeg har forstået det, klaret sig godt som selvstændig kommune og kan vel gøre det igen? Nu får vi se efter valget – om det stadig er svæklinge der kommer til, for det har jo ikke skortet på visioner for fremtiden fra alle partier…

 • Til Luise.
  Jeg har godt hørt at de unge kan skifte til den private tandlæge når de bliver 16, men det hjælper jo ikke familier med små børn. De vil jo også komme til at skulle køre til Frederikshavn.
  Jeg spurte min egen tandlæge for et års tid siden, om det var muligt helt at melde dem til der, og hans svar var at det kunne man sagtens gøre… Men problemet er hvis der i tiden fra de er ca. 11 og opefter, kan blive problemer hvis børnene skal have en tandregulering, i det tilfælde skal man jo så selv betale, og det er jo rigtigt dyrt,
  Og da vi allerede er blevet varslet det med min den mindste, ja så tør jeg ikke melde hende ud af den kommunale.

  Og nu kan det så godt være jeg ikke bliver helt populær, men jeg mener også at vi der er forældre til både små og store børn her i Skagen ( også forældre til børn der går i skole i Frederikshav) skal holde fast i at vores børn går i den kommunale tandpleje her i Skagen, hvis vi ikke gør det er det jo klart at den her i Skagen lukker.

  Løbet er måske kørt, jeg ved det ikke, men kan ikke lade være med at tænke…. Børnetallet er jo ikke kun faldende i Skagen, det er det jo også i Frederikshavn, men alligevel vælger man jo for nogle år siden at bygge en stor flot tandlæge og tandregulerings klinik i Frederikshavn, frem for at bruge det man har.
  Det gør man vel kun for at det også skal centraliseres. jeg tror på at dengang man valgte at bygge i Frederikshavn, der var beslutningen taget om at vores børn her i Skagen, med tiden skal rejse til Frederikshavn. På daværende tidspunkt var vores også meget fine klinik dødsdømt.
  Korreks mig gerne hvis jeg tager fejl.

  Med venlig hilsen
  Pia

 • Til generel orientering så er man i sin fulde ret til at skifte til en af byens dygtige tandlæger, når de unge bliver 16 år. Dette uden det koster dig en krone. Det kan forhåbentlig hjælpe dig og måske også andre. VH Luise

 • Jeg er enig med Per K – alle fra Skagen der bliver valgt burde gå sammen og kæmpe for Skagen – men men det er vist umuligt der vil altid gå parti politik i det,
  så venner stem med hjertet og på dem der vil Skagen det godt og ikke nødvendigvis partipolitisk.

  Birger T.

 • Under al kritik .DE VIL HAVE DET HELE . men folk FATTER det bare ikke

 • Per Kempff-Nordkap

  Kære Pia P.
  Du har desværre så meget ret – Kan I huske, hvad der skulle til for at få stoppet Lille Strand
  og
  kan I huske hvad der skulle til for, at vi fik en Martserplan – som måske ikke er det værd som det papir den er skrevet på.
  Vi kan ikke hver måned sidde 800 oppe i hallen og sige hvor mening
  de ved det, de kører bare på og de presser og vi viger for vi har ikke bolden.

  Hvis vi skal få bolden – skal alle der blive valgt i SKagen arbejde sammen for at vi får det, der er vores ret

  Skulle du er være ledig – så kunne vi mødes under H’et i morgen

 • Det er en håbløs kamp du kæmper Pia. Som jeg læser det, så vil der på et tidspunkt inden for ganske få år, blive helt lukket.

  Sådan nogle ting er der taget beslutning om for flere år siden, ja måske allerede da tandlæge huset i Frederikshavn blev bygget.
  Man er bare nødt til at lukke lige så stille ned, for så er der måske midre “brok” fra brugerne. Det sluses lige så stille igennem.
  (Dem med tandbøjle køre jo også til Frederikshavn, så hvorfor kan den der skal have et tjek ikke også det???)

  Vi må bare håbe at de forældre der har børn som skal til tandlægen i Frederikshavn, har en god og forstående arbejdsgiver, når de skal have fri.

  og ja, jeg kan godt forstå at de unge vælger at gå til tandlægen i Frederikshavn, for det er helt umuligt at få en sen tid heroppe uden at skulle vente i 3 mdr., det er en ond cirkel.

  Men at skoletandplejen

 • Per Kempff-Nordkap

  Det viser sig igen og igen, at folkeskolen med tilhørende institutioner ikke magter små størrelser.

  Vi I liste H mener, som udgangspunkt, at pengene skal følge børnene. Det gælder i fritiden, i skolen, hvor det enkelte barn skal have samme offentlige tilskud uanset at det er i en folkeskole eller en selvejende skole.
  Når nu Skagen er blevet for lille til at løfte skoletandplejen, ville det da ikke være en dårlig løsning, at tilskudet var på sygesikringskortet, og forældrene selv vil kunne bestemme om de finder kommunens udsultning af Skagen er i orden eller de hellere vil bruge den lokale tandlæge til deres børn

  Vi ses i morgen under H’et

 • Søren Kristiansen

  Lad de 3 private klinikker i Skagen løse opgaven.
  Kommunen sparer penge, og man styrker de private.

  Uanset hvor man bor i landet skal man ikke udsættes for det Fru. Johansen her har oplevet.
  Personligt havde jeg ringet 112, i samme sekund jeg havde hørt at der først kom nogen til stede om 7 måneder.

 • hvor er jeg dog glad for,at mine børnebørn ikke bor her i byen,det plejer jeg ellers ikke at være

  jane p

 • jamen det kan da ikke komme som den helt store overraskelse at skoletandplejen muligvis flytter til Frederikshavn, det gør jo snart al ting – Skawboer se det i øjnene Skagen er en by i afvikling på godt og ondt.

  Birger T.

 • Enig Pia, jeg forstår heller ikke den budgetmæssige prioritering fra skoletandlægens ledelse.

  Kun to dage åbent i Skagen, har desværre været “tilbuddet” det seneste år. Jeg mener klinikken i Skagen, som minimum , bør have åbent tilstrækkelig til at behandle alle Skagens børn.

  Jeg har tidligere arbejdet med problematikken. Kan forstå på tandplejen, at de fleste børn på ungdomsuddannelserne foretrækker st benytte Frederikshavn klinikken. Så behovet for flere åbningsdage er blevet reduceret, desværre også en følge af det faldne børnetal.

  Det bliver ikke med min opbakning, at de sidste to dage lukkes i Skagen. Naturligvis skal vi have lokal Skoletandlæge. I Skagen.

  Mvh
  Pia Karlsen (V)

 • Svaret er formentlig ja. Jeg kæmpede alene mod det her da det samme skete i Sæby. Læs selv her.

  http://www.saebyavis.dk/2013/11/04/tandl%c3%a6gen-i-dybvad-lever-i-bedste-velgaende/

  Med venlig hilsen

  Peter Laigaard
  Spidskandidat
  Liberal Alliance.

 • Nej du er ikke alene med de tanker! Har været hele møllen igennem med et barn det havde banket tænderne op i gummerne og bidt igennem læbe! Kom til en lukket dør ringede til akut nr. fik en svare at de var tilbage igen en dato i maj(vi var i sept.) så var gode råd dyre! Tog drengen med til min egen tandlæge der behandlede ham akut, men ikke “turde” tage røntgen mm fordi de så fik på puklen af den kommunale tandpleje! tak til min egen tandlæge for akut hjælp!
  Han fik så endelig fat i tandplejen der kunne oplyse de vist havde glemt at stille om på telefon, men at de den dag alligevel lukkede til middag pga. møde! Men at vi jo kunne komme til tandlæge når de var i Skagen sidst på ugen! Så er munden jo også kun hævet til dobbelt str. og vi kunne alligevel ikke få de røntgen billeder og måtte komme igen da hævelsen var faldet! Fedt at få den besked med en knægt der har slået nye såvel som gamle tænder! Og det er desværre ikke første gang det er sket! Men tandlæger og tand plejere kan jo ikke gøre for det! Det må være bestemt højere oppe! Men jo vi skal nok til at bruge alle vores fridage på at fragte vores børn til Frederikshavn i fremtiden! Det koster ikke kun tid, men også transport! Tror på der er mange der springer over så, og så ser det skidt ud med de tænder! tror bare vi m benytte chancen til valget og sætte lid til en lokal politiker, der kæmper for byen og børnene!

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Er den kommunale tandpleje også på vej til Frederikshavn?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER