Akutbilen – Jeg er som helårsskawbo bekymret!

Akutbilen – Jeg er som helårsskawbo bekymret!

4. februar 2015 - kl. 8:45 - af

Dybt bekymret og samtidig vred over den arrogance regionsrådets medlemmer fra Venstre, SF, De Konservative og Socialdemokraterne viser overfor mig og min familie og over for alle andre skawboer og jeg gruer ved tanken over hvem der skal blive det første offer for den uigennemtænkte og hovedløst uansvarlige beslutning det er at fjerne akutbilen fra Skagen.

Når jeg skriver arrogance er det fordi det jo er en hån mod alle vi fastboende at man nu, efter først at have lænet sig op af embedsmændenes talmagi, pludselig kan indse at de argumenter man hidtil har brugt ikke holder og derfor går ud med en melding om at akutbilen bevares.

Bare ikke for vi skagboers skyld men alene i de 3 måneder hvor der er flest turister i Skagen!!

Så er værdien af vi fastboende ligesom sat på plads!

Vi har også resten af året farlige arbejdspladser på Danmarks største fiskerihavn med to skibsværfter og vi har stadig 60 km. til sygehuset også udenfor sommersæsonen.

Man erkender nu pludseligt at der er forholdsvis mange udrykninger med en responstid på mere end 20 minutter og bruger det som et argument for at bevare en akutbilen, men udrykninger med lang responstid er jo ikke koncentreret til sommermånederne men jævnt fordelt ud over hele året så det argument holder da ikke en meter!

Misforstå mig ikke – Jeg er selvfølgelig glad for at der trods alt ” er gået hul på bylden”, og at situationens alvor endelig er gået op for regionsrådet, men jeg føler mig i den grad ydmyget og nedgjort som skawbo og som borger i region Nordjylland når jeg kan erfare at det bestemt ikke er for min og de øvrige skawboers skyld man nu agerer men alene for vore turisters skyld.

Det er en ommer Regionsrådsmedlemmer!!

Bjarne Kvist

Skawbo

10 kommentarer til “Akutbilen – Jeg er som helårsskawbo bekymret!” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

10 kommentarer til “Akutbilen – Jeg er som helårsskawbo bekymret!”

 • Godt indlæg Bjarne. Befolkningen i Skagen består i fremtiden af flere ældre end yngre indbyggere, så der bliver måske nok brug for flere akut udrykninger.
  Men når man kører sig en tur rundt i byen og på havnen, er det tydeligt at se, at Skagen er en meget aktiv by med mange store arbejdspladser, bla. håndværkere, fiskeindustri og værfter. Folk udefra (læs: regionspolitikere)har åbenbart den opfattelse at Skagen er en by i afvikling, og at vi udelukkende lever af turisme. Det her handler jo ikke bare om at have en hjertestarter indenfor rækkevidde. Der sker mange andre akutte tilfælde, hele året, som kræver den rette hjælp her og nu.

 • Joe jørgensen

  Godt gået Bjarne. Mange tak.

 • Jeg håber der er en med større evner end mig der kan forklare “Olsen” hvad det er jeg faktisk mener og har skrevet for her må jeg vist give op!
  Og til John Larsen:
  Dette er IKKE en besparelse truffet af byrådet som tværtimod har protesteret over regionsrådets beslutning om at fjerne akutbilen og den skat vi betaler til regionen har vi som byråd desværre absolut ingen indflydelse på !

 • Elsebet McManus

  Jeg er meget enig med Bjarne. Det kan da ikke kun skulle være for turisternes skyld, at vi skal have akut bilen. Jeg håber, at man nu hvor man er begyndt at rette på det, får det rettet til hele året.
  Vi betaler meget til vores ve og vel i Skagen. Næsten hver gang man skal til yderligere undersøgelser, til hud næse og øre behandlinger med mere, skal man minimum 40 km. for at møde frem. Her er der ingen kørsels godtgørelse at hente, da der skal være minimum 50 km. før der udbetales kørsels godtgørelse. Du skal samtidig vælge nærmeste behandling sted. I løbet af et år bliver det til mange km.
  De penge der kommer, som man sparer her, kunne vel bruges til at vi så i det mindste havde mulighed for hurtig hjælp, når det virkelig haster.
  Men nu tilbage til akut bilen. Lad os så få den akut bil tilbage i Skagen. Hele året tak.
  En ting vi har undret os over herhjemme, er at der bliver skrevet og omtalt at akut bilen vil være placeret i “området” i 3 mdr. i turistsæsonen. Hvor er det henne? Kunne jo være Ålbæk, Strandby eller?,. Mange steder kunne jo være i “området” Stoler ikke så meget på regionsrådet, så jeg tør tro på, at den vil være placeret, hvor den plejer, og har kunnet være hurtigt mulig fremme næsten overalt.
  Hilsen Elsebet

 • @Peder, nu har jeg ingen steder foreslået at I skulle læne jer tilbage og tælle de døde… men konstateret at Regionsrådets lappeløsning kommer til at koste menneskeliv ( her er vi jo enige) og at ansvaret for dette ligger ved de valgte politikere og partiernes repræsentanter i Regionsrådet samt at I som politikere må påregne at vælgerne straffer de involverede ved næste valg.
  At der ikke findes politisk flertal i Regionsrådet viser jo tydeligt at de folkevalgte ikke har fod med følelserne blandt deres vælgere samt at valgte politikere hellere følger partiparolen i stedet for at lytte til dem der har valgt dem, samt at lokale valgte ikke bliver lyttet til overhovedet.
  Det du kalder tåbelige kommentarer er vel mere frustrerede ytringer fra vælgere der opholder sig hele året i Skagen,tilsat lidt Vendelbo humor, de betaler deres skatter som alle andre og forventer vel et fungerende beredskab på det sundhedmæssige område, med reale overlevningsmuligheder og uden u-lands tilstande med ekstreme response vente tider
  Fakta er at man trods lappeløsning stadig er 9 måneder uden Akutbil og det kan man da ikke finde tilfredsstillende selvom nok så mange udredninger og arbejdsgrupper prøver at overbevise om det modsatte.

 • Når nu vi skawboer ikke kan forvente nogen form for sikkerhed for vores ve og vel i andet end 3 måneder om året, så kan det vel heller ikke forventes, at vi betaler skat i mere end 3 måneder om året.

  Nu glæder jeg mig til at høre byrådet om, hvilke 3 måneder jeg skal betale skat i, for så skal jeg da vist ud og købe mig til noget assistance, hvis jeg skulle gå hen og få brug for en akutbil.
  Hvis vi er nok, der smider lidt af de sparede skatte kroner i puljen, kan vi snart betale for vores eget beredskab.
  Jeg går ud fra at få et snarligt svar, og håber på at du Bjarne vil tage det op i byrådet.

 • Erling & Lone Kjær

  Vi kan kun være HELT enige med dig Bjarne og ved at rigtig mange Skawboer mener det samme

 • Peder Key Kristiansen

  @John
  Jeg står gerne på mål for at jeg synes denne løsning er bedre end ingenting, for jeg synes ikke at det er i orden blot at læne sig tilbage og tælle de døde op til næste valg om 3 år som du lægger op til.
  Hvis jeg havde den mindste tro på at regionsrådets beslutning kunne omstødes så akutbilen kunne blive her hele året så ville jeg gå efter den, men det er der altså intet i sol, måne og stjerner der tyder på.
  Når man analyserer udrykningstallene så er det helt tydeligt, at det er i sommermånederne at der er flest udrykninger i Skagen, og det er også i disse måneder der er flest udrykninger over 15 og 20 minutter – skal vi sige nej tak til i det mindste at få sikkerhed i disse måneder ? Alternativet er IKKE en helårsakutbil, det er der simpelthen ikke politisk flertal for i Regionsrådet, alternativet er sandsynligvis ingenting, specielt efter at der ikke kunne findes en aftale om bemanding af en nødbehandlerbil.
  I arbejdsgruppen har vi lagt mange kræfter i at argumentere seriøst for de udfordringer som fjernelsen af akutbilen rejser for Skagen, og vi synes at det fremlagte forslag delvist imødekommer nogle af de ting vi har påpeget. Selvfølgelig så vi også helst at akutbilen blev bevaret som nu, men vi ser trods alt dette som en imødekommelse og et skridt i den rigtige retning.
  Med venlig hilsen
  Peder Key Kristiansen

 • Bjarne Kvist: skulle du nu have jobbet med at gøre det tåleligt for os skagboer at blive frataget vores sikkerhed hele 9 mrd. om året ?

  Med alle de milliarder der snart kommer rullende ind fra den nye olieterminal og krydstogthavn, så har Skagen råd til en akutbil til et par milloner.

  Som 2 viceborgmester er det ikke særligt flot, at du ikke er i stand til at bevare en akutbil i Skagen hele året, men det er hvad der kommer ud af at råbe op om “hvad så med turistsæsonen”
  Det er sjovt som der skal være i orden til vi får gæster, skal vi så leve fattigt resten af året?

  Du er valgt til at varetage skagboernes interesse, ikke turisternes! De bør være en del af vores levebrød, ikke årsagen til vi dør pga. manglende hjælp.

  Som Skagboer har vi vel ret til de samme ydelser som alle andre i dette land, eller slipper vi mon billigere i skat fremover?

  At mene der er taget hul på bylden er ikke den rette definering, at vi mister den tryghed der ligger i at have adgang til hurtig hjælp hvis ulykken rammer, der er IKKE taget hul på bylden, der er kommet en byld.

  Smid tastaturet til læsebreve ud og kom i gang med at gøre livet sikkert for os fastboende, det er du valgt til, ikke til at prøve at overbevise os om vi har vundet en kvart sejr, Glem de turisters sikkerhed, de er udmærket klar over risikoen ved at tage herop på ferie.

 • Hvor har du dog ret, desværre ser det ud til at Peter Key Kristiansen ( læserindlæg i Nordjyske ) mener at der er utroligt mange tåbelige kommentarer i debatten om Regionsudvalget løsning, så mon ikke din berettigede bekymring bliver ignoreret af partitoppen..
  Desuden mener Peter Key Kristiansen at man ikke må glemme at alternativet meget vel kunne blive ingenting!
  Han har vist glemt at Alternativet ingenting..er at alle dødsfald i Skagen som følge af politiske nedskæringer og ventetider på kvalificeret hjælp ligges de valgte politiske partier og deres repræsentanter til ansvar. De er valgt af befolkningen som forventer at de varetager deres interesser, herunder også de sundhedsmæssige..og når de svigter i en sag som denne må de jo påregne at befolkningen husker det og afregner ved kasse 1 ved næste valg

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Akutbilen - Jeg er som helårsskawbo bekymret!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER