Opera aften på Kappelborg

Opera aften på Kappelborg

11. august 2014 - kl. 9:00 - af

Denne sommers store operaaften, torsdag 14. august kl. 19.30 kommer måske til at ligne de foregående års – og måske slet ikke, for Skagen Musik- og Teaterforening satser uden noget præcist kendskab til, hvad vi får og bliver præsenteret for.

For 11 år siden, 2003, havde vi første gang muligheden for at afholde en koncert med unge talentfulde sangere, som deltog i en sanger-mesterklasse hos Susanna Eken – under navnet Kandestedkursus. Og bortset fra det år, vi ’sprang over’, har det været en af de sikre satsninger, vi som arrangør af klassiske koncerter med stor fornøjelse og glæde har budt vores publikum år efter år.

Det lidt specielle ved disse koncerter er nemlig, at vi ikke har mulighed for på forhånd at offentliggøre koncertens program. Så både vi og vores publikum går ind til en koncert, der udelukkende består af overraskelser. Programmet bliver nemlig først endeligt lagt fast, når Susanna Eken og Mikael Eliasen sammen med pianisten Thomas Darelius har haft lejlighed til at arbejde med de unge sangere et par dage – således at programmet dels kan blive tilpas afvekslende, dels – og ikke mindst – at den enkelte sange kan præsentere sig rigtig godt.

Susanna Eken har i adskillige år været ledende kraft som sangpædagog på Operaakademiet i København, mens Mikael Eliasen i mere end 25 år har været engageret i uddannelse af sangere på Curtis Institute, Philadelphia i USA. Med sig har de to ’sanglærere’ en pianist, Thomas Darelius, fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, så teamet omkring de unge sangere arbejder helt sikkert på et højt professionelt niveau.

Vi kan altså ikke her foromtale programmets forskellige ’numre’ eller temaer, men hvis vi er kvikke på tasterne, har vi et program klar til koncertens start, torsdag den 14. august kl. 19.30 – og forhåbentlig lidt tidligere på nettet på: www.skagenkultur.dk/musik/koncerter

Et andet særpræg ved sådan en koncert er, at selvom vi her skrev navne på de deltagende sangere, ville det kun for gange få være særligt oplysende. Men om 5-10 år kan vi se frem til i koncert=opera-omtaler at læse om sangere, som vi har oplevet i Skagen, før de kom så vidt i sangerverdenen, at deres optræden rundt om i verden bliver omtalt.

Der er billetsalg på www.skagenbilletten.dk (Biblioteket, Turistkontoret eller på nettet), men vi forventer også at have billetter til salg ved døren: pris kr. 150,- (for medlemmer kr. 100,-)

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Opera aften på Kappelborg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger