Når statsforvaltningen os skiller

Når statsforvaltningen os skiller

27. april 2015 - kl. 8:26 - af

– stand up for voksne.

Efter 12 år knækkede filmen for komiker Jacob Tingleffs ægteskab. Det er blevet til et tankevækkende stand up show ”Ulige Uger”, som torsdag den 7. maj kan opleves på Kappelborg i Skagen.

I ”Ulige Uger” inviterer Jacob Tingleff inden for i hjerte, sjæl og mave hos livet efter skilsmissen. Han kalder selv processen bag showet for en terapeutisk proces. ”Høj puls og lavt selvværd”, siger han om det at starte forfra i et sort hul på bunden af de mentale, sociale og ikke mindst økonomiske problemer, der følger. For så – forhåbentligt – at få sig arbejdet op til at leve et nyt liv på desperat jagt efter en ny kæreste.

5 uger før premieren kom en kollega til Jacob forbi, og kasserede halvdelen af materialet. ”Alt det, der var så vigtigt, da jeg gik i gang, var nu pinlige, selvmedlidende og ligegyldige på den anden side af skilsmissen”, lyder det fra Jacob Tingleff, hvis materiale var igennem så kyndige hænder som Lasse Rimmer og Frank Hvam, inden det blev sluppet løs på Nørrebro Teater i efteråret.

Showet er den morsomme beretning om, hvad der sker indeni, når statsforvaltningen os skiller. Om at købe hus på toppen af boligmarkedet for derefter at blive skilt på bunden. Om at skifte villa og Volvo ud med en 2-værelses med et dertilhørende mentalt flyttelæs. Om at blive 7-7 far. Om bankfolk, der ligner hollandske frugter: Lige akkurat friske nok til ikke at være fyldt med skimmelsvamp, men alligevel svære at aldersbestemme. Mellem 30 og 60 år gamle? -Om desperat at lede efter en passende lappeløsning på børnenes frarøvede historier om den lykkelige tilværelse – for så derefter at opdage, at alle muligheder ligger åbne – ikke mindst drømmen om alle de skønne kvinder, der snart skal slange sig i komikerens seng.

Anmelderne hos landets største aviser har taget særdeles flot imod Jacob Tingleffs nye show, som rummer mange hjertelige grin og giftige underfundigheder.

Jacob Tingleff skriver også manuskripter og børnebøger, men kan som komiker kort beskrives som en krydsning mellem Frank Hvam og Lasse Rimmer, så det bliver en sjov omgang, det alvorlige tema til trods, lyder det fra kulturhuset.

Torsdag den 7. maj kl. 20 på Kappelborg i Skagen. Billetsalg er i gang på www.skagenbilletten.dk.

Berlingske Tidende *****
”Mange hjertelige grin og underfundige giftigheder fra Tingleffs toptunede tænketank.”

Jyllands-Posten *****
”Jacob Tingleff er skarp, begavet og behageligt underspillet.”

Politiken ****
”Vidunderlige one-liners og morsom selvhjælp med bunker af grin.”

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Når statsforvaltningen os skiller ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger