LAND Live – Et stykke af Danmark i maleri, film og musik

LAND Live – Et stykke af Danmark i maleri, film og musik

19. april 2015 - kl. 11:01 - af

En smuk oplevelse venter, når Kristian Lilholt og hans følge indtager Kappelborg med den anmelder- og publikumsroste koncert LAND Live, torsdag den 30. april.

LAND Live er nemlig mere end en koncert – det er nærmere en totaloplevelse – et stykke af Danmark i maleri, film og musik, og kan bedst beskrives som en rejse gennem årstidernes danske landskaber i musik, billedkunst, lyrik og levende billeder, og har sit udspring i en landsskabsfrise malet af den danske billedkunstner Carsten Frank.

I 2005 skabte Carsten Frank 8 store landskabsmalerier til firmaet Jyske Finans i Silkeborg. Det samlede værk fik titlen LAND. Af uvisse årsager fik han for første gang lyst til at lade nogle skrevne ord følge hvert maleri. Disse digte blev placeret ved de respektive malerier, da LAND frisen blev hængt op i Jyske Finans. – Året efter inviterede Carsten Frank komponist og musiker Kristian Lilholt ind at se LAND. Udstillingen gjorde et kolossalt indtryk på Kristian Lilholt, som fik stor lyst til at viderebringe oplevelsen. De første fragmenter af melodier til LAND digtene opstod allerede ved dette første møde, og i de næste 3 år komponerede Kristian Lilholt sange og musikalske forløb over digtene og de 8 malerier.

Ud fra devisen: ‘musik for musikkens skyld, stemning for himlens skyld’ blev musikken indspillet med en skøn blanding af danske solister og instrumentalister fra både den klassiske og den rytmiske scene. Navne som Michala Petri, Benjamin Koppel, Nanna Lüders, Lise Dandanell, Cecillie Hyldgård, SP Poulsen, Sanne Damore, Ida Friis Virenfeldt, Kasper Vadsholt m.fl. medvirker på albummet LAND.

Ideen opstod med at tilføje endnu en dimension til LAND i form af 8 film over de 8 sange og malerier, og filmproducer Kim Søgaard blev valgt til at løse denne opgave. Disse 8 film er lige så spændende og varierede som årstiderne vitterligt er i Danmark. Fra det vådeste våde november-vejr til den solbeskinnede høsttid i august.

LAND Live koncerten er opdelt i 2. I første afdeling spilles LAND sangene og musikken live til originalfilmene, der vises på storskærm bag musikerne under koncerten. 2. afdeling vil være en ny og ældre musik fra Kristian Lilholts store bagkatalog af kvalitetssange og instrumentalmusik.

Reaktionerne fra de hidtidige Land Live koncerter vidner om en overordentlig positiv og — ikke mindst — meget dansk oplevelse, og ordet ‘fantastisk’ bruges igen og igen.

Med sig i Skagen har Kristian: Ida Friis Virenfeldt – Tine Lilholt – Lasse Jørgensen, Frede Panduro og Jakob Storm Mahler.

I pausen har publikum mulighed for at nyde Carsten Franks originale malerier i Udstillingssalen 2. sal, så den totale LAND oplevelse bliver mulig.
Jyske Finans har desuden helt ekstraordinært udlånt malerierne til Kappelborg længere end blot på koncert-aftenen, og udstillingen kan derfor opleves i perioden 27/4 – 5/5 2015.

Billetter til Land Live koncerten kan købes på skagenbilletten.dk.
Der er fri entré til udstillingen i udstillingsperioden.

Koncert og udstilling er arrangeret af Kulturhus Kappelborg i samarbejde med Kristian Lilholt, Carsten Frank og Jyske Finans.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'LAND Live - Et stykke af Danmark i maleri, film og musik' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger