Uruguayansk kødkvæg kommer til Skagen
9. juli 2014 - kl. 8:46 - af Michael Egelund (WebRedaktør)
REMA 1000 på Kattegatvej introducerer nu en ny serie af oksekød med kød, der ellers kun findes på landets bedste steakhouses. Kødet stammer fra Uruguay og USA – to lande som er kendt for at producere noget af det bedste oksekød i verden.
Gennem længere tid har REMA 1000 arbejdet på at finde de helt rigtige råvarer til kædens nye serie af oksekød i topkvalitet kaldet SUPREME. Undervejs har discountkæden skelet til det kød, som nogle af landets bedste steakhouses har på menuen, og nu er det lykkedes at finde de rigtige råvarer og den optimale emballage for sikre holdbarhed og udseende på det lækre oksekød.
– Kødet i vores nye SUPREME-serie stammer fra udvalgte dyr i absolut topkvalitet. Det understøttes meget godt af, at de to nye råvarer også er på menukortet hos nogle af de mest succes- og prestigefulde steakhouses i Danmark, siger købmand Rasmus Kirkedal Broe fra REMA 1000 på Kattegatvej.
Kødkvæg i verdensklasse
For at finde kød af den højeste kvalitet har REMA 1000 været en tur i Uruguay og USA, hvor køer – modsat det meste af Europa – alene opdrættes med det formål at få kød af topkvalitet.
Fra Uruguay er det fritgående kødkvæg af racerne Angus og Hereford, som er født og opvokset på de store åbne græssletter. Landets milde klima betyder, at dyrene kan gå ude året rundt. Fra USA er det fritgående Black Angus, som er født på de store åbne sletter i Nebraska, og som er berømt for at lave noget af det bedste oksekød i verden. Her går dyrene også ude hele året rundt.
Kombinationen af kødkvæg og dyrenes levevilkår betyder, at de opnår en god fedtmarmorering, som giver kødet en fremragende smag. Alt kødet i SUPREME-serien modnes til sidst i minimum 28 dage for at sikre optimal mørhed.
– Jeg er meget stolt over at kunne præsentere noget af det bedste oksekød, der findes i dagligvarehandlen. Hvis man, som jeg, ynder at grille og elsker smagen af en god steak, så vil man virkelig sætte pris på dette kød. Det fås simpelthen ikke bedre. Og så endda til en pris, hvor de fleste kan være med, siger købmand Rasmus Kirkedal Broe.
Til eksempel byder den nye SUPREME-serie på en tykstegsbøf á 200g til 39 kr., en striploin steak á 200g til 49 kr. og culotte på ca. 1,0-1,4 kg til 79,95 kr. pr. halvkilo.
Luksus ’studenterbøffer’ og mindre madspild
REMA 1000 introducerer samtidig en nytænkning inden for kødkategorien, nemlig ’cuttings’. Det er afskær og endestykker fra de store udskæringer, fx når den sidste bøf af fileten vejer under 200g. De vil indgå i cuttings som ukurante stykker, men til en rigtig god pris og med mindre madspild til følge. Cuttings kan anvendes til grillspyd, gullasch, fondue eller som luksus ’studenterbøffer’.
2 kommentarer til “Uruguayansk kødkvæg kommer til Skagen” under annoncerne.
Kød generelt i hele EU og Danmark, som stammer fra svin og kvæg, kan være fodret med genmodificeret afgrøder som soja og majs.
Det betyder, at det kun er den økologiske produktion, som er garanteret uden brug af GMO.
Alt Oksekød fra USA eksporteres i henhold den NHTC programmet (Non-hormonbehandlet kvæg). Dette program er oprettet af EU og USA for eksport af oksekød til EU i 1999. Når containere eksporteres, er det USA Dyrlæge myndigheder der underskriver alle nødvendige dokumenter til eksport. De underskriver, at oksekødet er fra kvæg ifølge NHTC programmet. Når oksekødet ankommer i Europa, bliver alt kontrolleret af de europæiske Dyrlæge myndigheder, inden oksekød kan komme ind i Europa.
hej købmand!
har du så tjekket at disse amerikanske kreaturer ikke får hormoner for at blive størreog vokse hurtigere og at foderet ikke kun består af gensplejset soya og majs ?