Komponentopdelte måltider og kræsebakker til ældre

Komponentopdelte måltider og kræsebakker til ældre

27. oktober 2014 - kl. 12:15 - af

Der er meget fokus på den mad, de ældre indtager. Nu er et par nye begreber på vej for de ældre i Frederikshavn Kommune: komponentopdelte måltider og kræsebakker.

På dagsordenen for Ældrerådets møde den 27. oktober er bl.a. punktet ”Orientering om komponentopdelte måltider i madservice”.

Det fremgår, at for at den kommunale madservice kan yde en endnu bedre service for borgere, der har valgt dem som leverandør, vil man fra marts 2015 levere komponentopdelt mad. Det betyder, at borgeren selv har mulighed for at sammensætte sin ret. I dag tilbyder madservice hver uge 10 hovedretter bestående af kød, sovs, kartofler/ris og evt. tilbehør som grøntsager og surt samt 10 biretter, som borgeren vælger imellem til de op til 7 retter, der leveres i ugepakken.

Ændringen betyder, at borgeren fra foråret 2015 frit kan vælge mellem forskellige typer af kartofler, ris og pasta sammen med diverse grøntsager, råkost m.v. Det kan lade sig gøre, fordi maden pakkes i små bakker for sig, så borgeren får nøjagtig den sammensætning af kød og tilbehør til det enkelte måltid, som det måtte ønskes. Der vil fortsat hver uge blive tilbudt 10 biretter, som borgeren kan vælge imellem. Heri indgår desserter, legerede supper med og uden fyld og øllebrød.

Det nævnes endvidere, at den kommunale madservice har lyttet meget til borgernes ønsker om mulighed for tilkøbsydelser. Derfor vil der også fra foråret 2015 blive tilbudt en ”kræsebakke” med 4 forskellige slags energitætte mellemmåltider, som er beregnet til småtspisende og/eller ernæringstruede borgere. Der vil også blive tilbudt breve med ekstra energitilskud og kage.

Desuden vil der blive tilbudt en pålægspakke i stedet for de nuværende madpakker. Platten adskiller sig ved, at maden er komponentopdelt i lighed med hovedretterne, og der kan leveres sødmælk og piskefløde til.

For de borgere, der ikke kan eller ikke har overskud til at udfylde madplaner, vil personalet i madservice fortsat sammensætte retterne.

Sagen vil blive behandlet i Ældrerådet og Handicaprådet.

 

Tekst af Per Rye

3 kommentarer til “Komponentopdelte måltider og kræsebakker til ældre” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Komponentopdelte måltider og kræsebakker til ældre”

  • Uanset alle de fine fremmedord som de ældre ikke forstår en pind afså er der kun en ting der tæller og det er det svineri med vakkumpakket mad som de ældre borger betaler i dyre domme for ifølge kokken Jame Oliver så er det usmagelig og det gas man briger til vakumere maden med gør at di smagsnyanser forsvinder og den sunde del bliver forminsket ja selv mit barnebarn der er første år i kokkelære har på kokkeskolen fået at vide hold jer væk fra alt der er vakummeret men åbenbart så har det ikke trængt ind i jerneskallen på visse personer .Jeg undre mig over hvad de ældre har gjort siden de skal bortspares hele tiden på Dracmansvænget skal der spares 3 soser væk så der er 6 tilbage der skal lave mad få de dementse i sen og op igen der er nogen som skal mades jeg siger fy for fanden en komunal ældrepolitik der må da kunne findes andre sparesteder for de soser der er på Drackmansvænget gør et enormt stort stykke arbejde og når man kommer derop er der altid et smil så vi bor i en komune hvor ældre er uleset fy

  • Nej, Svend Erik. Det gør brugerne ikke, for komponister er ikke lavet af komponenter. Det er radioer vist deimod, så de ældre skal fortsat spille andres melodier, dog med mulighed for som ekstra at indsende ønske om særlige melodier til Jørn Hjortings lokale efterfølger.
    Det er trods ordet vel ikke så ring endda?

  • Svend Erik Floor

    Komponentbakker! Hæsligt og fremmedgørende ord. Bliver brugerne så komponister?

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Komponentopdelte måltider og kræsebakker til ældre' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2025 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger