Åbent brev til Region Nordjylland

Privatfoto fra Borgermødet den 18. maj.

Åbent brev til Region Nordjylland

6. juni 2015 - kl. 7:46 - af

Skagen Byting afholdt den 18. maj et velbesøgt møde med titlen Mulighedernes Land.

Mødet drejede sig om skævvridningen af Danmark og den deraf følgende nedgang i folketallet i f.eks. Skagen.

Forud for mødet og på mødet fik skagboerne mulighed for at formulere forslag, der kan vende udviklingen. Det blev på selve mødet til 30 realistiske forslag, som Skagen Byting den 12. august vil gennemgå forslag for forslag for at afgøre, hvad der videre skal ske med dem.

Enkelte forslag var møntet direkte på regionen: det drejer sig selvsagt om, at der gerne skulle være en akutbil i Skagen hele året rundt. Desuden opfordres regionens politikere – ligesom byrådets og folketingets politikere – til at beslutte at decentralisere opgaver, hvor dette er muligt. Endelig ønsker skagboerne regionens medvirken til at færdiggøre vejen mellem Skagen og Ålbæk (3 spor- cykelsti).

Alle forslag har væsentlig betydning for udvikling i beskæftigelsen og for bosætningen. Der er f.eks. flere lidt ældre mennesker, der vælger deres bopæl efter nærhed eller fremkommelighed til sygehuse, hvilket jo kan føre til fravalg af Skagen.

Vi regner med, at regionen vil tage forslagene alvorligt, fordi de er udtryk for skagboernes opfattelse af, hvad regionen kan bidrage med.

 

Venlig hilsen.

Mogens Eeg

Formand for Skagen Byting.

2 kommentarer til “Åbent brev til Region Nordjylland” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Åbent brev til Region Nordjylland”

 • Flemming Hjorth

  Hvorfor er det ønskeligt at lave cykelsti langs vejen fra Bunken til Skagen? Vi har en nydelig cykelsti bagved ind over Hulsig hede. Er der planer om at sløjfe denne?

  Alle cyklister, som cykler på cykelsti ved siden af en vej kender støjgenerne.

  Så ville det ikke være bedre, at sikre penge til den cykelsti vi allerede har.

  Har cyklet ganske meget, og det at nyde naturen fra et cykelsæde uden suset fra biler er en unik oplevelse, og jeg håber absolut politikerne forstår dette.

  Hvad med penge til cykelsti fra Ålbæk til Frederikshavn? Hvad er planerne der? Måske kunne man tænke helt nyt og etablere en langsigtig strategi for, hvordan man – der hvor det er geografisk muligt – at lægge cykelstien væk fra vejen.

  Og kære politikere. Ikke kom med alverdens kommentarer om at det er for kompliceret (Grundejerforhold osv.). Hvor der er vilje er der vej.

 • Erik F. Andersen

  Det er utroligt hvordan staten har syltet den udvidelse af vejen mellem Skagen og Aalbæk siden den overgik til at være en statsvej i 2007.
  Den samlede pris for udvidelsen var i sin tid sat til omkring 40 mio. kr – pebernødder i forhold til så mange andre vejprojekter.
  Synes i øvrigt heller ikke at kommunen har været særlig aktiv på området de seneste 5-6 år.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Åbent brev til Region Nordjylland' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger