Eksamensafslutning på Skagen Skipperskole

Bagerst fra venstre mod højre: Jonathan Chamoret, Robert B. Kjeldsen, Niels Skovgaard, Mogens M. Langballe, Tom K. Hansen, Mads Larsen, Martin Andersen, Jimmy Frydkjær, Jens Jacob Dahl Thomsen (lærer), Troels Nielsen, Anders H. Kjærgaard, Claus P. Pedersen, Jørgen Fink Pedersen (lærer), Jakob F. Andersen (lærer). Forreste række fra venstre mod højre: Peter N. Hansen, Roald Thomsen, Niels S. Nielsen, Knud-Erik H. Jakobsen, Nathali del Carmen Blanco Girado, Michael G. Hansen, Lars-Hintze Mathiasen (Ålbæk), Kennet G. Mortensen, Aputsiaq Egede, Claus Lykke Pedersen (lærer), Johni Andersen (lærer), Anders C. T. Andersen (forstander).

Eksamensafslutning på Skagen Skipperskole

30. juni 2015 - kl. 7:34 - af

Fredag den 26. juni blev der afholdt eksamensafslutning på Skagen Skipperskole, og herunder kan du læse forstander Anders Chr. Toft Andersens tale til dimittenderne :

 

Rigtig hjertelig velkommen.

Først og fremmest et stort tillykke, tillykke med en velfortjent eksamen og tillykke til erhvervet, der får en flok motiverede og engagerede mennesker ud i arbejde.

I har været på skole i enten et halvt år eller halvandet år, lang tid ja, det føltes sådan ved start, men I vil sikkert indrømme, at tiden er fløjet afsted.

Vi har passeret sommer solhverv, solen har stået i Zenith i krebsens vendekreds og haft sin største deklination på vores breddegrader. Vi er på vej ind i et nyt halvår, som er nyt i mere end en betydning for jer. I skal ud og prøve kræfter med det papir, som I ihærdigt har kæmpet for at blive indehaver af.

I har lært mange og sikkert ikke altid lige relevante ting (set fra jeres side), men I har også lært en masse om jer selv, om andre og uanset er det den sum af lærdom, der skal bruges i den verden, hvor I skal ud og arbejde.

En verden hvor en uddannelse er nødvendig, det siger loven, men nok så vigtig hvor dannelse og engagement er den forskel, der skal sikre den danske sømand en fortsat plads om bord. Og tag ikke fejl, den forskel er vigtig i dag, hvor besætningen er lille, er man afhængig af hver mand om bord og ikke bare som person, men i allerhøjeste grad som engageret medarbejder.

Det bliver jer, der har ”vagten” og derfor ansvaret for såvel skib som besætning, det er et stort ansvar, hvor et af de vigtigste værktøjer ”godt sømandskab” – et begreb – jeg håber I har taget til jer, vil udvise i fortolkningen af de regler og love I har lært om.

I har også skabt et netværk, det er et andet vigtigt parameter i dag, netværk er en nødvendighed for at få tingene til at glide, og i den hverdag I kommer ud i, er det i allerhøjeste grad et spørgsmål om at holde ”vind i sejlene” og skibet på ret kurs, det gælder til mindste detalje og vil være den forskel, der gør jer til dygtige skippere og styrmænd.

Jeg håber inderligt, at I er blevet klogere på jer selv. Det er en lederuddannelse I har taget. I skal ud og lede andre, have ansvaret for andre, og der er karakterer ikke nok. Der skal der bruges menneskelighed og indsigt i egen formåen.

Husk, at uddannelsen ikke er slut med jeres eksamenspapirer, den er kun lige begyndt. Rent praktisk, skal I ud og erhverve sejltid til jeres næringsbevis for at stige i graderne.

Husk at føre uddannelsesbog, husk at registrere sejltid og husk at søge om sønæringsbevis.

Husk at I er Skagen Skipperskoles fornemmeste ambassadører, vi håber på at blive en naturlig del af jeres netværk, så I kan være med til at hold skolen ajour og dynamisk i trit med virkeligheden.

Vi vil være en aktiv del af Det Blå Danmark og sikre gode navigatører til et godt erhverv.

Endnu engang et stort tillykke og rigtig god vind fremover.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Eksamensafslutning på Skagen Skipperskole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger