Juridisk brevkasse: Skal mine pensioner deles

Juridisk brevkasse: Skal mine pensioner deles

6. september 2014 - kl. 8:16 - af

Min kone og jeg har v√¶ret gift i 19 √•r. Vi har altid haft f√¶lles √łkonomi.
Jeg er ansat i en sparekasse og har altid haft den h√łjeste l√łn. Via mit job har jeg opsparet ca 12% til en pensionsordning, som ratepension. Idag udg√łr min pensionsformue ca. 1,2 mio.

Nu skal vi skilles og min kone mener, at hun har krav på halvdelen af mine pensioner, da hun ikke har en pensionsopsparing og da vi har formuefællesskab. Skal jeg dele min pension med hende?

Svar:
Din pensionsordning, som må anses for at være en sædvanlig arbejdmarkedspensionsordning, er for dig en rimelig pension. Rimelige pensionsindbetalinger skal ikke deles ved skilsmisse. Loven åbner dog op for, at din kone kan få en såkaldt rimelighedskompensation, da I har været gift i mere end 15 år, og da der er en væsentlig forskel på jeres pensioner.

Rimelighedskompensationen kan h√łjest udg√łre 25% af forskellen p√• jeres pensionsopsparing under √¶gteskabet. Loven √•bner ogs√• op for, at din kone kan kr√¶ve en f√¶llesskabskompensation, hvis hun i stedet for at spare op til sin pension har g√•et hjemme af hensyn til dig eller b√łrnene.

Venlig hilsen

Advokat Karina Hedegaard Hansen

 

Redaktionen: SkagensAvis.dk har indgået en aftale med advokat Karina Hedegaard Hansen.

Karina Hedegaard Hansen vil i den nye brevkasse svare p√• l√¶sernes juridiske sp√łrgsm√•l.

Advokatens svar vil blive offentliggjort i starten af hver måned.

Dine sp√łrgsm√•l sendes til redaktionen p√• mfe@skagensavis.dk og vi forbeholder os retten til at sortere i de indkomne sp√łrgsm√•l.

Er der tale om et sp√łrgsm√•l, hvor svaret ikke kan siges at have generel interesse, vil sp√łrgsm√•let dog ikke blive besvaret p√• SkagensAvis.dk, men du vil blive kontaktet direkte af Karina Hedegaard Hansen, s√•fremt du i din e-mail har oplyst dit telefonnummer, og giver udtryk for, at du gerne vil kontaktes.

Alle indlæg i brevkassen vil blive behandlet anonymt.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Juridisk brevkasse: Skal mine pensioner deles' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger