Idémængden var stor til Borgermøde

Idémængden var stor til Borgermøde

20. maj 2015 - kl. 8:03 - af

74 borgere benyttede sig mandag af muligheden for at bidrage med ideer til ændring af skævvridningen af Danmark. Det var lidt færre end arrangørerne, Skagen Byting, havde håbet på.

Til gengæld var idémængden stor og mangfoldig og vurderet af deltagere i et af de andre borgermøder om samme emne på et ret højt og samtidig realistisk niveau.

Idéernes kvalitet og realisme skyldes måske, at mødet blev indledt med et overordentligt sagligt og samtidig spændende og levende oplæg af tidligere sundhedsminister Jacob Axel Nielsen, der i dag er formand for en forening, der vil decentralisere mange af statens aktiviteter til provinsbyer af en vis størrelse. Det kunne også være Skagen, hvis vi via egne forslag kan knække kurven vedrørende faldet i befolkningstallet og de stadig færre børnefamilier.

Skagen Bøger og Papir medbragte et antal bøger om emnet, herunder en debatbog, en roman om livet i Udkantdanmark samt en meget rost bog om fakta vedrørende ”Udkantsmyten”. Den sidste er skrevet af Kaare Dybvad og et studie værd, hvis man vil vide mere og undgå at blive fanget af de mange myter, der florerer.

Ideerne vil du blive renskrevet, redigeret og behandlet af Bytingets bestyrelse den 28, maj. På Bytingets grundlovsmøde den 5. juni vil de blive offentliggjort, og her vil formanden desuden vil oplyse, hvad der yderligger vil ske med de idéerne.

 

Privatfotos.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Idémængden var stor til Borgermøde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger