
2014: Sådan får du glæde af skattelettelserne
7. januar 2014 - kl. 8:26 - af Michael Egelund (WebRedaktør)
2014 byder på en ny regulering af beløbsgrænserne for indkomstskat, og sammen med indfasningen af skattereformen betyder det en skattelettelse på op til 4.453 kroner per dansker. Men du skal selv sørge for, at du får fuld glæde af skattelettelsen allerede i 2014.
Tjener du i dag mere end 40.700 kroner om måneden, så hører du til gruppen af danskere, som kan se frem til en lettelse i indkomstskatten på 4.453 kroner om året svarende til 371 kroner om måneden.
Det er resultatet af indfasningen af skattereformen samt regeringens finanslov for 2014, hvor beløbsgrænserne for beskæftigelsesfradrag og ikke mindst topskat hæves. I perioden fra 2010 til 2012 har danskere med en årsindkomst over 423.800 kroner betalt topskat. Den beløbsgrænse blev i 2013 hævet til 457.600 kroner, og fra 1. januar skal årsindkomsten helt op over 488.150 kroner for at udløse topskat.
Lovgivningen om pristalsregulering af beløbsgrænserne for 2014 blev imidlertid besluttet for sent til, at de fremgår af de forskudsopgørelser, som SKAT har sendt ud for 2014. Derfor får du som udgangspunkt ikke glæde af de skattelettelser, som vedrører pristalsreguleringen, før til marts i 2015, hvor årsopgørelserne udsendes. Det kræver nemlig, at du selv ændrer din forskudsopgørelse, forklarer statsautoriseret revisor i revisionshuset Beierholm Søren V. Pedersen:
– Fra 1. februar har du mulighed for at opdatere din forskudsopgørelse, så du får en større del af din løn udbetalt svarende til, hvad skattelettelserne tilsiger i dit tilfælde, siger Søren V. Pedersen og tilføjer:
– Vores anbefaling er helt klart, at du skal opdatere forskudsopgørelsen, så snart du kan. Der er ingen fordel ved at vente, og meningen med skattelettelserne er jo netop at øge danskernes disponible indkomst.
Forskudsopgørelsen kan ændres på SKATs hjemmeside, men først fra 1. februar 2014.
Lover godt for 2014
I Spar Nord hæfter cheføkonom Jens Nyholm sig ved, at de nye beløbsgrænser for topskat reducerer antallet af topskat-betalende danskere til omkring 500.000 i 2014. Det viser beregninger foretaget af Skatteministeriet, og beregningerne viser også, at det er et fald fra 720.000 topskat-betalere i 2012.
– Reguleringen af beløbsgrænserne for topskat har været suspenderet i perioden fra 2010 til 2012, og det har øget antallet af topskat-betalere. Men nu vender udviklingen, og det er isoleret set positivt for vores købekraft og forbrugsmuligheder og dermed også de dele af erhvervslivet, der er afhængige af privatforbruget, siger Jens Nyholm.
Han peger videre på, at forbrugertilliden nu har været positiv i syv måneder i træk, og dermed er der en stigende sandsynlighed for, at skattelettelserne medfører et øget forbrug.
– Skattelettelserne betyder bedre forbrugsmuligheder, men hvis skattelettelserne for alvor skal gøre gavn i samfundsøkonomien, så skal vi have en stærkere forbrugslyst, og den ser nu endelig ud til at være på vej, lyder det afsluttende fra Jens Nyholm.
Om Spar Nord
Med næsten 325.000 kunder, cirka 1.500 medarbejdere og 78 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2012 med et overskud før skat på 290 millioner kroner.
Spar Nord ejes af flere end 125.000 aktionærer.
For yderligere information se www.sparnord.dk
PRÆCISERING
Af pressemeddelelsen ”2014: Sådan får du glæde af skattelettelserne” fremgår det, at ”lovgivningen om pristalsregulering af beløbsgrænserne for 2014 blev besluttet for sent til, at de fremgår af forskudsopgørelserne, som SKAT har sendt ud for 2014”.
Det er imidlertid alene en fremrykning af en tidligere besluttet forhøjelse af beskæftigelsesfradraget, der ikke fremgår af forskudsopgørelserne, mens pristalsreguleringen vedrørende indkomstgrænsen for betaling af topskat er inkluderet.
Ovennævnte præcisering ændrer ikke ved anbefalingen om at opdatere forskudsopgørelsen for dermed at få fuld glæde af skattelettelserne i 2014, men da der for enlige forsørgere er vedtaget en ekstraordinær stor fremrykning af beskæftigelsesfradraget, er det særligt relevant for enlige forsørgere, som vil opleve den største effekt af fremrykningen af beskæftigelsesfradraget.
2 kommentarer til “2014: Sådan får du glæde af skattelettelserne” under annoncerne.
De evigt stigende energiafgifter i miljøets hellige navn er der heller ikke taget højde for, hvilket også er en årsag til danskernes tilbageholdenhed med at bruge penge. Der spares op til afgifter i stedet for til forbrug.
Hilsen
Sten Schou
I glemmer vist at kommuneskatten steg 0,50 pct. Så af skattelettelsen for de højestlønnede skal trækkes 2000 kr eller mere fra. Min ATP steg sagde ATP. Da den kom var den istedet faldet 2.kr.