Et badehotel på Grenen – en rablende vanvittig ide!

Et badehotel på Grenen – en rablende vanvittig ide!

28. august 2014 - kl. 7:34 - af

I et tidligere indlæg frygtede jeg, at Frederikshavn kunne finde på at søge om at udnytte den dispensationsmulighed, som staten lægger op til i forbindelse med at tillade byggeri inden for strandbeskyttelseslinjen og i fredede områder.

Og ganske rigtigt. I et oplæg anbefaler en række aktører, at man skal bygge et hotel på Grenen, og borgmesteren gør i pressen aktørernes anbefalinger til sine.

Jeg frygter nu at der endnu engang er flertal for en ødelæggende natur – og miljøpolitik i Frederikshavn kommunes byråd. Et flertal har tidligere accepteret skifergasprøveboringer ved Dybvad og sommerhusudbygning ved Kandestederne, og nu går man så ind for et internationalt luksushotel på Grenen.

Det har taget naturfredningsfolk årevis at stable en fredning af Grenen på benene med henblik på at beskytte et helt unikt kystlandskab, men det frygter jeg at et flertal med et pennestrøg stort på. De tror, det fremmer turismen i Skagen, hvis man bygger et hotel til en betalingsdygtig, international overklasse på Grenen – selv om ethvert barn kan se, at man derved nedslider og smadrer den enestående natur, Skagen skal leve af.

Aktørerne bag oplægget hævder, at deres ideer til udbygning af turismen i Skagen bl.a. bygger på forstand. Tilsyneladende er gruppen ikke klar over, at der er badeforbud på Grenen.

SF vil gerne medvirke til at udbygge turismen i Skagen, men det skal være under hensyntagen til at beskytte den enestående natur. Der skal hverken bygges badehoteller eller golfbaner i de naturskønne omgivelser!

I SF appelere vi til at andre i byrådet også tager ansvar og passer på den enestående natur i Skagen.

Christina Lykke

Byrådsmedlem SF

19 kommentarer til “Et badehotel på Grenen – en rablende vanvittig ide!” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

19 kommentarer til “Et badehotel på Grenen – en rablende vanvittig ide!”

 • Steffen Jensen har fat i noget.
  Måske var det en god ide at lave Folkeaktier til at finansiere det 🙂

 • Ude i heden mellem Skagen og Hulsig, kunne man med stor fordel bygge en tro kopi af the Strip i Las Vegas. Det vil med et trylleslag sætte Skagen på verdens kortet, med en kraftig tiltagende turisme til følge….

 • jeg må sige det vil pynte gevaldigt med et badehotel i stedet for den nuværende bygning 😉

 • Marianne Bindslev

  Så vidt jeg husker, var det også i Thomsens borgmestertid, at der blev udarbejdet helt seriøse planer for at lede tilkørselsvejen ind over Damstederne. Det blev da heldigvis heller ikke til noget. Somme tider lønner det sig trods alt, at der kan være langt fra beslutning til realitet i politik.
  Venligst Marianne Bindslev.

 • Prøv evt. at google “Skagen badehotel” og tryk billeder. Jeg syntes faktisk det kunne være en fantastisk ide at genopbygge dette hotel. Det ville passe ind i Skagens image og være et kæmpe løft til grenen.

 • Anders Jørgensen

  Tænk en gang
  I 1990 fik daværende borgmester i Skagen, Erik Thomsen og andre pinger den ide at jævne Hjorts Hotel i Kandestederne med jorden, og bygge en ferieby i stedet. Der skulle være 50 små betonhuse i det unikke landskab.Det var tanken at Arbejdsmarkedets Feriefond skulle betale for ødelæggelsen af Kandestederne, men en klog hotelejer, Finn Clausen, fik stoppet projektet ved hårdt arbejde b.la. at få Christiansborgpolitikere og ministre på sagen. Der opstod en del tumult i pressen om sagen, og Erik Thomsen blev ikke genvalgt. Hjorts Hotel er som i Clausens tid. Mon ikke vi skal være taknemmelige for at nogen tør og vil sige fra?
  Vh
  Anders Jørgensen

 • Jeg trækker også lidt på smilebåndet. Ifølge arbejderpartiet SF var det måske godt, at det gamle badehotel brændte i 1938. Og at de mange daværende ansatte mistede deres arbejde, da det blev besluttet ikke at genopføre hotellet.
  Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvad der var sket, hvis det gamle hotel i stedet var blevet stående, og derefter brændte ned i 1988 i stedet. Så havde der vel nærmest været et SF-folkekrav om, at det blev genopført for at redde arbejdspladserne.
  Sådan er der så meget.

 • Jeg kan ikke lade være med at trække på smilebåndet.
  Kurt lyder som en venstremand, og Pia som en socialdemokrat.
  😉

 • Johnny Berthelsen

  Turister rejser ikke for at se historieforfalskning. Det er netop det ægte, arkitektonisk, fiskekulturelt og nærheden til den vilde natur som er Skagens turiststyrke.

 • Så er det blot at håbe, at hotellet til den “betalingsdygtige internationale overklasse” ikke skal udstyres med skifertag…….

  Hilsen
  Sten Schou

 • Jeg vil håbe, at planloven kan forhindre et sådant overgreb på naturen. Jeg ved, at der engang har været et badehotel på Grenen, så jeg tror, der er nogen, der er blevet overvældet af nostalgi. Men tiden er en anden, og jeg tror, at nutidens turister har helt andre behov. I modsætning til andre steder, især i udlandet, er uberørt natur og fred og ro efterhånden en mangelvare. I Skagen kan man selv i højsæsonen finde fred og ro, hvis man kigger sig godt for, så i stedet for at stuve turister sammen i massivt udbyggede sommerhusområder eller i store hotelkomplekser synes jeg, at man bør satse på det unikke, Skagen kan tilbyde.

 • Kurt Kirkedal Jensen

  Kære Pia,
  Jeg er helt enig hvad angår nænsomhed og renovering af området. Med den kreativitet der jo findes i vor kommune er jeg overbevist om at man vil kunne indpasse hotellet på en for området nænsom måde. Jeg tror også en gendannelse af det gamle badehotel vil blive den fornyelse vores turisterhverv har brug for.
  Jeg vil endnu engang udtrykke god vind til projektet, og håbe Skagen får dette luksushotel
  Mvh
  Kurt

 • Kære Kurt

  Tiden har jo ikke stået stille siden det gl. badehotel, forsvandt. Bl.a har hele det naturskønne område været underlagt en meget lang fredningsproces, hvorfor hele området omkring bygning og adgangen til og fra er fredet.

  Jeg havde som medlem af PMU i sidste byrådsperiode, fornøjelsen af, at sidde som formand i brugerråd Grenen,. Når jeg tænker på, hvilke store problemstillinger der her var, for blot at sætte en skraldestativ op eller placere skilte med an- og henvisninger for området, hvor et i forvejen meget publikum færdes, må jeg erkende, at jeg har svært ved at se et stort og luksuirøst badehotel her, vil have sin gang på jorden. Alene ved tanken om den øgede trafik til og fra samt ikke mindst den deraf medfølgende P-problematik det vil medføre.

  Personligt mener jeg også det vil være trist, hvis hele dette naturskønne område, ved opførsel af et stort nyt hotel, skulle udsættes for de ændringer, som vi ved fra øvrige hotelområdet i byen, et hotel her vil medføre.

  At stedet kunne trænge til en renovering, kan vi dog ikke være uenige om.

  Jeg ønsker ikke at stoppe udvikling, men synes vi skal tænke fornuftigt, så vi ikke i stedet kommer tl at afvikle.

  mvh
  Pia Karlsen (V)

 • Kurt Kirkedal Jensen

  Som jeg forstår forslaget omkring et badehotel på grenen, er der tale om at genopføre en kopi af det oprindelige grenen badehotel på fundamentet af den nuværende restaurant grenen. Hvis det er rigtigt forstået vil det efter min mening være et helt fantastisk løft til stedet samt til vores kommune som helhed. Tænk sig hvis denne flotte bygning kunne erstatte den eksisterende bygning, og tænk sig en perle og international attraktion dette kunne blive.
  Det vil kunne blive Danmarks smukkeste hotel og gøre grenenområdet endnu smukkere end det er nu.
  Jeg vil ønske borgmesteren og projekt magerne held og lykke og sige tak fordi I tør tænke stort
  Mange hilsner
  Kurt

 • Johnny Berthelsen

  For nyligt var medierne ved at koge over af begejstring fordi den danske ambassadør i Kina, som kommer fra Skagen, deltog i et TVshow med 100 millioner seere. Kommentarerne var pinligt savlende af begær efter kinesiske investeringer.
  Når nu ambassadøren kommer hjem med en flok kinesiske jakkesæt med store tegnebøger, og de lige skal forbi Frederikshavn rådhus for at få en gravetilladelse til Skagen Disneyland, vil jeg anbefale fornuftige skagboer at forinden have anskaffet nogle tibetanske flag.
  Det tibetanske flag er nemlig forbudt i det kinesisk besatte Tibet, så det virker ret efektivt mod kinesiske kapitalister. Billeder af Dalai Lama er også forbudte og derfor virksomme.

 • Ja, det med sammenlægning med Norge det lyder godt, så kan nordmændene få lov at købe nogle af de tomme huse og grunde !!!!!

  Birger T.

 • John Nebbelunde

  Til Johnny Berthelsen, He! Så hellere Sverige, de er derovre lidt smartere end danskerne på mange områder.
  Som “seperatist” må jeg indse, at vi her i Skagen ikke har brugte bildæk nok til at lave barikader med 😉

  Golfbane derude ved Grenen? NEJ TAK!

  Badehotel? måske ja, hvis den kære Borgmesterfrue husker at installere et Casino, så vi ka’ få haes på de der velbjærgede turister 😉 Og hun så får råd til at tilbagebetale den kommende gæld for den planlagte storhavn i Frederikshavn?
  venlig hilsen
  John

 • Skagen som norsk kommune: En forfriskende tanke! Skagens natur skal da ikke laves om til en kopi af et sydeuropæisk feriecenter med liggestole, strandbarer, sandwich shops, småforretninger med badedyr og kasketter etc. for slet ikke at tale om et hotel af Intl. standard med et par hundrede værelser (ellers kan det vist ikke løbe rundt økonomisk)

 • Johnny Berthelsen

  Skagen burde løsriwe sig fra Frederikshavns imperialisme, og anmode Norge om at blive deres sydligste kommune.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Et badehotel på Grenen – en rablende vanvittig ide!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger