Afklaring for alle pædagoger og lærere på folkeskolerne

Afklaring for alle pædagoger og lærere på folkeskolerne

5. marts 2015 - kl. 7:21 - af

En stor kabale er blevet lagt i den seneste uge. Nu er den gået op, og resultatet er heldigvis endt med, at det ikke bliver nødvendigt at opsige medarbejdere som følge af den nye skolestruktur og de faldende børnetal.

”Som vi tidligere har meldt ud, så bliver der fra næste skoleår ca. 28 færre stillinger i skolevæsenet i Frederikshavn Kommune”, udtaler fungerende formand i Børne- og Ungdomsudvalget Pia Karlsen. ”Det har heldigvis vist sig, at vi kan håndtere det færre antal stillinger uden at skulle afskedige. Det er primært sket via naturlig afgang og nedlæggelse af midlertidige stillinger.”

For medarbejderne handler kabalen dog om andet end risikoen for afskedigelse. På grund af den nye skolestruktur har det været nødvendigt at gå alle skolernes medarbejderfordeling igennem, således at der bliver taget hensyn til medarbejderne på de lukkede skoler, samtidig med at der sker en jævn fordeling af linjefag og kompetencer på alle skoleafdelinger.

Alle skolernes pædagogiske medarbejdere har derfor i februar skullet indsende ønsker om, hvilken skoleafdeling, de gerne ville arbejde på efter sommerferien.

Skolechef Vibeke Post Madsen udtaler: ”Vi har i den sidste uge arbejdet hårdt på at få fordelingen på plads. Udgangspunktet for fordelingen har været at prøve at imødekomme så mange ønsker som muligt. Det er heldigvis langt hen ad vejen lykkedes. Samtidig har det været vigtigt at skabe kontinuitet og tryghed omkring børnene. Derfor vil mange børn opleve, at det er de samme voksne, som er en del af deres hverdag efter sommerferien”

Alle medarbejdere vil i slutningen af denne uge blive orienteret af deres leder om, hvilken skoleafdeling, de skal være på fra næste skoleår.

11 kommentarer til “Afklaring for alle pædagoger og lærere på folkeskolerne” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

11 kommentarer til “Afklaring for alle pædagoger og lærere på folkeskolerne”

 • Jeg tænker så lige, bliver der så flytte lære fra Frederikshavn til Skagen???

  Økonomisk kan jeg ikke se fordelen ved af flytte lærer fra en by til den anden, allerede på befordringsposten kommer der en udgift.

  Kan vores børn her i Skagen dog ikke snart få noget ro på. Det uanset hvilke årgang man går på. Det er virkelig tiltrængt

 • Den slags sker KUN kommunalt , det havde man aldrig gjort i det private erhvervsliv. DETTE GIVER KUN NEGATIVE MEDARBEJDERE
  gad vide hvad der ligger bag ?????????????
  nogle har da et ansvar ????

 • Heldigvis skal der ikke afskediges nogle i denne omgang. Men synes, man glemmer hvor mange forandringer, vi allerede har været igennem. Skolesammenlægninger, inklusion, skolereform, arbejdstidsregler, og lige om lidt rullende skolestart.
  Økonomien styrer beslutningerne, men allerede nu tabes der elever i folkeskolen på grund af manglende resourcer. For nogle elever er en kæmpe skole ikke en god løsning.

  Håber der snart kommer noget arbejdsro på skoleområdet i Frederikshavn kommune

 • Sådan Jesper!!

 • Jesper Nielsen

  Menneskeskak med økonomiske besparelser for øje. Lyder dette som et indlæg i Børsen? Nej, det er det nemlig heller ikke. Det er hverdagen for offentlig ansatte i Frederikshavn Kommune. Gennem de senere år er rigtig mange kompetente ansatte blevet ramt af sparekniven, nu er skoleområdet så igennem processen. Er det fornuftigt? Er det hensigtsmæssigt? Uden tvivl, vil mange sige ja, såfremt man anvender de “økonomiske briller”. Hvilke briller skal man have på for at mene det modsatte? Det kunne være de “pædagogiske briller” eller de “menneskelige briller”. Dygtige og kompetente kollegaer flyttes væk fra såvel indskoling som udskoling på Skagen Skole. Begge lærere tilknyttet 8. klasserne, henholdsvis kontaktlærer og dansklærer samt en kontaktlærer og matematiklærer. Er det pædagogisk forsvarligt? Efter sommerferien skal eleverne i 9. klasse , som er et afgørende og særdeles vigtigt år for dem, i forhold til videreuddannelse. I den sammenhæng er et lærerskifte vel langt fra optimalt. Et lærerskifte vil altid give turbulens efterfølgende. Jeg begræder virkelig disse skift, ikke mindst på grund af de mange skift, som børnene på Skagen Skole har oplevet gennem de senere år.
  Forandringens vinde blæser, men måske ikke altid i “den rigtige retning”? Et stort netværk, stort lokalkendskab, faglig kompetence, mange års loyalitet, disse ting burde klart “veje tungere” end forandring for forandringens skyld, eller “ryste-pose-princippet”. Når det bliver sagt fra politisk side, at alle stort set har fået sine “ønsker” opfyldt, er det en sandhed med modifikationer. Jeg og alle mine kollegaer har fået denne “ønskeseddel”. Vi skulle skrive minimum to “ønsker”. Andre ville nok kalde dette: “at få en pistol for panden”. Jeg håber fremover at ansatte i skolevæsenet får fred og ro til at yde den kerneydelse som børnene har krav på, nemlig god undervisning samt give eleverne et godt og behageligt læringsmiljø, hvor fagligheden og de sociale aspekter kan gå hånd i hånd.
  Jeg har valgt at skrive dette indlæg i solidaritet med mine kollegaer, samt sympati med eleverne og ikke mindst, fordi jeg som samfundsfagslærer utallige gange har undervist og snakket om § 77 i Grundloven, nemlig ytringsfriheden. Håber at det ikke blot er tom retorik, men en paragraf som kan anvendes i praksis.

  Venlig hilsen

  Lærer på Skagen Skole

  Jesper Nielsen

 • Atter engang er jeg målløs over de beslutninger der tages i Frederikshavm kommune. Er der nogen der overhovedet tør stå frem og tage ansvar for de meget mærkværdige beslutninger der er taget?? Jeg undrer mig over ,at der endnu ikke er en kommunal politiker, der er bosat i Skagen, der står frem og fortæller hvad der foregår..!! Måske ved I det ikke.,,? Husk Der er nogen der har stemt på jer… Hvor er det sørgeligt, at der ikke snart er nogen der kan sætte en stopper for det embedsmandsvælde.. Vi er mange der rigtig gerne vil have en forklaring!!!! Det ville klæde div. politikere, at tjekke personalepolitikken i kommunen.!!

 • Når DJØF’erne i administrationen løfter blikket fra regnearket,og udsteder ordrer, siger politikerne ja i bar forbløffelse.

  Hilsen
  Sten Schou

 • Anne Frandsen

  og hvor er det lige trygheden er for vores afgangsklasse på Skagen skolen som deres sidste år skal til at forholde sig til en ny klasselærer, fordi den “gamle” flyttes til Frederikshavn . FØJ hvor skulle de skamme sig. ,!

 • Inger Kjær Bertelsen

  Afklaring??
  Forhåbentlig lykkes det Kis’ døtre med deres indlæg at råbe nogle af de ansvarlige politikere bag denne afklaring op!
  Som tidligere ansat ved Skolevæsnet og kollega til Kis, kan jeg kun tilslutte mig deres beskrivelse af hendes dygtige og loyale lærerarbejde gennem 35 år for Kommunen.
  Jeg savner argumenter, der kan retfærdiggøre og forsvare den urimelige spareøvelse, medarbejderne har været udsat for. Måden, denne “ryste posen leg”, er foregået på, er skræmmende og efterlader spørgsmålet, hvorfor dialog med medarbejderne ikke er blevet anvendt i processen? Det er nærliggende at tænke, at regeringens håndtering af skolereformen har sat sig spor i måden at kommunikere på!
  Det lyder jo vældig positivt, at næsten alle har fået deres “ønsker” opfyldt,når sandheden er, at medarbejdernes blevet tvunget til at” ønske” to andre arbejdssteder.
  De fleste er optaget af, hvad der sker i Folkeskolen. I Skagen sker der alt for meget på alt for kort tid! De sidste år har været meget turbulente med skolesammenlægninger, sammenlægning af klasser og implementering af skolereformen. Det er ikke svært at forstå, at elever, lærere og forældre efterlyser arbejdsro. I stedet udsættes de endnu en gang for utryghed og store forandringer.
  Jeg synes ikke Forvaltningen kan være bekendt at skalte og valte med mennesker, der senere forventes at udføre deres arbejde demokratisk, professionelt og med empati for vores børn!
  Der må være grænser for, hvor omstillingsparate man skal være! For Kis og Skagen Skole er den grænse forlængst overskredet.
  Med venlig hilsen
  Inger Kjær Bertelsen

 • fy for pokker de skulle skamme sig at omtanke for medarbejder og mange års trofast tjeneste ikke vægter højer i sådan en beslutning det er rystende, 3 skoleskift og så byder de hende det de sidste år af arbejdslivet. Tillykke til Frydenstrand skole de får en fantastisk lære, og sikke et tab for skagenskolen jeg har selv haft stor glæde af kis som lære og det samme har min datter. jeg håber da så inderlidt at man tar denne tåbelige beslutning op til overvejelse igen, det giver jo ingen mening at en dygtig lærer skal tvinges fra sit job fordi der er nogen der har valgt og gøre hendes hverdag besværlig. kære kis jeg håber det løser sig det her har du ikke fortjent de kærlig hilsen en gammel elev .

 • Mille og Kathrine Søndergaard

  “Tryghed og kontinuitet”…

  …Vil Skolechef Vibeke Post Madsen gerne skabe for børnene?!!
  ..men hvor er den for lærerne???

  Man skal finde sig i meget, og være glad for man har sit job, vil nogle nok mene, men vi er nu nødsaget til komme med dette indlæg til denne “afklaring” for lærerne samt pædagogerne på folkeskolerne i Frederikshavn kommune.

  Følgende omhandler vores mor, ungdomsskole repræsentant, yderst kompetent overlærer i udskolingen og tjenestemand Kis Marianne Pedersen, 58 år (5 år før pensionsalder) født og opvokset i Skagen. -desuden med 35 års anciennitet på skoler i Skagen.

  I går kl. 15.00 modtog Kis den opringning som alle ansatte frygtede. -Altså hun skal fra skoleåret 2015/16 starte på Frydenstrand skole i Frederikshavn og “rives” væk fra sin hverdag på Skagen Skole og byen som betyder alt for hende.

  Kis har 35 års anciennitet i Skagen og har været udsat for lidt af hvert.

  Først blev hun flyttet til Hedeboskolen efter lukning af Kappelborg
  Herefter flyttet til Skagen skole efter lukning af Hedeboskolen
  Ny skolereform
  Og nu sidst men ikke mindst endnu en flytning?

  -er det tryghed? Er det kontinuitet? Absolut ikke hvis du spørger os? Og heller ikke for børnene som efter sammenlægningen er frustrerede unge mennesker, som kommer til mangle en dygtig udskolingslærer.

  Kis kender Skagen, Kis er ungdomsskole repræsentant i Skagen, Kis har undervist forældrene til de elever hun underviser i dag, Kis kender deres historie, Kis er godt på vej til sin 3. Alder, og så byder man hende dette??

  Forklaring på denne beslutning ses meget gerne belyst, da vi som mennesker og børn af Kis står uforstående overfor dette?..

  Vi ser gerne at lærere, elever og forældre også deltager i debatten?

  Mvh
  frustrerede pårørende
  Mille og Kathrine

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Afklaring for alle pædagoger og lærere på folkeskolerne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER