Vogt jer i Skagen

Vogt jer i Skagen

17. oktober 2014 - kl. 7:47 - af

Kære Skagboer, nu gælder det om at redde Grenen, inden den bliver overdraget til spekulation og pengefolk.

Citat fra Nordjyske :

Badehotel på Grenen. Golfbane i klitterne eller havbad ved Skagen?
Hvad mener skagboerne? Borgermøde den 23. oktober.

Citat fra Nordjyske Tordag den 16. Oktober 2014

SKAGEN: Tanker om et badehotel på Grenen og en naturgolfbane ved Gl. Skagen. Potentialeplanen for Skagen som international kystferieby har været diskuteret på kryds og tværs, siden den blev udformet af Frederikshavn Kommune og lokale aktører.

Nu skal planen fremlægges på et informationsmøde i Skagen, hvor de forskellige ideer skal debatteres for en sidste gang i potentialeregi.

Citat SLUT

SOM ÆGTE SKAGEN LOVER VIL JEG NØDIG SE DE PLANER MAN HAR FOR GRENEN OG JEG VIL BEDE SKAWBOERNE KÆMPE MOD ÆNDRINGER AF FREDNING PÅ SKAGENS GREN.

Nu vil man for alvor til at udnytte Grenen og hvis ikke Skaw boerne vågner op bliver et stykke unikt Kulturhistorie og Natur ødelagt med det knips af Kapitalisterne ….

Skagens Gren er fredet i store planer på man kan læse dem på nettet … og som Naturelsker og vild med Grenen vil jeg finde det at være en dødssynd at sælge ud af denne Fredning.

Det er natoren, klitterne .. stranden .. og Fuglelivet sam helheden Den Nordlige tange af Jylland som står på spil.

For ganske få år siden brugte Frederikshavn Kommune 12 Millioner til Kunstige Klitter så man ikke kunne se Museet for tydeligt ved ankomst syd fra …. 12.000.000,- Kr og nu er man tilsyneladende klar til at bygge både Hotel og Golfbane + Strandparadis ved Sønderstrand ……

Kære Venner i Skagen lad det ikke ske, stil op den 23. oktober til Borgermøde og læg disse tanker i graven en gang for alle.
Skagens Gren er et unikt stykke danmark som kan ødelægges i løbet af 3 Måneder til et år men som ikke kan genskabes på 100 År derfor bør Skavboerne slå hælene i for udnyttelse af GRENEN og tilsidesættelse af fredning af klitter … strand og Natur …
Grenen kunne være blevet Nationalpark som Rebild Bakker det er det ikke men for Os som ELSKER GRENEN, har den samme værdi og er ikke til salg …..

Selv var jeg Køkkenchef på Restaurant GRENEN i 1975 det var dengang den bestod af Restaurant – Var det en Girafbar, og Cafeteria til 100 Gæster …. 300 pladser i Restauranten i toppen.

I øvrigt havde vi Den Årlige Sommermiddag med Afdøde Prins Knud med følge Borgmester H. Nibe Hansen , Carlsberg Chefen og andre prominente fra Skagen By de manglede ikke noget da de kom og mindre da de tig afsted ….. efter en “Kongelig Middag”

Gode Skawboer nu vil jeg som fast og jævnlig gæst i Skagen siden 1967 håbe i vil stritte imod med Hænder og fødder den 23. oktober for jeg kan være bange for I kun har et skud i Bøssen ….

Og derpå har man åbnet for at Ødelægge GRENEN. Det vil være pinligt for Mig selv tanken græmmes jeg over … man vil udnytte en
Fredet Spiciel Landtange for ussel Mammon og Turisme blæse på Fredning – Fugle og NATUR.

SIG NEJ TAK, vi får det aldrig igen.

Med venlig hilsen Keld Gydum Frederikshavn.

Fast Gæst i Skagen siden 1967 da jeg var med Studenterne på Fyrbakken og synge til Sct. Hans min Bror var blevet student det År.

Det her handler ikke om at standse udviklingen det handler om at bevare et unikt Miljø som IKKE kan genskabes men ødelægges på en SOMMER..

18 kommentarer til “Vogt jer i Skagen” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

18 kommentarer til “Vogt jer i Skagen”

 • Tak for dit indlæg Keld Gydum. Når du kommer til Skagen næste gang, håber jeg ikke, at du bliver alt for trist til mode, hvis du ser den nye tilbygning til Skagens Museum eller hvis du skulle komme forbi de foreløbig tre olietanke på havnen. Der skal opføres i alt ni olietanke med en diameter på ca. 33 meter og en højde på ca. 15 meter. Der bliver en del trafik med tankskibe og tankbiler samt støj og luftforurening, men det skulle efter sigende ikke volde de store problemer.

 • Pernille Marryat

  Badehotel på fredede, unikke naturarealer? Hvor skal parkeringspladsen være? Tennisbaner osv? En i forvejen stærkt trafikeret smal vej med “fri” hastighed, gående, cyklende, børn, hunde, krydsende rådyr, et voldsomt pres er der på den vejstrækning. Hvor mange flere trafikanter kan den bære?

 • TAK for kommentar på mit indlæg, til Ejner Zoppe er det da ikke meningen at et Hotel skulle erstatte Museet og Restaurant De 2 Have.
  Jeg forstår der er nogen som ikke regner Grenens Natur for noget og det er jeg da forundret over …. området er unikt … som Landtange med den Special Bevoksning og Dyreliv… Vandre Fugle når det er tiden.
  Igen man har lige ofret 12 Millioner for at Skjule Museet et sted jeg gerne selv besøger …. RealDania har Købt Det Grå Fyr … lad os se hvad det bliver til .en også i År kommer jeg til Skagen i Julen … men mest glæde har jeg om sommeren på 2 hjul ….
  TAK for debatten, jeg tror selv Fredningen af grenen er så grundlæggende at Vi som elsker samme kan sove roligt.
  Keld Gydum Fotograf Fhv. Kogemand og Radioamatør ..

 • Anders Jørgensen

  Hej Annette Lindblad
  Har du et forslag til hvordan et sådant badehotel skal tjene penge?
  Hvad med månederne november, november, november, november og november??
  Vh
  Anders

 • Annette Lindblad

  Idèen om et nyt badehotel på Grenen er en
  kanon idè.
  Det må startes, jo før jo bedre.
  Natur, der er masser af natur, så langt øjet
  rækker.
  Dette hotel vil trække folk til fra hele verden.
  Den nye udsendelse på TV2 “Salto” om “Mit Skagen”, hvor der står at der er “Højt til loftet” plads til livet!. passer den mon her?. Alle disse negative tanker.
  Der er fraflytning i Skagen, andre steder i Danmark, er der tilflytning. Der må ske noget.
  Vi har læst historien om det “Gamle Badehotel” Grenen, det var flot, og selv dengang meget attraktivt.
  Vi har boet her fast i 15 år. Lad der nu ske noget nyt og flot i Skagen. Det trænger vi til.Et badeland/legeland ville også være super.
  Hilsen Annette

 • Hørte på TV Nord at 1 mand kunne stoppe et digebyggere i Limfjorden mod 174 ja-sigere.
  Hvor mange skawboere skal der til for at stoppe badehotellet og golfbanen ???

 • claus vede andersen

  Hvis der kan gives tilladelse til at udvide Skagen museum ,med noget der ligner en badmintonhal ,så kan det da ikke være noget problem at få tilladelse til at lave både hotel og golf bane på grenen/nordstrand.
  Dejligt at se at der er nogle der har ideer til at udvikle byen,og trække nogle flere turister her op.

 • Man skal være opmærksom på at planen er turisthusets og nogle lokale forretningsfolks bud på hvordan Skagen kan udvikle sig som turistby.
  Der er ikke mange “borgere”, som det er påstået,på listen over deltagere i udviklingen.

  Torsdag aften er så ” borgernes ” mulighed for at fortælle kommunen om vi syntes ,at det er den vej Skagen skal udvikles.
  Der vil sikker på mødet blive fremlagt nogle gode ideer.
  Men der er så sandelig også et par gevaldige smuttere.
  Badehotel på det total fredede område på Grenen har heldigvis ingen gang på jord. Her beskytter lovgivningen.

  Den såkaldte linksgolfbane nord for Bankerne er også en smutter.
  Dette område ligger i § 3 område og kan ikke udlægges til en golfbane. Det har været prøvet før.
  Dette område er det eneste rekreative område beboerne i Bankekvarteret har. Det er meget benyttet af hundeluftere,motionsløbere og hestepiger.
  En golfbane vil også gå ud over motocross banen og arealet hvor modelflyverne holder til.
  Lad nu være med at udvikle byen kun for turister.
  Det skal også være attraktivt , at bo her for fastboende.

  Var det en ide at udvile mulighederne for lystfiskeri fra molerne. Man kunne lave platforme på ydersiderne af molen ved Skipperskolen og bag Søren Humbers kaj.

  Var det en ide at udvikle arealet omkring jollehavnen. Prøv at besøge det fantastiske mijø der er skabt på Vesterø havn. Det er så flot.

  Vel mødt.Husk tilmelding.

  Venlig hilsen
  Søren Boesen

 • John Nebbelunde

  Til M. Pedersen, tak for lidt belæring om Skagens fortid, det er en af de ting man savner når man er tilflytter.
  Og jeg forstår der er meget nostalgi i visses betragtninger og det har jeg det også fint med, da jeg vist selv er en slags nostalgiker, der samtidig nyder moderne arkitektur som f. eks FF’s nye kontorbygning på havnen.
  Og stod vi nu begge hvor jeg engang voksede op, kunne jeg på samme måde fortælle om det der var engang 😉

  Hilsen
  John

 • Mig bekendt er Restaurant De2Have og Grenen Kunstmuseum IKKE bygget på tomten af Badehotellet, der brændte dels i 1938 og dels i 1942.
  Resterne af fundamentet ligger endnu et sted derude.
  Den nuværende bygning er fra 1959 og ombygget af Axel Lind i 1977.
  Så en eventuel genopførelse af det gamle “Noahs Ark”-hotel kan ligge pænt ved siden af og minde om de gode, gamle dage. Det vil da være kanonflot, og da Grenen jo er vokset betydeligt, siden brandene, hvilket den jo nok bliver ved med, skal naturen nok sørge for sig selv.
  Og med en privat finansiering, vil det skabe en masse arbejdspladser og gode skattekroner.
  Win win.

 • Jeg mener faktisk det jeg skriver :)…og hvad er en moderne Skawbo ?…er det fritids skawboere du mener …eller os selv ..der bor her hele året? og skal leve her hele året… Den fantastiske restaurant De2have..lur mig om der ikke bliver plads til den i det nye Hotel…samt galleri Rasmus også :)…nu ikke alt det sortsyn 🙂

 • John Nebbelunde

  Til K.N
  Det ka’ du da ikke mene K.N, Ligger der ikke lige nu en fortræffelig restaurant på den gamle tomt?

  Hvem mener du skulle investere i et så utidssvarende irrationelt byggeri? En privat bygherre eller skatteborgerne?

  Jeg skal ikke udtale mig om hvad jeg synes om en sådan bygning, men blot sige, at den ser
  Interessant ud. (mildt sagt) Men tiden er en anden i dag, tvivler på den moderne Skawbo bifalder dine synspunkter K.N

  Europæisk økonomi har det ikke godt, – Dansk økonomi er sat i bakgear, men som jeg forstår det kører Fr.havns kommune på frihjul i øjeblikket, Havnebyggeri, og nu 600.000, – til IT opdatering?
  Hvor pokker får de pengene fra?

  Mvh.
  John Nebbelunde

 • Så klapper vi lige hesten, og prøv så lige at sætte jer lidt ind i tingene før i kommer med kommentarer, Det er dette smukke Hotel man vil genopføre : http://skagenbrand.dk/falck/1938/1938.html
  på en eksisterende grund …der skal ikke rodes rundt i naturen på Grenen…vi er altså ikke så dumme at ødelægge vores dejlige natur,som vi godt ved Turisterne kommer for at nyde sammen os 🙂

 • Skagen et nyt Dubai?
  Skagen skal være international kystby? Det er Skagen da allerede, eller hvordan defineres ellers ‘international kystby’? Forslagene går i alle retninger, så der mangler virkelig en rød tråd i de tiltag, man vil udsætte byen for.

  Skal området være kendt for at have store hotelkomplekser, privatiserede strande hvor man ophæver fredning, fjerner klitter for at gøre plads til anlagte stier, affaldsspande, toiletter osv?

  Eller skal Skagen være kendt for at være et sted, hvor man kan opleve unik natur og den ligeledes unikke arkitektur?

  Hvis der skal være plads til flere turister, så skal man måske overveje at udvide landområdet som f.eks. i Dubai. Men jeg tror faktisk ikke, at der er basis for at kalkulere med flere turister i Skagen, og slet ikke hvis man ødelægger det turister er kommet for at opleve gennem generationer.

 • Anders Jørgensen

  Spørg lidt rundt omkring i hotelbranchen,
  Er der nogen der vil stille en 10-årig bankgaranti
  for at få lov at drive et badehotel på Grenen?
  Hvad er forresten den gennemsnitlige belægningsprocent i Skagen?

  Vh
  Anders

 • John Nebbelunde

  Jeg undres, er politikere og turistfolk totalt døve og blinde i Deres jagt ”vækst” i turismens hellige navn?
  Hvor langt ud i fremtiden mener man dette ”potentialefis ” skal række før det er på plads og tilfredsstillende for politikere og investorer? 10, 20, 30 år? Så kommer det jo ikke alle os ved, der er oppe i alderen (heldigvis)

  For når mennesker ikke tager hensyn til naturen, behøver naturen jo heller ikke tage hensyn til vi mennesker, – vi fik første advarsel med ”Bodil” og nu den anden ved det voldsomme og ødelæggende regnvejr.
  Hvad sker der tredje gang? Havene stiger stille og roligt som Kloden opvarmes, – hvor længe vil der være noget der hedder Skagen som vi kender det i dag og det er nok ikke det sidste uvejr vi har set?
  10, 20, 30år?

  Måske skal vi den anden vej og lade naturen lidt i fred og spare midlerne til reparationer efter uvejr eller forebygge allerede nu i stedet for? Skagen ligger jo ikke specielt højt?

  Måske er det ikke et vedligeholdelses dyrt Retro hotel der skal bygges, men diger og kystsikring? Eller hvad med ”kanaler” i midtbyen, så kunne en meget ældre Lene Kappelborg forfremmes til billetklipper på en kanalrundfartsbåd? Mens hun under turen fortæller om det Skagen der var engang og visse menneskers fejltagelse…

  Fremtidens vejrlig kender ingen!

  Venlig hilsen

  John Nebbelunde

 • Et badehotel opført i samme stil som det gamle ville være en perle heroppe og passe lige ind i billedet. Jeg mener nok at dette kan gøres på en ordentlig og passende måde, så alle bliver glade.. Jeg tror ikke vi skal være bange for at der ville komme nogen og ødelægge det heroppe, fordi du kan simpelthen ikke drive en forretning hvis du ødelægger det folk kommer for at se nemlig naturen..

 • Kære Keld,
  Dejligt at opleve, at en Frederikshavner for en sjælden gangs skyld kan se ud over palmerne og værdsætte det særlige ved Skagens natur, tak for det 🙂
  Jeg er dog ikke sikker på, at et hotel, hvor nuværende “museum/restaurant” ligger, vil gøre ubodelig skade på vores natur – måske tværtimod; En seriøs og kapitalstærk hotelejer ville måske være villig til og have mulighed for at begrænse den sindsyge udvinding af råmaterialer (læs ralgravning), der foregår på nordre side af grenen, og dermed måske være medvirkende til at det drivende sand kan aflejres på stranden i stedet for i de kæmpe huller, der opstår ved ralpumpningen.
  Det tidligere hotel, der brændte i 1938, var, udover at være en imposant bygning, en stor del af Skagens kulturliv.
  Og helt ærligt – Brøndums Hotel ville helt sikkert kunne blomstre ved lidt konkurrence 😉
  Med venlig hilsen
  Ejner

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vogt jer i Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER