Potentialer

Potentialer

23. august 2014 - kl. 12:32 - af

Redaktionen har modtaget nedenstående fra Borgmester Birgit Hansen:

På kommunens hjemmeside kan den dugfriske potentialeplan for Skagen som international kystferieby læses. (klik her)

Potentialeplanen er udarbejdet i samarbejde med borgere, foreninger, erhvervsaktører i Skagen samt Frederikshavn Kommune, Turisthus Nord og VistitNordjylland.

Planen skal via byrådet sendes ud i debat, og således danner den baggrund for borgermøder mm.

En af ideerne, der fremgår af planen, er et badehotel på Grenen.

Det er vigtigt at fremhæve, det er en mulighed, som nu skal undersøges. Er der opbakning, er der investorer, kan det lade sig gøre i forhold til Planloven osv osv.?

Der er på landsplan givet lov til at lave ti projekter, hvor man ikke er så rigid angående Planloven. Et badehotel på Grenen kunne være et af de projekter.

Mest af alt er det vigtigt, at vi starter dialogen – primært i Skagen.

Vi skal have en grundig debat, før vi kravler op i henholdsvis ja og nej træer.

Den starter nu. Jeg glæder mig til at debattere potentialeplanen for Skagen som international kystferieby.

8 kommentarer til “Potentialer” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

8 kommentarer til “Potentialer”

 • John Nebbelunde

  Til A poulsen, Når nu man kaster sig ud i et projekt. Som et badehotel er, med Casino og hele svineriet, tror du så ikke man er så smart, at man laver en indendørs svømmepøl (indendørs fordi man nok. Gerne vil undvære fygesand) baseret på havvand?
  Hvad gør man ikke for turismen
  Venlig hilsen
  John

 • Annalise Nymand

  og se så at få den cykelsti fra Hulsig Hede og til byen gjort færdig.

 • Badehotel og købestærke turister? De virkelig købestærke turister tager vel hellere til Maldiverne og Seychellerne, eller køber et sommerhus i første klitrække? Og jo flere turister, der kommer til Skagen, jo mindre plads bliver der til den enkelte – hvorved det bliver mindre attraktivt at tage hertil? Jeg ved det ikke, men i alt fald, er jeg enig med John Nebbelunde. Gør lidt mere for cyklisterne, og gør Skagen-området kendt for at være cykelvenligt.

 • Bodil Kath Jensen

  Jeg syntes det er dejligt med store offentlige visioner, ingen må på nogen måde skræmmes af dette. Blot huske følgende historikken viser at for hvert skridt der tages imod realisering, halveres økonomi og gennemslagskraft. hvilket er årsagen til at Visionerne skal være store ellers ville der aldrig blive gennemført noget.
  Vision – til Strategi(50%)- til overordnet plan(25%)- til plan for område (12,5%)- til lokal plan (6,25%)- til udbud (3,125%)- til gennemførsel.
  Ovenstående er simplificeret men holder meget godt stik, når vi ser på hvad der reelt investeres i og gennemføres af det offentlige.
  Så kære Skagen indbyggere lad os spille med uden at se begrænsninger og lad os få indflydelse på tingene, da vi så vil ende med at få nogle af de ting vi gerne vil have. Feks. det som John beder om en dobbeltrettet cykelsti på modsat side af vejen til grenen. 🙂
  Go dag til alle!

 • John Nebbelunde

  Kære fru borgmester Birgit Hansen, eller hedder det borgmesterfrue? jeg går nu ikke så meget op i titler, jeg vurderer mere mennesker på hvad de får udrettet.

  Jeg har selvfølgelig læst kommunens hjemmeside som du jo anbefaler og jeg er stadig rystet, dybt chocking rent ud sagt. det er sandelig VISIONER der vil noget, pyh-ha og sved på panden…

  Mit inderligste ønske er, du ville overveje at reagere på “REGERINGENS TILBUD TIL Kommunerne i DK” her er afsat 200 MILIONER til KOMMUNERS CYKELSTRATEGI, – Kravet fra regeringen er blot, AT DER SKAL SØGES OM SÅDANNE MIDLER.
  Gjorde du det Birgit, ville skawboerne og turisterne kunne få en virkelig skøn tur fra Skagen til Grenen og tilbage igen ad den nye DOBBELTE CYKELSTI på nordre side af Fyrvejen – I højsæsonen, for netop der er der så megen trængsel af den nuværende cykelsti at det absolut ikke er nogen fornøjelse at cykle deruda, – der er gående både med og mod, der er cyklende både med og mod plus også 30km/t knallerter der nu engang af færdselsloven skal være på samme cykelsti. Al den smukke natur får man ikke set meget til i dette virvar, som det “kan være”
  Altså “dobbelt cykelsti i begge sider” Dette bør vel være begyndelsen på de store drømme kommunen har med Skagen?

  Skagen er jo i forvejen en dejlig cykelby og der lejes jo hundredevis af cykler ud til turisterne,- der sandsynligvis flygter ud af byen når turist trykket bliver for voldsomt?

  Jeg ser på Skagen både med turistens øjne og de fastboenes øjne og kan li’ byen her.
  vh. John

 • Godt med visioner for fremtiden, men skal man ikke kunne bade ud for et badehotel? Så vidt jeg husker, er det ikke tilladt at bade ude ved Grenen.

 • Det må være en meget tidlig april snar!!!
  Var det mon ikke en skamstøtte der skal rejses???

 • Et badehotel på Grenen for købestærke turister? Ja, hvorfor ikke.
  Nu kan et badehotel alene jo ikke gøre det. Turister i denne klasse vil jo kræve mere end blot tag over hovedet. Så for at imødekomme basale behov, kan der evt. opføres et par hyggelige restauranter i nærheden. Gerne med en michelinstjerne eller to. En lille golfbane med 6-9 huller vil jo uden tvivl tiltrække et sportsligt klientel så det må være et ”must”. En lille scene til koncerter og lidt ballet ville heller ikke være at foragte
  Det må ligeledes være indlysende, at et så fint klientel vil kræve at man kan komme til og fra hotellet hurtigt. Og her kan man jo så passende bygge en lille landingsbane beregnet til små jetfly og helikoptere. Det vil helt sikkert tiltrække pengestærke udenlandske gæster.
  Et kræsent klientel i denne økonomiske superklasse ønsker jo ikke at se mindre bemidlede turister og skawboer futte rundt omkring i området. Så her gør vi som på den nye havnemole. Vi spærrer området af. Sådan! Et hegn fra hav til hav, gerne med overvågningspatruljer i nattetimerne.
  Hvad så med adgangen til Holger Dracmanns grav vil en klog sjæl nu påpege. Den perle vil ikke mere kunne ses. Ingen problem! Vi flytter den til Palmestranden i Frederikshavn. Så har frederikshavnerne da også noget at være stolte af .
  For at sikre dette projekt for eftertiden er det en uomtvistelig nødvendighed at vi får kystsikret. Nu går den ikke længere kære skawboer. Vi må til pengepungen så vi kan få etableret nogle høfder.
  Foregangskvinden til dette projekt skal naturligvis hædres. Personligt mener jeg at der bør rejses en bronzestatue på Grenens spids. Måske tre meter høj, evt. hvor hun står med rank ryg og hovedet under armen, skuende ud over sit værk.
  ALTSÅ! DET BLIR’ SÅ GODT.
  Venlig hilsen
  John Nielsen

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Potentialer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger