Unge talenter får unikke muligheder i Skagen

Unge talenter får unikke muligheder i Skagen

24. maj 2015 - kl. 9:02 - af

Har man talent, skal det udvikles. Og det er netop det, en ny og helt særlig sommerskole i Skagen tilbyder unge fra hele Skandinavien. ’New Steps’ er navnet, og det er for unge, der er klar til at udsætte deres talent for særlige prøvelser en uge i Skagen.

Skagen er endeløse sandstrande, sol og sommer, et fantastisk lys og en kulturel smeltedigel. Ikke mindst i og omkring Kulturhus Kappelborg, som denne sommer tilbyder unge en helt ny måde at afprøve deres kunstneriske evner på.

Kulturhuset tilbyder unge talenter fra hele Skandinavien ’New Steps’, en sommerskole, der giver de unge mulighed for at arbejde med scenekunsten som udtryksform under kyndig vejledning af professionelle og internationalt anerkendte lærere.
Det er danser og koreograf Esther Wrobel, instruktør, konsulent og underviser i performance og teater Magnus Errboe, Jens Munch, som er grundlægger af Grobund Bandakademi, samt Josephine Wulff Randrup, som er artist og performer med speciale i luftakrobatik.

  • Det bliver en vild uge i Skagen. Tænk, at man som ungt menneske kan få en hel uge sammen med andre unge mennesker, som også har mærket den berusende følelse, det er, at stå på en scene, siger kulturhuschef Lars Ilum fra Kappelborg.

Han har hele sit liv beskæftiget sig med netop det at udvikle talenter indenfor nycirkus, musik, dans, teater og performance, og han glæder sig over, at Kulturaftale Nordjylland, KulturKANten, Statens Kunstråd og en række private fonde og sponsorer har støttet projektet. Det har gjort det muligt at etablere sommerskolen og at holde deltagergebyret på et lavt niveau.

Enestående i Danmark

Talentskolen giver de unge en mulighed for at afprøve deres talent og møde andre mennesker i specielle tværfaglige forløb, hvor de forskellige kunstarter tager farve af hinanden.

  • Mig bekendt findes den slags ikke nogetsteds i Danmark som sommerskole, og jeg er meget spændt på at se, hvordan de unge vil udtrykke sig, når de bliver bragt sammen på kryds og tværs, siger Lars Ilum.

Han regner med, at de unge i de særlige omgivelser vil opnå større indsigt og erfaring med scenekunsten og det at ville noget med hinanden og med publikum. Sommerskolen henvender sig til alle unge, som måske har fået færten af scenekunsten på en efterskole eller en højskole, og gerne vil se om talentet kan bære dem videre ud i verden.

  • De får mulighed for at prøve noget nyt, og de kan blive skudt videre med deres talent, siger Lars Ilum, og tilføjer:
  • Jeg ved, at de vil blive forstyrret og overrasket, og jeg håber, at de vil forstyrre og overraske de gæster, der uforvarende vil komme til at opleve de unge talenter i gadebilledet i løbet af ugen.

Fakta:

Talentskolen for Scenekunst – eller New Steps – finder sted fra 26. juli til 1. august 2015, og er for alle unge i hele Skandinavien mellem 18 og 25 år. Deltagerne vil blive undervist af professionelle lærere inden for temalinjerne nycirkus, musik, dans, teater og performance. Skolen holder til på Kulturhus Kappelborg i Skagen, og er arrangeret i samarbejde med en lang række lokale aktører, bl.a. Musikskolen i Frederikshavn og Skagen Kultur- og Fritidscenter, hvor eleverne skal bo.

Deltagerne bliver udvalgt på baggrund af en begrundet ansøgning.

Læs mere: www.kappelborgskagen.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Unge talenter får unikke muligheder i Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger